phloggen

Hurra for HP (Agilent)

Når jeg normalt er temmelig bister overfor folk der laver noget skrammel, må jeg naturligvis også kippe med flaget ind imellem, således idag:

Hurra for det "rigtige" Hewlett-Packard, der nu om dage lever under navnet "Agilent".

Jeg har en HP8568B Spectrum Analysator som jeg fandt på nettet for snart 10 år siden og den var holdt op med at virke. De to self-check lysdioder lyste og displayet blev ved med at rende igennem den første del af opstarten.

Over på www.agilent.com og søge efter "8568B".

Så dukker manualer op til udstyret, for Agilent har med frivilliges hjælp indskannet tonsvis af manualer som nu ligger frit tilgængelige på deres hjemme siden. Bravo! Agilent.

Fat i service manualen og så derudaf. Det viser sig efter ca. 10 minutters arbejde at en af de fire EPROM'er er syge. Den fejler sit checksum-check (det er der en lysdiode på CPU-kortet der viser).

OK, den er grim. EPROM'er har en tendens til at fejle med tiden, men hvor finder man lige indholdet der skal I dem ?

Det gør man ved at søge i arkiverne på hp_agilent_equipment listen hos Yahoo, så finder man ud af at der er nogen der har haft samme problem og derfor ligger der tre forskellige versioner af firmwaren til HP8568B på nettet, lige til at downloade.

Med Agilents stiltiende velsignelse vel at mærke.

Så er der bare det problem at jeg hverken har 27256 EPROMs eller UV-sletter.

Men jeg har nogle gamle AMD 29F010 Flash chips, de er godt nok fire gange for store og har fire ben mere end der er sokkel til. Men som Dirch Passer siger "Hvis vi nu stuver os lidt sammen..."

Fat i Dremel'en og væk med den yderste halve millimeter af platic'en, så kan de klemmes ned i sokklen.

Så mangler der bare en lus så VCC havner det rigtige sted og -WE bliver trukket høj.

Resultatet er ikke kønt, men det virker.

Hatten af for Agilent, det er dejligt at nogen laver kvalitetsudstyr der kan holde i 30 år og stadig repareres når det går i stykker.

phk

PS: hvis der er andre der har en HP8568 eller HP8566, så har jeg et program der laver et rigtigt skærmdump over GPIB. Open Source selvf.

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Hørt! Hurra for gammelt gear der bare virker, problemet er bare at nogle firmaer meget hellere vil sælge nyt udstyr end supportere det gamle. Google en gang efter "tek 2236", det første hit er min side med alle manualer til mit top-lækre, men potentielt 24 år gamle analoge scop.Det ville være rart hvis Tektronix havde hostet manualerne selv, specielt når man tænker på hvor lidt det ville koste dem (u-måleligt lidt)Anyway, den her editor suger æselmælk, så jeg stopper her.

  • 0
  • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten