Hemmelig dansk musikperle gratis på internet

Takket være trådløst lokalnet har indernettet givet mig en af årets bedste lytteoplevelser. Rasmus Nøhr hørte jeg første gang sammen med Tobias Trier på Ingolfs Kaffebar ude på Amager sidste forsommer.

Han har udgivet to fine album, men det rigtige kræs gemmer sig efter min mening på Rasmus Nøhrs hjemmeside Skrapperas.dk.

Et klik på linket Hele Rejsen fører frem til en Shockwave-udgave af Rasmus Nøhrs hemmelige debutalbum, som ikke lader sig anskaffe på cd.

Streamet til min trådløse bærbare pc, som var tilsluttet det hjemlige stereoanlægs line-in, er der tale om meget fine arrangementer af en god del af de numre, som Rasmus Nøhr-lyttere kender fra de to officielle cd-udgivelser. Kvaliteten er acceptabel afspillet via kvalitetshøjtalere.

URLSnooper to the rescue Rigtig sjov bliver afspilningen, når man ser på datatransmissionen med Url-snooper.

Så spotter man de enkelte lydfiler i schockwaves Audioformat, swa, blive sendt til din lokale computer. Og de swa-filer, der lander på pc'en, lader sig nemt omdanne til gængse mp3-filer - alt hvad der skal til er en simpel omdøbning, så extension swa navngives med et mp3. Så lader de sig afspille i en vilkårlig mp3-afspiller.

Så tak Rasmus, for det hemmelige album.

Savner du lidt påskefornøjelser, så overvej dette: Køb de to fine cd'er fra den danske sanger, og tun så ind på Skrapperas.dk og lyt til den lille gratis lydperle Hele Rejsen for at fuldende indtrykket af en langtidsholdbar dansk kunstners første musikalske udfoldelser i selskab med nogle af danmarks bedste studiemusikere som Aske Jacoby.

/kurt

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten