Ukendt

  • Ing.dk er under ombygning - vi er tilbage mandag med nyt udseende. Henover weekenden er alt vores indhold åbent, men man kan ikke logge ind og debattere.
forskningsingeniøren bloghoved

Holder forskningsingeniører juleferie?

Under min ph.d. på DTU blev det en tradition - både i starten og i slutningen - at holde en god lang juleferie, når vi nåede til den tid på året. Måske krydret med en arbejdsrelateret e-mail hér og en videnskabelig artikel eller to dér, men i det store hele arbejdsfri jul.

Det var min oplevelse, at en god lang juleferie - og sommerferie med for den sags skyld - var balsam på den mentale og videnskabelige sjæl. Og dermed alletiders investering i i den øvrige del af året at kunne yde effektivt og produktivt.

I år er jeg ikke længere ph.d.-studerende, men derimod forskningsingeniør. Jeg har forladt DTU, universitetet, det akademiske og er rent professionelt rejst videre til det pulserende og brølende erhvervsliv, som min tidligere DTU-kolleger omtaler det.

Og holder man så juleferie dér?

Undertegnede og de fleste af mine kolleger gør i hvert fald.

Jeg har i mit første år hos TICRA lært og oplevet utrolig meget - besøg hos det Europæiske Rumagentur (ESA) af flere omgange, antenner og kredsløbsteori, projektledelse af to software udviklingsprojekter, hardcore matematik og foie gras, for blot at nævne et lille udpluk - og det har været lærerigt, udfordrende og sjovt.

I de her dage bliver der bundet sløjfer på så mange opgaver og projekter som muligt. Hvad der kan afsluttes, gøres færdigt, og resten skrives grundigt ned, så det er ligetil at tage tråden op i det nye år.

I starten af 2017 er der allerede mange nye projekter og opgaver på tapetet - forskningsprojekter sammen med ESA, softwareprojekter samt konference - og jeg glæder mig ganske meget til at komme i gang med alt dette.

På den vis er Forskningsingeniøren klar til en velfortjent juleferie, hvor batterierne - både de fysiske og mentale - skal oplades til et spændende 2017.

Glædelig jul og godt nytår!

Jakob Rosenkrantz de Lasson er civilingeniør og ph.d. i nanofotonik fra DTU. Jakob bloggede fra 2012-2022 om forskning, fotonik og rumteknologi.
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten