phloggen

Har vi ingen skam i livet ?

Der er lidt stille på bloggen for tiden, for at undgå at der går for meget Kaptajn Hadock i den.

Det der gnaver lige nu, er hvad fanden der er kørt af sporet for den såkaldte "Generation-X" til hvilken jeg selv tilhører.

Børn der ikke må gå i skole.

Børn der tvinges til at leve i armod.

En universitetsrektor med stribevis af kors, bånd og stjerner på, som ikke engang må få besøg af sin adoptivdatter.

En MF'er der fører vendetta imod en gymnasierektor der formaster sig til at uddanne to piger.

Konstante nedskæringer på alt hvad der minder om ungdom og uddannelser.

Konfiskering af alt hvad der ligner fritid og fornøjelse for børn og unge, startende i børnehaven for de åbenbart leger for meget og lærer for lidt.

Syge og nedslidte medborgere der piskes rundt i manegen for at forhindre dem i at få en værdig og sikret alderdom.

Har generation-X hverken medmenneskelighed eller skam i livet ?

Jeg græmmes!

phk

Emner : Politik
Poul-Henning Kamp er selvstændig open source-softwareudvikler. Han skriver blandt andet om politik, hysteri, spin, monopoler, frihedskampe gør-det-selv-teknologi og humor.
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først

Interessante betragtninger. Jeg kan bare ikke se hvad det har med Ingeniøren at gøre ! Vil meget gerne høre hvorfor du benytter Ingeniøren som talerør for de beskrevne holdninger. Personligt synes jeg mere det høre hjemme som et læserbrev i en af aviserne og den vej igennem måske skabe større debat.

 • 26
 • 46

@KS: Hvis vi antager at ytringerne hører under emnet "politik" er det vel inden for scope af nærværende blog.

Han skriver blandt andet om politik, hysteri, spin, monopoler, frihedskampe gør-det-selv-teknologi og humor.

 • 48
 • 0

Med de politikere vi har valgt har anstændigheden trange kår, for fællesskabet er alt, individdet er intet og alt fremmed er farligt. *) Sjovt de stadig kalder sig liberale

*) Med mindre det er billigt.

 • 24
 • 2

Det kan vel være fordi uddannelse bl.a medfører ingeniører.

Men ingeniør-niveau burde også give god indsigt i økonomi samt regler; disse ting udelades helt fra indlægget. Og derved taber alle de anførte "argumenter" deres validitet.

 • 11
 • 25
 • der er da lige blevet indsamlet over 70 mio til at støtte alverdens piger, det må da være positivt?
 • 7
 • 6

En yderst kompetent og kreativ snedkermester som jeg kender, søgte efter en lærling til at hjælpe sig, nu opgaverne var ved at vokse ham op over hovedet.

Nogle måneder senere da vi mødtes, fortalte han at han havde haft nogle stykker inde på prøve og konklusionen var :

De var artige og søde, problemet var bare, at de alle som en var kørt gennem afretteren og sidenhen tykkelseshøvlen.

Det fik mig at tænke. Er samfundet hvor alle skal starte i børnehave og undervisningen udføres af pædagoger, der alle er skolet i den samme bog, som sikrer at de alle er ens og arbejdsindsatsen konsentreres imod enere, selvstændigt tænkende o.a. så de retter ind, nu den rigtige ?

 • 8
 • 2

Konfiskering af alt hvad der ligner fritid og fornøjelse for børn og unge, startende i børnehaven for de åbenbart leger for meget og lærer for lidt.

Øhm, er der ikke lige blevet vedtaget en justering af folkeskolereformen, hvor kardinalpunktet var at reducere skoletiden for de yngste årgange? Link

Hvad angår nedskæringer, så har du muligvis ret. Men man kan jo også hæfte sig ved at det samlede skatteprovenu aldrig har været højere, så der må være noget i vejen med prioriteringerne.

 • 4
 • 1

Jo man skære alle ikke boglige timer væk og øger timetallet for fremmedsprog(engelsk og tysk) og billedekunst så ungerne får flere hårde "holdt kæft og lær" timer men lidt før fri ( som mor og far har skreget efter og man vil jo gerne have deres stemme om lidt)

 • 2
 • 1

Måske er problemet, at der stadig er en stor mængde BabyBoomere, som i dag er nået 'Det sagde den rare morfar bare ikke det der' alderen. Og der er vi i Generation X nok stadig ikke voksne nok til at sige fra.

// jesper

 • 3
 • 6

Tidligere, for ikke så længe siden, var det bare os ’68-ere, der fik med jantelovs-krabasken og blev stigmatiserede ved hjælp af den værste misundelsesgenererende sprogbrug man har lært i skolegården …

Men vi har dog i det mindste sejret på det personlige plan – free at last

Værre står det til med denne irriterende komplementære masse af neoliberale populister og uoplyste ignoranter i generation Y(Z), ikke vores børn, selvom det reverenter talt desværre ser ud til, at de har den politiske totalsejr inden for rækkevidde og på forventet efterbevilling fejrer det med lagkage og kugleramme uden at sige fra – ik’ os’, Jesper Frimann?…

 • 5
 • 4

Det fik mig at tænke. Er samfundet hvor alle skal starte i børnehave og undervisningen udføres af pædagoger, der alle er skolet i den samme bog, som sikrer at de alle er ens og arbejdsindsatsen konsentreres imod enere, selvstændigt tænkende o.a. så de retter ind, nu den rigtige ?

Jeg har selv sat mine børn i en Waldorf-børnehave, lidt ved tilfælde, og her er dannelsesidealet ikke fulgt med tiden - målet er i stedet selvstændige, frie individer med respekt og forståelse for fællesskab og at der er mere i at være menneske end tal i et regneark - herhjemme ville vi nok pege på Grundtvig.

Som lederen forklarede mig så er børnene nu engang som de grundlæggende er, og det kan man ikke på en forsvarlig måde ændre på, højst file kanterne lidt til - de ting de er gode til, er de ting de skal dyrke.

Der er en anden ånd i sådan en børnehave. F.eks.: I stedet for at acceptere den holdning der hersker i de fleste andre af kommunens børnehaver hvad angår madlavning i børnehaven, at det kan ikke lade sig gøre pga. hygejneregler og det er alt for dyrt, så brugte lederen nogle aftener på at læse op på Fødevarestyrelsens regler og en tur i et byggemarked og Ikea plus en uge af sommerferien på at bygge et lille køkken på en af stuerne så de hver dag laver mad til børnene.

Det er i øvrigt pædagogerne der laver maden. Vi kan selv, er signalet. De har en elite-smiley.

Min ældste søn er så fortsat på en Waldorf-skole, og når jeg nævner det for andre forældre, er den typiske indvending, men lærer man så nok? Men lærer deres børn nok, om dem selv? Eller bliver de i virkeligheden trykket flade af et tungt, politikerstyret system som bag de fine ord er overfladisk og ikke kan finde ud af mere komplekse, dybe ting - som f.eks. ingeniør-ting: jernbaner, software, osv.

 • 14
 • 1

Vi har ingen skam i livet. MIG FØRST ! Er hvad dyrkelsen af den kapitalistiske liberalisme har lært os !

Hvis nogen kan lokke os med skattefri firmatelefon, så stemmer vi på dem Vi gider nemlig ikke lytte til de, der fortæller hvad prisen for gaven i virkeligheden er.

Søg erstat [Skattefri firmatelefon] med hvilken som helst anden "bling bling ting" du kan komme i tanke om.

Selv vores sjæl har vi solgt ganske "gratis" til diverse medier, bare de får lov at tracke og trace os allevegne, og fodre os med allestedsværende reklamer.

 • 19
 • 4

Jeg er også forarget over gymnasierektoren der ikke må få lov at uddanne de udviste udenlandske elever for sine egne penge. Hvor er vi smålige.

 • 18
 • 7

Store dele af verden ser os som et forebillede, et mønstersamfund, et ideal, et fredeligt og lykkeligt samfund og så skal man høre på sådan en gang sur gammelmandsgalle.

Måske du kan finde lykken i Venezuela eller Nordkorea PH, jeg betaler enkeltbilletten.

 • 12
 • 21

Er hvad dyrkelsen af den kapitalistiske liberalisme har lært os !

Så find dog det socialistiske paradis!

Vesttyskland og Østtyskland. Samme land, kultur og sprog op til 1945. Den gennemsnitlige vesttysker 3 gange rigere end den gennemsnitlige østtysker i 1989. Østtyskland langt mere forurenet end Vesttyskland og de østtyske borgere langt dårligere uddannede.

Østrig og Ungarn. Samme land indtil 1918. Østrig langt rigere end Ungarn i 1989. Østrigerne bedre uddannede, længere forventet levetid og et langt renere land.

Sydkoreanerne i gennemsnit 30 gange rigere end nordkoreanerne. Nordkorea langt mere forurenet, millioner som hver dag sulter, ekstrem ulighed.

Finland og Estland. Lignende kultur og sprog, fælles historie langt hen ad vejen. Finland langt rigere og mindre forurenet end Estland. Finland verdens lykkeligste samfund, mindst korrupt, sikkert og meget lidt forurening. Estland?

Socialismen ødelægger altid et samfund. Men socialisterne finder altid en forklaring på hvorfor det hele er USA og liberalisternes skyld.

 • 15
 • 21

Når økonomien går dårligt er der ufatteligt hvad folk vil gøre af umoralske ting for at få penge til at redde butikken.

Problemet er at velfærdsstaten har et umætteligt behov for penge. Der kommer stadigt flere og flere ting til. Jeg kan huske tilbage i 1980 hvor min lille skole blev lukket efter at jeg havde forladt den. Hvad brugte kommunen de sparede penge på? At bygge børnehaver, så alle børn i dag går i institution. Og så nedlægger man de små hyggelige børnehaver man benyttede til at lokke børnene fra mødrene, og bygger nye superbørnehaver, så man kan spare nogle penge.

Hvert eneste efterår de sidste 50 år, har politikerne under budgetforhandlingerne været ude med sparekrav. Og der kommer tilsyneladende som en overraskelse hver gang for offentligheden.

Problemet er at det ikke er muligt at opkræve nok penge i skat til at opfylde alle velfærdsønskerne. Vi har nogle hårde politikere, som er i stand til at skabe en god økonomi, men det koster.

Hvornår indser folk, at får man staten til at betaler for det der er vigtigt, så udsætter man sig for besparelser og rationaliseringer. Hvis man selv betalte, så var der ingen spareivrige politikere der kunne komme og sige at nu skal der skæres 2% om året. Den der betaler bestemmer musikken, og her tæller skattebetaling ikke med. Efter man har afleveret sine penge til skat, kan man pænt gå hen på rådhuser (som ligger laaangt væk) og med hatten i hånden tigge borgmesteren om at passe vores børn ordentligt.

 • 6
 • 10

I det ekstreme tilfælde er jeg enig, men ekstremt liberalistisk samfund er lige så ødelæggende.

Det behøver ikke engang at være særligt ekstremt før kapitaliske liberale samfund er ganske ødelæggende.

Selv her i lille Danmark er den gal. Kontanthjælpsloftet ramte bevidst 22.000, fordi nogle regnearksgymnaster var kommert frem til der i gruppen måske kunne findes 5-700 der var raske nok til at kunne passe et arbejde.

Folk kan ikke få psykiatrisk hjælp til at blive stabile, så de kan passe på sig selv eller måske endda få et arbejde.

 • 14
 • 5

Jeg har en fuldstændig uvidenskabelig selvskabt teori.

Det har undret mig lidt, at når man ser et valgkort, så var Sønderjylland sidste gang helt gult, mens Nordjylland var meget mere rødt. Der er sikkert nogle forklaringer med østarbejdere og grænsen og den slags, men ellers kunne man jo godt tro, at begge regioner er lidt i samme båd mht. at være udkant etc.

Jeg er selv vokset op helt tæt på grænsen, så jeg fik den tanke, at det måske kunne have lidt med medieudbudet at gøre. Vi havde jo de 3 tyske kanaler ud over DR, og selvom der selvfølgelig var en del meget seriøse programmer, så blev de tyske kanaler primært brugt til at se underholdning. Det var der meget mere af. Nordjylland var vel den region, hvor flest kun havde DR. Og her vil nogle nok begynde at tale om røde lejesvende, men jeg tænker mere på, at man ikke havde muligheden for at slå om på noget underholdning, når der kom noget af det kedelige, så måske nappede man lige en TV-avis mere eller en OBS udsendelse, eller Vitek og Kontrapunkt.

I dag er der uendelige muligheder for alt. Man kan blive underholdt 24/7, man kan lære hardcore nye ting 24/7.

DR må ikke længere lokke folk til at se en TV-avis, mens de venter på resultaterne fra X-factor. Jeg tror det er en farlig udvikling. Det er godt at blande lidt kloghed ind i alt det dumme. Det kunne jo være man lige fangede lidt viden.

Youtube, Netflix, Facebook etc. har ikke hjulpet på det. Nu er valget 100% frit. Det har sine fordele, hvis man ikke gider at se quizzer med Erling Bundgaard, men jeg tror det er lidt farligt for dem der i dag får deres primære nyheder fra Den Korte Avis, når folk deler det på Facebook.

Man kan jo kigge lidt på mediebilledet i USA, hvor Fox News har flere seere end CNN og MSNBC til sammen. Man kan jo godt frygte, at vi går samme vej.

Hvis man hader DR, så synes jeg faktisk, at radio 24/7 modellen var den rigtige vej at gå, hvor man udbyder nogle ting man gerne vil have lavet som public service, og der så er nogen der byder ind og vil lave det. Men DF og LA har åbenbart problemer med begge to, så de har gjort hvad de kunne for at smadre begge. 24/7 skal jo flyttes delvist til provinsen og så ødelægges med reklamer, og DR skal jo detailstyres mht. hvilke kanaler de må have og hvad indholdet skal være.

 • 16
 • 3

Sjovt de stadig kalder sig liberale

Idelogier kan, for eksempel, plottes med fire variable på et kugleformet rum : (Personlig Frihed, Autoritär, Venstre, Höje). Hvis man gör det, så er det klart at alle ideologier kan lede til det samme punkt afhängigt af hvilke värdier man sätter höjest.

Hvis man, for eksempel, skruer heeelt op for "Personlig frihed" så ender man med at alle kvinder skal acceptere at mänd, der välger at kalde sig selv for kvinder, har ret til at dele omklädnings rum or cyclekonkurrencer med kvinderne - uanset om disse vil det eller ej - og "den personlige frihed" bliver totalitär og undertrykkende.

 • 3
 • 2

Når økonomien går dårligt er der ufatteligt hvad folk vil gøre af umoralske ting for at få penge til at redde butikken.

Sjovt udsagn: De økonomiske nøgletal fortæller vi lever i økonomisk gode tider, og mit indtryk er da, at det ikke afholder nogen fra at gøre 'umoralske ting' - Britta, Sanjay Shah, Falck you name it...

Problemet er at velfærdsstaten har et umætteligt behov for penge.

Gætter på du har din egen dagsorden, ikke?

 • 11
 • 2

Som tillæg til PHK: DK her og nu ? D her og nu? F her og nu ? S her og nu ?

Interessant definition på ultraliberalisme. Du mener altså, at en stat som Danmark hvor det offentlige forbrug er 45-50% af BNP er ultraliberalistisk. Altså yderligtgående liberalistisk. Altså Danmark som har et af Verdens absolut højeste skattetryk og dermed en kollektiv komponent i vores blandingsøkonomi som er blandt Verdens højeste. Er det virkeligt et yderligtgående liberalistisk samfund?

 • 16
 • 1

Christian - du behøver ikke grave så dybt! Flygtningestrømmene i 2014-15 og DF's agitation for grænsekontrol.

Ja, det ved jeg godt, men uanset, så er det stadig de fordummende medier eller anden kilde til "viden", for der var vel ingen af de flygtninge, der gik de 30km op til Rødekro på motorvejen der overhovedet bosatte sig i Sønderjylland. Det skal også siges, at der er mange sønderjyder, der nyder samarbejdet med Slesvig, og meget gerne så grænsekontrollen væk igen.

 • 8
 • 3

Er det virkeligt et yderligtgående liberalistisk samfund?

Jeg ser egentlig en liberalist, som een, der tror på stor frihed for mennesker. Hvis vi ser på den førte politik de seneste årtier, så er det ikke noget, som findes i det danske folketing. Hvis man derimod taler om frihed for virksomheder, så er det noget andet. Men det har ikke direkte noget med liberalisme at gøre.

 • 14
 • 1

Så fik PHK luft for sine frustrationer. Hvis man tog fattigdomsgrænsen fra år 2000 og inflationsregulere den, så er der færre fattige børn i dagens Danmark i dag end i år 2000, iflg. CEPOS udregninger. Børn der ikke må gå i skole. Taler PHK om børn af udviste udlændinge der bor på udrejsecenter? Jamen de børn skal da i skole...i deres hjemland!

 • 13
 • 11

Hvornår indser folk, at får man staten til at betaler for det der er vigtigt, så udsætter man sig for besparelser og rationaliseringer. Hvis man selv betalte, så var der ingen spareivrige politikere der kunne komme og sige at nu skal der skæres 2% om året. Den der betaler bestemmer musikken, og her tæller skattebetaling ikke med. Efter man har afleveret sine penge til skat, kan man pænt gå hen på rådhuser (som ligger laaangt væk) og med hatten i hånden tigge borgmesteren om at passe vores børn ordentligt.

Du har ret, men skattebetalingen hjælper samtidig på skævheder, og det kan såmænd godt være bare i livsforløb, f.eks. en ung ingeniør-studerende der klarer sig gennem på SU, for så at tjene godt i et job, for så at få børn der dels kræver barsel, dels kræver ret voldsomme betalinger til daginstitutioner (f.eks. koster en vuggestueplads > 10k - kommunen betaler så broderparten), for så at have nogle årtier med god indtjening inden otiummet sætter ind.

De eksempler du ellers kommer med, tænker jeg mere udtænkt af regnearks-teorister, som man måske kan forsvare sig ved at flytte driften til selvstændige foreninger. Så kan regnearks-teoristerne godt have ondt i røven over at der er en lille skole, men hvis den kan løbe rundt på mindre spild og mere velvillighed, så er den uden for rækkevidde.

På daginstitutionsområdet afhænger den strategi faktisk primært at lokalt initiativ for i dag svarer den udbetalte støtte til samme beløb som kommunens institutioner får, mener jeg. Og antallet af ikke-kommunale institutioner er vist også støt stigende.

På skoleområdet er der derimod en forskelsbehandling hvor friskoler kun modtager 75%.

 • 4
 • 0

Er det virkeligt et yderligtgående liberalistisk samfund?

Vi har: Folk der ikke har noget sted at bo. Folk der ikke kan få hjælp til at håndtere deres sygdom Ældre der sidder i lort hele dagen. Børn der ikke får den fornødne støtte i skolen så de kan klare sig efterfølgende.

Alt sammen noget der kunne undgås hvis det kapitalitisk liberale folk ikke havde så travlt med at hyle skattelettelser: MIG FØRST.

Hvis man ikke kan se hvad der sker i samfundet er man enten bevidst påtaget dum, bare fordi det ikke passer i ens egen "religion" om MIG FØRST Eller også er man faktisk dum!

Det var kun nogle få eksempler på de ekstreme og yderligt gående liberale kræfter der bevidst underminderer samfundet for egen vindings skyld! Der er rigtigt mange tilhængere af MIG FØRST 'religionen' i dette land.

 • 12
 • 9

Alt sammen noget der kunne undgås hvis det kapitalitisk liberale folk ikke havde så travlt med at hyle skattelettelser: MIG FØRST.

Hvis man ikke kan se hvad der sker i samfundet er man enten bevidst påtaget dum, bare fordi det ikke passer i ens egen "religion" om MIG FØRST

Tyv tror hver mand stjæler!

Folk der ikke har noget sted at bo. Folk der ikke kan få hjælp til at håndtere deres sygdom Ældre der sidder i lort hele dagen. Børn der ikke får den fornødne støtte i skolen så de kan klare sig efterfølgende.

Det er godt vi har de svage, for de kan retfærddiggøre højere skatter. Går de højere skatter så til de svage. Nej langt den største del går til middelklassens velfærdsydelser. Først skal middelklassen have, ellers er der jo ingen der betaler deres skat med glæde.

Bagefter kan de svage få resterne. Men nu er der snart valg, så de vil blive nævnt flittigt i skåltalerne.

Gæt hvem de rigtige egoister er i dette samfund.

 • 6
 • 7

det ender altid i mudderkastning det her.

Jeg vil bare konstatere at hvis jeg lader mine værdipapirer (aktier) arbejde for mig så så er skatten mellem 28 og 42%. Der er mulighed for at modregne tab osv.

Når jeg lader mine hænder arbejde for mig er skatten ca 50% ... (jvf sidste lønseddel)

Hænderne har jeg fået - begge to - helt gratis da jeg blev født.

Har jeg fået mine aktier ved fødsel/arv er skatten max 15%

sådan er der så meget ...

 • 16
 • 0

der er da lige blevet indsamlet over 70 mio til at støtte alverdens piger, det må da være positivt?

Jeg undrede mig lidt over, hvad de nedvendte tommelfingre egentlig var et udtryk for, og hvordan de skulle forstås?

Men efter nogle øjeblikkes refleksion stod det hele lysende klart for mig.

For hvad er denne indsamling andet end et utilsløret angreb på en stor religion i tredjeverdenslande iscenesat af højreorienterede nationalkonservative kræfter, - i bund og grund blot endnu et udtryk for vestlig US inspireret kulturimperialisme, som bakkes op dels af storkapitalen i form af adskillige store danske multinationale selskaber, dels af et ulækkert sammenrend af diverse kontrarevolutionære revisionister, trotskister, antileninister, folkesocialister og socialdemokrater (men dog vist ingen radikale)… eller noget?

Må med skam (i livet) melde, at der røg et par hundredelapper afsted fra os til indsamlingen.

Så ned med humøret igen :-(

 • 3
 • 2

Børn der ikke må gå i skole. Taler PHK om børn af udviste udlændinge der bor på udrejsecenter? Jamen de børn skal da i skole...i deres hjemland!

Gad vide hvordan den danske holdning havde været til svenskerne, hvis de havde behandlet de danske flygtninge der drog over Øresund under anden verdenskrig, på samme måde, som vi behandler de nutidige flygtninge fra Syrienskrigen.? Det er interessant men også uhyggeligt at tænke på hvordan det skal gå vores efterkommere hvis havstigningerne bliver så store som de værste scenarier. Så er det store dele af den danske befolkning der bliver klimaflygtninge. Hvordan skal de behandles? Skal de sendes hjem til et 80% oversvømmet Danmark?

 • 11
 • 2

Gad vide hvordan den danske holdning havde været til svenskerne, hvis de havde behandlet de danske flygtninge der drog over Øresund under anden verdenskrig, på samme måde, som vi behandler de nutidige flygtninge fra Syrienskrigen.?

Jeg mener ikke at svenskerne anså danskere for uberettigede flygtninge, heller ikke selvom der ikke var nogen konventioner den gang.

Hvordan skal de behandles? Skal de sendes hjem til et 80% oversvømmet Danmark?

Det er en "katastrofe" som vil ske over en periode på århundreder. Det kan næppe nogensinde blive en asyl grund.

 • 4
 • 4

Gad vide hvordan den danske holdning havde været til svenskerne, hvis de havde behandlet de danske flygtninge der drog over Øresund under anden verdenskrig

Jeg vil gerne lige markere at det der bringer mig i harnisk er ikke de voksne flygtninge.

Det der bringer mig i harnisk er at nogen overhovedet kan få sig selv til at gradbøje "alle børn skal i skole", og det er i den forbindelse 100% ligegyldigt hvorfor for de foretager gradbøjningen.

 • 12
 • 0

Protestsangen lever stadig.

I fin tråd med indholdet i nærværende blog-diskussion tager de to engelske gentlemen i Pet Shop Boys traditionen for politiske protestsange op til moderne revision (hvilket de for øvrigt har gjort jævnligt gennem deres lange karriere) med et par bidende satiriske sange fra deres kommende EP, Agenda:

Give stupidity a chance https://www.youtube.com/watch?v=P9jEuHbB0GQ

og

What are we going to do about the rich? https://www.youtube.com/watch?v=CHMk9WdoFHg

 • 1
 • 0

Alt sammen noget der kunne undgås hvis det kapitalitisk liberale folk ikke havde så travlt med at hyle skattelettelser: MIG FØRST.

Det er ikke ønsket om skattelettelser, som har gjort at kommunesammenlægningen har betydet flere DJØF'er, og færre SOSU'er. Det tiltagende kontrol og KPI styre har jeg overmåde svært ved at se som særligt liberalt. Jeg er ikke i tvivl om hvilke politikere du tænker på, og kan også forundres over at man kan ønske skattelettelser, samtidigt med at man opfinder fordyrene kontroltiltag. Men at kalde dem liberale mener jeg simpelthen er forkert.

 • 10
 • 0

Børn der ikke må gå i skole. Taler PHK om børn af udviste udlændinge der bor på udrejsecenter? Jamen de børn skal da i skole...i deres hjemland!

Gad vide hvordan den danske holdning havde været til svenskerne, hvis de havde behandlet de danske flygtninge der drog over Øresund under anden verdenskrig, på samme måde, som vi behandler de nutidige flygtninge fra Syrienskrigen.? Det er interessant men også uhyggeligt at tænke på hvordan det skal gå vores efterkommere hvis havstigningerne bliver så store som de værste scenarier. Så er det store dele af den danske befolkning der bliver klimaflygtninge. Hvordan skal de behandles? Skal de sendes hjem til et 80% oversvømmet Danmark?

Jamen hallo! Der er udelukkende tale om udviste udlændinge. Udlændinge, der har fået afvist deres asylansøgning, er indrejst som illegal arbejdskraft, begået kriminalitet eller lign. Og de afviste asylsøgere kan for 99,9% vedkommende rejse frivilligt hjem i morgen, hvis de vil. Det er netop det med motivationen der kniber! Og så bliver 80% af Danmark heller ikke oversvømmet, og selvom det gjorde, ville vi stadigvæk have en mindre befolkningstæthed end Bangladesh.

 • 5
 • 14

de afviste asylsøgere kan for 99,9% vedkommende rejse frivilligt hjem i morgen, hvis de vil. Det er netop det med motivationen der kniber

Som jeg læser/fortolker debatoplægget, drejer det slet ikke om de afviste voksne. Det drejer sig, i høj grad, om de børn der aldeles uskyldigt fanges. i ingenmandsland. Forkastet af deres ubarmhjertige hjemlande, det hjerteløse danske system. Måske, for sagen, misbrugt af deres forældre. Uanset hvad, klemt som lusen mellem utallige negle! Et klem ingen af dem har fortjent. Et klem som risikerer at skabe mentale undermennesker. Undermennesker skabt her, i Danmark. Uanset årsag og eller virkning. VI kan ikke være et bekendt!

Uanset om disse børn har fremtiden i Danmark, eller i deres oprindelsesland, er alle bedst tjent med de er så mentalt raske, som muligt, samt så veluddannede som tiden og omstændighederne tillader. Alt andet ér, at skyde sig selv i foden.

 • 18
 • 1

Alt andet ér, at skyde sig selv i foden.

Der er mange måder at skyde sig selv i foden på! Der er hundredevis af millioner børn over hele kloden som er misbrugt på den ene eller den anden måde, og hvis den 'humanisme' som Andreas Kamm, Christian Friis Bach og tilsyneladende bloggeren og dig (som hans trofaste Sancho Panza!) fik lov til at styre kongeriget, ville vi få værre end svenske tilstande! Der foregår mange lyssky ting i migrationsbranchen, skruppeløs menneskesmugling/handel med eksempler på emigranter som slet ikke er forældre til de børn de ankommer med, hvor børnene er bortrøvet for at bruges som 'humanistiske skjølde' for at please godhedsindustrien i vestlige lande.

John Larsson

 • 8
 • 9

Socialismen ødelægger altid et samfund.

Javel, vil det sige at: Hvis korruption bliver udbredt, hvis regeringen tager ejerskab og indflydelse fra borgerne ved at tillade bortsalg af naturlige monopoler som jord, boliger, medier, kommunikation, transport, sundhedssikring o.s.v. til kapitalfonde på et andet kontinent, og hvis erhvervsinteresser åbenlyst fjernstyre regeringen, så vil borgerne alligevel blive tilfredse og lykkelige, hvis bare ikke landets ledelse og lovene bygger på socialisme, er det rigtigt forstået?

 • 5
 • 4

Det er forældrene (som ulovligt opholder sig i Danmark) som har børnene i sin varetægt, og som bruger børnene som argument for ikke at rejse hjem!

Det er underordnet. Ifølge FN's Børnekonvention paragraf 28 skal vi

(a) gøre grunduddannelse tvungen og gratis tilgængelig for alle;

Jvf. paragraf 2

for ethvert barn inden for deres [DK's] jurisdiktion, uden forskelsbehandling af nogen art og uden hensyn til barnets eller dettes forældres eller værges race, hudfarve, køn, sprog, religion, politiske eller anden anskuelse, national, etnisk eller social oprindelse, formueforhold, handicap, fødsel eller anden stilling.

 • 8
 • 2

Det er underordnet. Ifølge FN's Børnekonvention paragraf 28 skal vi

Hvis du er jurauddannet som jeg, så burde du vide at fortolkning af love og konventioner ikke er en helt nem disciplin, og mediet her er i hvert fald ikke et velegnet sted for en sådan diskussion. Hvis du mener at den danske stat ikke har sit retsgrundlag i orden mht afviste asylansøgere, så skal du gøre den offentlige anklager opmærksom på forholdet, og det behøver du ikke at være advokat for at gøre!

John Larsson

 • 6
 • 7

Jeg tror en god del af problematikken i samfundet, er at der overhovedet er folk der tror det er nødvendigt at lovgive om hvad børn skal foretage sig i deres hverdag...

Præcis.

Den her ændrede bekendtgørelse gav faktisk en del problemer fordi nogen på Christiansborg mente at det var en god idé at gøre læreplanseksemplerne deri ret detaljerede. Jeg har personligt spildt en del af min tid og nattesøvn på at kontakte politikere for at få rettet bekendtgørelsen til så visse dele af teksten blev rettet fra et "skal" til et "kan", så at mine børns børnehave ikke kom i klemme.

Det var virkelig en forfærdelig oplevelse.

Bl.a. at opleve den ansvarlige minister som påstod at meningen var en helt andet end det der stod i teksten - men så er det vel lovsjusk - og så har hun vel pligt til at gøre noget? Det mente hun tydeligvis ikke. Vi var bare nogle fjolser der ikke forstod intentionen.

Men også at opleve hvor dårlig kvaliteten af centraladministrationen er. Nu blev bekendtgørelsen rettet til en ekstra gang, men prøv lige at læs med, og husk at det gælder børn fra 0 år:

Science

Sciencetilgangen vægter en undersøgende tilgang, som åbner for en aktiv inddragelse af naturen og naturfænomener som lys, luft, magnetisme og vejrfænomener. I science-tilgangen er der fokus på børns begyndende forståelse for lovmæssigheder i naturen, børns medfødte talfornemmelse, fornemmelse for størrelser og dermed en begyndende matematisk opmærksomhed.

...

Herudover kan børn stifte bekendtskab med forskellige teknologiske redskaber som eksempelvis GPS, digitalvægt, webkamera mv.

De kunne ikke engang finde ud af at oversætte "science" til dansk.

Jeg ved ikke med jer andre, men for mig handler naturvidenskab om at dyrke en umættelig nysgerrighed, om det så er over for planter, dyr, mennesker, energi, materialer, logik, konstruktion, abstraktioner. Det har ikke noget med talfornemmelse som i øvrigt ikke har noget med matematisk opmærksomhed at gøre, eller dimser, hvoraf de i øvrigt valgte de mest anakronistiske at putte i en bekendtgørelse der gerne skal være fremtidssikret.

Men sådan tænker dem der har skrevet bekendtgørelsen - vi skal have nogle flere af de der hvidkitlede ingeniør-science-nogen, dem der går og trykker på knapper på de der dimser vi ikke fatter noget af. Og det er nu blevet lov for alle landets børnehaver.

Jeg kender til konkrete eksempler på at den slags formuleringer fører til at det kommunale tilsyn (som er liv eller død for en daginstitution) mener at børnene kunne sidde med en iPad og lære om insekter - i stedet for at gå udenfor og gøre sig erfaringer med nogle rigtige insekter...

I mine øjne, stående på sidelinjen, er læreplaner et eksempel på idiotstyring, faktisk indført for at forbedre forholdene for svage børn som man havde opdaget blev tabt på gulvet. Det har så bare ikke hjulpet (surprise!), men i stedet for at aflive læreplanerne, så styrker man dem. Mundtlige og nærværende pædagoger skal bruge mere tid på skriftlig dokumentation.

Her den anden dag stødte jeg i øvrigt på følgende studium:

https://hum.ku.dk/samarbejde/impact/plum/

 • at de dele af det pædagogiske arbejde, der ikke måles/dokumenteres, fordi de falder uden for de seks læringstemaer, har mistet værdi; det gælder fx de omsorgsrelaterede aspekter af pædagogernes arbejde.
 • 9
 • 1
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten