close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.
phloggen

Hillarys livsforsikring

I nyere tid har USAs vicepræsidenter i noget omfang tjent som livsforsikring for præsidenten.

Skyd Bush, få Quayle istedet.

Skyd Clinton, få Gore.

Skyd Bush, få Cheney.

Jeg indrømmer blankt at Biden er noget af en undtagelse, rigtig mange af dem der hader Obama for hans farve ville kysse jorden foran Biden.

Men mønsteret er der tydeligt.

Det her ligner rigtig meget Hillarys livsforsikring.

Elizabeth Warren er tidligere professor og overhovedet ikke nogen fan af Big Business og "Går den så går den" fortolninger af virksomheders moralske ansvar og slet ikke til "egenkontrol".

Indtil nu har hun meget stædig holdt sig ude af præsidentvalg, der var mange der opfordrede hende til at gå efter jobbet, hun sagde meget klart, meget stædigt og meget kategorisk nej og derfor har hun ikke været med i spekulationen indtil nu.

Men VP jobbet er noget andet, blandt andet fordi Vicepræsidenten præsidrer over Senatet og er tie-breaker i deres afstemninger, det ville formodentlig passe glimrende i Warrens kram.

Warren har dog ikke helt Sanders tag i ungdommen, hvilket er Hillarys allerstørste problem lige nu.

Men giv hende fire måneder med ovenstående tonefald i prime-time TV og Hillary kan være heldig at have et absolut flertal i kongressen når hun starter om syv måneder.

Og Warren kan meget nemt blive USAs anden kvindelige præsident, enten '20-'28, eller '24-'32, afhængig af hvor lang tid Hillary holder.

phk

Poul-Henning Kamp
er selvstændig open source-softwareudvikler. Han skriver blandt andet om politik, hysteri, spin, monopoler, frihedskampe gør-det-selv-teknologi og humor.

Lad os nu se om Hillary overhovedet kommer så langt. Der er stadig masser af ting der kan ske med de forskellige kriminelle undersøgelser der igang! Jeg tror ikke på hun bliver præsident.

  • 7
  • 13

Nu er Hillary Clinton partiets "mand", det er hverken Elizabeth Warren eller Bernie Sanders og de skyr systemets og partiets "mand", Hillary Clinton, som pesten. Det bliver absolut ikke en af dem der bliver vicepræsiden. I øvrigt ville AIPAC nedlægge veto imod dem.

  • 3
  • 2

Hun ville være den perfekte modkanditat til Trump og er langt mindre hadet end HRC. Samtidig har hun noget af den samme udstråling som Sanders, men er yngre. Men desværre.
Jeg tror ikke på at HRC vil stille med et rent kvindeligt holdt, selvom det ikke burde betyde noget, så er det en faktor hun bliver nødt til at regne med.
Derimod tror/håber jeg hun vil tage Julian Castro ind som VP. Han er ung, meget karismatisk, sindsygt veltalende og latino. Det perfekte match.
Warren bliver justitsminister, Sanders arbejdsminister og Kerry fortsætter sikkert som udenrigsminister.

  • 5
  • 0