digiliv blog

Hvad kommer Valve med?

Om ca. fire timer, kommer Valve med en annoncering. Flere gætter på, at der er tale om den såkaldte Steambox. Et Linux-baseret spilsystem til 'stuen' med Valves Steam-distribueringssystem i Big Picture tilstand.

Altså en slags konkurrent til PS4 og Xbox One. Steambox-konceptet slår næppe de to førnævnte af banen til at starte med. Men noget af det, som Steambox nok kan - ja, det håber jeg da på - er en nogenlunde gnidningsløs spilovergang mellem PC med mus og tastatur og stue med gamepad. Samme spil og samme saves begge steder. I hvert fald går den tanke fint i spænd med Valves tale om 'connect the dots' i forhold til lanceringen.

Derudover er Steambox eftersigende også mere end en box, men tænkt som et koncept, som andre leverandører kan implementere på deres egne hardwareplatforme.

Blandt de afledte effekter af sådan en lancering, så har jeg et ydmygt håb om, at Steamebox'en slæber et hav af titler med sig over på Linux-platformen, hvor der såmænd allerede er ved at komme godt gang i udbuddet. Og så ser jeg da frem til at kunne putte XBMC og andet på sådan et apparat, og dermed få mindsket antallet af eksisterende kasser.

Nogen spekulerer i, herunder horden på Reddit, at Half-Life 3 bliver den lokkende lancerings-release på Steambox.

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten