Hvad laver han egentlig på netredaktionen?

Så er jeg i gang med 14 dage, hvor jeg skal skrive nyheder til Ing.dk. I princippet udelukkende, i praksis også med enkelte dryp til papirudgaven. I modsætning til et par tidligere perioder er jeg ikke residerende Netkonge men under min gode kollega Thomas Lemkes stramme overopsyn.

En del af vores nuværende nyhedskoncept på Ing.dk går på, at få lavet nogle hurtige citathistorier i løbet af formiddagen indenfor vores nyhedsunivers.

Typisk kan det dreje sig om et par aktuelle historier fra Berlingske tidende, Jyllands-Posten eller andre dagblade. Det forsøger jeg så at garnere med, hvad der måtte være aktuelt ude på internettet i form af mere teknologinære nyheder og it og elektronik især.

At svinge møggrebet og citere andre (danske) medier står ikke højest på de fleste journalisters ønskeliste, gætter jeg på. Men når nu arbejdet kalder, kan man da muntre sig lidt med at gå på jagt i de citerbare nyhedskilder. For eksempel er det jo uhyre sjældent, at der er tale om deciderede solohistorier i andre medier. Som regel er der en eller flere indenlandske eller udenlandske nyhedskilder, som man kan attakere direkte.

Og vupti, så er en historie fra Børsen forvandlet til en historie på Ing.dk fra eksempelvis noget så eksotisk som en historie fra et polsk netmagasin.

Ellers hygger jeg mig lidt med at se på statistikkerne for vores daglige nyhedsbreve med historier på Ing.dk. Det er sjovt at se, hvad i klikker på, når i skal vælge mellem nyhederne (er i nysgerrige?).

Eksempelvis så jeg mandag, at en anden god kollega, Birgitte Marfeldt, gik af med den absolutte topscore hvad angår læserinteresse med sin historie Dødsfald lukkede metrostation.

Idag besluttede jeg mig til at udstyre en historie med noget, der lugtede lidt af død inspireret af Birgitte.

Det blev til historien Dræber-applikation gør op med internet-censur

Og søreme: Nu kigger jeg på dagens nyhedsbrevsstatistik og ser, at den pt. har tiltrukket mere end dobbelt så mange læsere som sin nærmeste konkurrent.

Hvad tror du er den næstmestlæste nyhed idag?

Er det mon: Universiteter skal belønnes for job-succes

Eller: "Du er den sygeste stodder"

Selvfølgelig er det Stodder-artiklen, som er læst otte gange så meget ift. universitetsnyheden.

Så morskaben ved at være historiepumpe på nettet er:

At se hvad der tiltrækker dig som læserAt finde eksotiske kilder til historier i stedet for at referere til danske dagblade.At lege med overskrifter og form.At skufle teksterne og give dem nogle relevante links. At skrive historier, som jeg ikke ville kunne levere til papirudgaven - som for eksempel Rotter genoplever virkeligheden baglæns.

Det skrev jeg de sidste par dage:

Danske byggefirmaer i muslimsk klemme

Husejere har miserable kloakker

Rotter genoplever virkeligheden baglæns

[url=http://ing.dk/article/20060213/ELEKTRONIK/60213011" /]

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Hvis man vil være nyhedsportal er det antallet af nyheder som er i fokus - ikke hvor de kommer fra.

Bjarne Hansen som driver www.bornholm.nu der er en nyhedsportal med udelukkende bornholmske nyheder, siger at man skal op på mindst 15 nyheder om dagen ellers sker der for lidt og folk gider ikke at besøge din site.

Hans eksempel er en lystfisker portal som er privatdrevet, men på grund af en stor mængde nyheder har den forlængst udkonkureret lystfisker-forbundets hjemmeside.

Personligt så jeg gerne en ingeniør nyhedsportal hvor der var flere nyheder, også selv om det er omskrevne nyheder. prøv ENIRO og sæt søgekriterier til "ingeniør", så vil mængden af nyheder eksplodere samtidig med at nyhedsfladen vil give et meget bedre indtryk af hvad ingeniør relevante nyheder er.

stikord til nyheder som aldrig findes på ing.dk: vundne licitationer, små ingeniørforunderøgelser kommunalt udbud, sikring af havnemolen i Helligpeder ved hjælp af egetømmer som i gamle dage...

Måske nyhedsmængden ville komme op hvis vi ingeniører selv havde mulighed for at bidrage - som på www.flix.dk

ha en god dag

Mikael Boldt

  • 0
  • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten