close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.
gts-bloggen bloghoved blog

Her er modellen, der hjælper din virksomhed med at komme i gang med avanceret produktion og IoT

I mit sidste blogindlæg argumenterede jeg for, at du som produktionsvirksomhed skal tænke som et softwarefirma og ansætte folk i din virksomhed, som du traditionelt ikke har ansat før. Det kunne f.eks. være en softwareingeniør.

Men der er også en anden mulighed for at komme i gang med avanceret produktion og IoT. Den består af følgende treenighed, som jeg her vil give dig opskriften på:

Du skal finde nogen, der 1. skaber, 2. samler og 3. eksekverer.

Skabe

Det første skridt er at tage kontakt til et GTS-institut. Dem har vi syv af i Danmark.

De Godkendte Teknologiske Serviceinstitutter er din gode ven, når det gælder ekspertviden og spidskompetencer inden for alverdens teknologiske domæner. GTS’erne arbejder inden for et område af stor betydning for dansk erhvervsliv og er sat i verden for at sprede den nyeste teknologiske viden til erhvervslivet og forbedre dansk industri. Derudover er de en neutral leverandør af teknologiske spidskompetencer, og deres fornemmeste opgave er at opkvalificere dansk erhvervsliv og gøre det mere konkurrencedygtigt.

Så hvis du har brug for en god ven der kan skræddersyge, skabe og forske samt være bro til universiteterne, så finder du ikke bedre kompetencer i landet, som er kommercielt tilgængelige.

Samle

Det næste skridt er at placere din virksomhed - eller en medarbejder i din virksomhed - i et miljø, der fungerer som et samlingspunkt og sætter rammen for, at du sammen med andre ligesindede kan samarbejde om din virksomheds digitale rejse. Det er nemlig i samspillet med andre, at den gode magi og mulighederne opstår. Du skal derfor ikke outsource din digitaliseringsstrategi, men samarbejde med andre om den.

Eksekvere

Det tredje skridt er at have nogen, der kan eksekvere samarbejdet. Her kommer alle de små- og mellemstore virksomheder ind i billedet. De er i stand til at få sat teknologi og digitalisering helt ind i produktionshallen og ud i produkterne til dine forbrugere.

Opskriften konkretiseres – sådan gør du

De bedste eksperter i nyskabende teknologiske landvindinger inden for kunstig intelligens og machine learning sidder i det GTS-institut, der hedder Alexandra Instituttet.

Alexandra Instituttet er specialister i anvendt forskning, udvikling og innovation inden for it. Instituttet har de sidste 18 år hjulpet danske virksomheder med rådgivning og it-udvikling inden for avancerede og innovative it-løsninger. Instituttet har gennem sit arbejde skabt vækst og hjulpet danske virksomheder med at komme foran med it.

Det bedste fællesskab, hvor der lige nu er samlet et miljø omkring at gå sammen om sin virksomheds digitale rejse, er Dansk Center for Anvendt Kunstig Intelligens. Centret stiller et miljø og rammerne til rådighed, så du sammen med andre kan så og høste med de bedste inden for kunstig intelligens.

Ud over at centeret skaber en ramme og et samlingspunkt, er centerets beboere specialister i at eksekvere din vision om at gøre din virksomhed digital, få brugt dine data til noget fornuftigt eller få puttet IoT ind i dine produkter. I Dansk Center for Anvendt Kunstig Intelligens sidder der en masse dygtige virksomheder, der er klar til at indgå i et samarbejde med dig og hjælpe din virksomhed med til at planlægge og eksekvere din digitaliseringsrejse fra start til slut.

Ovenstående treenighed er modellen for at lave noget fornuftigt, hvis du ønsker at komme i gang med avanceret produktion og IoT. Du er velkommen til at kontakte mig for en uforpligtende snak.

Denne artikel er en del af Ingeniørens Automationskampagne. Læs mere her
Anders Kofod-Petersen
er professor i kunstig intelligens og vicedirektør i Alexandra Instituttet.