Høring: Som man spørger får man svar

Dem der følger med ovre på Version2, kan ikke undgå at have bemærket, at der - igen - er røre om de åbne standarder.

IT- og Telestyrelsen har haft Rambøll Management til at lave nogle undersøgelser, og har sendt to Rambøll-rapporter ud i en tre dage lang (!) høring. Svarfristen er her mandag. Her nedenfor er mit høringssvar, som er sendt med email til ITST.

Kære Rachid,

ITST har sendt de Rambøll-rapporter ud i hvad der må være verdenshistoriens korteste høring. Tre dages høring er helt uacceptablelt, og fordrer ikke ligefrem en saglig og grundig behandling. Derfor dette hastesammenbryggede høringssvar.

Rambøll-rapportene er uvederhæftige, tendentiøse og usagelige, og ikke noget et anerkendt konsulenthus bør stå inde for. At en styrelsen fremlægger dem som en del af et beslutningsgrundlag er på sin vis dog endnu mere hårrejsende.

Mere konkret: * De anvendte forudsætninger er uholdbare. For eksempel er forhold omkring nødvendige konverteringer utroværdige. * Den udførte research er useriøs. Der er ikke trukket på tilstrækkeligt mange anerkendte eksperter, og der mangler ganske enkelt essentielle informationer og data. * De præsenterede findings er hevet ud af den blå luft, og hænger ikke sammen med de præsenterede data.

På samtlige undersøgte områder er undersøgelserne i bedste fald mangelfulde. I særdeleshed spørgsmålet om dokumentformater, men også de andre områder. For eksempel er der intet belæg for at OIOXML-implementeringen "kun" koster de angivne beløb - min vurdering er at denne satning er langt mere omkostsningsdrivende end angivet.

Jeg står naturligvis til rådighed for en uddybning af mine kommentarer.

Med venlig hilsen

John Gøtze Direktør Gøtze Consulting Oppe i Norge har de tilsyneladende en anden holding til høringsperioder. Der har regeringen netop sendt deres nye spændende ODF-initiativ i høring frem til, angiveligt, 20 august 2008. Som jeg dog også gør opmærksom på i mine kommentarer i min anden blog går jeg ud fra de mener 20 august i år.

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten