Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.
motorbloggen

Hvad er der galt med den amerikanske bil industri?

Jeg kan lige så godt springe ud i det med det samme, for spørgsmålet råber til himlen:

Hvad tænker de dog på i den amerikanske bilindustri?

Forbrugerorganisationen Comsumer Reports har i en netop offentliggjort rapport listet de bedste biler på det amerikanske marked ud fra kørselstest, holdbarhed og sikkerhed. Og resultatet er klokkeklart: Alle kategorier blev vunder af japanske biler!

Selv i det amerikanske kongesegment SUV'er, har Toyota og Subaru indtaget førstepladserne.

Japanerne giver simpelthen amerikanerne baghjul igen-igen.

Der er ikke noget at sige til, at alle de store amerikanske bilproducenter bløder, lukker fabrikker og fyrer amerikanske bilarbejdere på stribe. Man behøver ikke at være Clairvoyant for at forudsige, at det kun er begyndelsen.

Et af de mest iøjnefaldende problemer er naturligvis benzinøkonomi. De amerikanske producenter holder stædigt fast i benzinslugende mastodonter.

Personligt ved jeg godt hvad det skyldes: Det er nu noget federe at trykke på speederen når der ligger en 4,5 liters V8 under motorhjelmen end en 1,6 liter række-fire.

Men hvad nytter det, hvis kvaliteten er dårlig og benzinpriserne bliver ved med at stige?

Når jeg om et par uger selv drager på bilferie til USA, har jeg naturligvis lejet en Chevrolet Trailblazer (stor SUV) - det er min eneste chance for at køre STOR bil og så skal der jo være plads til familien. Men om nogle år kunne man jo håbe på, at Avis, Hertz og Alamo har hybridbiler på programmet, for sådan en vil jeg gerne prøve.

Spørgsmålet er hvornår det går op for Ford, GM og Chrysler, at de har et problem.

/bjørn

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten