phloggen

Her er kandidater I kan stemme på..

Mit lille crowd-sourcing experiment i forrige blogindlæg var ganske produktivt, der kom ca. dobbelt så mange rationelle kandidater frem som jeg havde forventet.

De opremses herunder i netto-op-tommel rang fra debatten under den forrige blog og jeg har linket til hvad jeg synes der mest ligner deres officielle valg-hjemmeside.

Jeg har naturligvis set helt bort fra de indlæg som ikke overholdt reglerne og derfor fik med rette fik massive tommler ned.

Stem fornuftigt: Det gør en forskel.

phk

EP valget

Karen Melchior

Amalie Søgaard Nielsen

Camilla Kampmann

Pernille Weiss

Philip Tarning-Andersen

Folketingsvalget

Stinus Lindgreen

Rolf Bjerre

Marianne Bigum

Christian Poll

Nanna Dreyer Nørholm

Louise Vinter Alis

Pelle Dragsted

Stem ikke på

Jeg havde egentlig forventet mange flere "stem ikke på" kandidater.

Pia Adelsteens rolle i de ubrugelige drænrør sikrede hende klar mistillidsstemme til EP valget.

Lars Løkke Rasmussen havde også et flertal imod sig til Folketingsvalget.

Emner : Politik
Poul-Henning Kamp er selvstændig open source-softwareudvikler. Han skriver blandt andet om politik, hysteri, spin, monopoler, frihedskampe gør-det-selv-teknologi og humor.
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først

Der bør gøres opmærksomt på, at hovedparten af navnene på listen er enten radikale eller alternative. Karen Melchior er tillige feminist og støtter op om omskæring af børn. Ja, det vil altså sige, hun ønsker "konstruktiv dialog", mens at der fortsættes med at skræres i børnene.

Hun nægtede samtidigt i en AMA på Reddit at svare på, om hun var enige med Morten Østergaard i, at Radikale godt kunne bruge mandater fra Stram Kurs, såfremt de kom ind.

Det er også blevet afsløret, at Alternatives klimaforslag, såsom at lukke Nordsø olien, vil medføre endnu højere kultveilte udslip end i dag.

Det er rent "feel good" ideologi at overveje disse partier.

 • 37
 • 24

Tak til PHK for et yderst relevant indlæg på Ingeniøren

Jeg håber det bliver tradition. Alle burde oplyses om kandidaters udsagn, tåbeligheder og løgne på en let forståelig måde, inden de går ned og stemmer.

Personligt er jeg led og ked af folk i familien stemmer på Venstre, for det har de gjort siden 1932 eller stemmer på den kandidat, der har det pæneste jakkesæt.

Det er destruktivt for demokratiet, når man ikke taler om kandidaterne.

 • 41
 • 9

PHK: Jeg ved det kan være svært, men ud fra dine egne kriterier har jeg svært ved at forstå hvordan Pelle Dragsted kan medtages på listen?

Manden er uden nogen teknisk eller videnskablig uddannelse, erfaring eller indsigt.

I din tidligere blog skrives "For effektive modeller til demokratisering af økonomien, til fremme af fornuftig langsigtet investering i bl.a. infrastruktur." men uden nogle referencer.

Når jeg googler lidt rundt finder jeg kun referencer til en klassisk socialistisk/kommunistisk økonomisk tankegang krydet med en lige så klassisk "Fight-The-Power" retorik.

Det kan man så være enig eller uenig i, men hvordan hænger det sammen med "naturlove og driften af højteknologiske samfund" samt "de emner vi interesserer os for er kun ting der ville blive skrevet artikler om i Ingeniøren, dvs. Teknik, Trafik, Klima, Energi, Produktion, Byggeri, Fødevarer, Medicin, Fysik, Matematik osv." ?

 • 16
 • 6

Ret subjektive værdier at skulle oplyse om. Der ville jo reelt ikke være nogen at stemme på.

Så må man jo vurdere argumenterne?

Jeg synes generelt valgkamp kører meget på holdninger og meget lidt på kompetencer, hvad der virker lidt bagvendt når man kigger på hvor mange penge der egentlig bliver flyttet frem og tilbage ud af det samlede budget afhængig af flertallets holdninger - det er ikke ret mange.

De få gange jeg har været i kontakt med det politiske system, var det tydeligt at det faktisk er vigtigt med nogle kompetencer - man kan sgu godt mærke når de mangler. Tænk bare på nogle af de sager der er dukket op herinde, solceller, energiafgifter, elbiler, osv.

 • 8
 • 0

Pelle Dragsted er vel mest berygtet for at grundlægge AFA som i mange år angreb og tæskede politiske modstandere.

 • 17
 • 8

Pelle Dragsted er vel mest berygtet for at grundlægge AFA som i mange år angreb og tæskede politiske modstandere.

I det hele taget at kalde en kandidat fra enhedslisten for rationel. Deres økonomiske politik udelukket dette.

Det er selvfølgelig også godt nok at man ønsker at fremme forskellige miljø og tekniske politikker. Man skal bare altid huske at spørge kandidaten om hvor finansieringen skal komme fra.

I de kommende uger vil pengene blive brugt mange gange i diverse valgløfter.

 • 19
 • 15

Morten Østergaard blev interviewet i Jyllands-Posten (8/5):

Spørgsmål: Hvis I er afhængige af at tælle Stram Kurs med for at nå 90 mandater og derved vælte VLAK-regeringen, vil I så gøre det?

 • Hvis der er en mulighed for at vælte den nuværende regering, så vil vi stemme for et mistillidsvotum eller på aftenen (valgaftenen, red.) række hånden op, hvis det er et spørgsmål om at få Lars Løkke til at gå af.
 • 5
 • 3

Morten Østergaard blev interviewet i Jyllands-Posten (8/5):

Spørgsmål: Hvis I er afhængige af at tælle Stram Kurs med for at nå 90 mandater og derved vælte VLAK-regeringen, vil I så gøre det?

Hvis der er en mulighed for at vælte den nuværende regering, så vil vi stemme for et mistillidsvotum eller på aftenen (valgaftenen, red.) række hånden op, hvis det er et spørgsmål om at få Lars Løkke til at gå af.

At forestille sig, at partierne skulle stemme imod deres egen politik og redde en regering, der ikke har et flertal, alene fordi Stram Kurs er imod den pågældende regering, virker noget søgt - og er noget helt andet end at "bruge mandater fra Stram Kurs".

Jeg tror ikke du får noget parti til at love, at de i alle tilfælde vil stemme det modsatte af Stram Kurs. Det ville være absurd.

 • 12
 • 0

Her er en lille service, som kan gøre det lidt nemmere at overveje om man overhovedet KAN stemme på en af kandidaterne til folketingsvalget:

Stinus Lindgreen - Københavns Omegns Storkreds

Rolf Bjerre - Københavns Storkreds

Marianne Bigum - Københavns omegn

Christian Poll - Nordsjællands Storkreds

Nanna Dreyer Nørholm - Sydjyllands Storkreds

Louise Vinter Alis - Københavns Storkreds

Pelle Dragsted - genopstiller jo så åbenbart ikke

Det er en temmelig tynd kop te hvis man ikke bor i København eller omegn!

 • 5
 • 0

Jeg tror ikke du får noget parti til at love, at de i alle tilfælde vil stemme det modsatte af Stram Kurs.

Enten gør man sig afhænig af mandater fra Stram Kurs, eller også gør man ikke.

De radikale gør så, hvad de radikale gør bedst. Ændrer spillereglerne alt efter, hvad der passer dem bedst. Først lover de højt og helligt ikke at have noget med Stram Kurs at gøre, og det skal nok passe, at de, som du er inde på, ikke ønsker samme menu i snapstinget som Stram Kurs, men når det handler om andre ting som f.eks. at vælte den nuværende regering, har de ingen problemer med at være afhængige af Stram Kurs.

Jeg har som sådan ingen problemer med, at Radikale stemmer det samme som Stram Kurs. Det er sådan politik fungerer, og jeg er glad for, vi ikke har svenske tilstande.

Men jeg er træt af, at de radikale spiller hellige og erklærer, at de ikke vil have det mindste med mandater fra Stram Kurs at gøre, hvorefter de glædeligt vil tage imod al den hjælp, de kan fra Stram Kurs' mandater til, hvad de Radikale nu gerne vil have vedtaget.

 • 5
 • 13

Enten gør man sig afhænig af mandater fra Stram Kurs, eller også gør man ikke.

Du misforstår "afhængig": Regeringen er afhængig af et flertal. Det er ikke dem, der vælter dem, der er afhængige af noget.

Radikale Venstre kommer ikke til at føre politik ved at samarbejde med Stram Kurs. Men det betyder ikke, at man vil stemme for andre partiers politik (eller regering), hvis ikke der er et flertal for den politik. Ej heller at man vil stemme imod sin egen politik, bare fordi Stram Kurs også måtte være enig i den. Men det man afviser er at forhandle og indgå aftaler ("samarbejde") med partier, der ønsker etnisk udrensning(1) i Danmark.

Hvis du synes det er at ændre spillereglerne, så må det være din holdning. Det ligner ikke at der er nogen fare for at du ville stemme på Radikale Venstre alligevel. :-) Men jeg er nu helt uenig.

(1): "Etnisk udrensning er et samlet begreb for forskellige aktiviteter med det primære formål at sikre en udrensning af uønskede etniske grupper [..] Aktiviteterne kan også foregå åbent i form at deportationer"

 • 10
 • 3

Du misforstår "afhængig": Regeringen er afhængig af et flertal. Det er ikke dem, der vælter dem, der er afhængige af noget.

Det vist dig, der misforstår "afhængig". Endda på to måder. Vi har negativ parlamentarisme i Danmark, så regeringen er ikke afhængig af et flertal for den. Det er netop dem, der ønsker at vælte regeringen, der er afhængige af et flertal imod regeringen. For det andet, var spørgsmålet, som Morten Østergaard svarede ja til, om de var parat til at gøre sig afhængige af Stram Kurs for at opnå 90 mandater.

Igen, det er sådan set fint nok, hvis Radikale og Stram Kurs kan blive enige om noget. Jeg er bare træt af, når de Radikale spiller hellige. Og jeg forstår slet ikke deres vælgere, som nærmest definerer sig selv ved at lægge så meget afstand til Stram Kurs som muligt. Nå ja, det vil altså sige lige indtil, man godt kan bruge mandaterne fra Stram Kurs til noget, som de Radikale ønsker. Hvordan de radikale lykkes med at et sådan selvbedrag, går over mit hoved.

 • 4
 • 6

Det vist dig, der misforstår "afhængig". Endda på to måder. Vi har negativ parlamentarisme i Danmark, så regeringen er ikke afhængig af et flertal for den. Det er netop dem, der ønsker at vælte regeringen, der er afhængige af et flertal imod regeringen. For det andet, var spørgsmålet, som Morten Østergaard svarede ja til, om de var parat til at gøre sig afhængige af Stram Kurs for at opnå 90 mandater.

Der er jo forskel på at være afhængige af 90 mandater til at holde fast i et flertal for en regering, og at være afhængige af 90 mandater i tilfælde af et mistillidsvotum MOD en regering man er uenig med.

Mener du så at de burde stemme imod deres eget mistillidsvotum hvis Stram Kurs stemmer for? Det ville sgu da være ren børnehave.

 • 6
 • 2

Det ville sgu da være ren børnehave.

Jeg siger netop, jeg er glad for, vi ikke har svenske tilstande i Danmark, og de radikale skal da være velkomne til at stemme sammen med Stram Kurs. De skal bare stoppe med at være så hellige, når de ingen problemer har med at bruge mandater fra Stram Kurs til at gennemføre sager, hvor der er enighed mellem Stram Kurs og de Radikale.

En regering har brug for et flertal for at gennemføre sin politik. Den har ikke brug for et flertal for at blive siddende. Det er oppositionen, der har brug for et flertal for at vælte regeringen.

Når Morten Østergaard så siger, han intet har imod at være afhængig af Stram Kurs for at vedtage et mistillidsvetum, må det næste sprørgsmål så være, hvor langt han er parat til at gå for at få Stram Kurs til at stemme for. Han er jo i god form, og rygraden er sikkert yderst fleksibel.

 • 6
 • 7
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten