Ukendt

  • Ing.dk er under ombygning - vi er tilbage mandag med nyt udseende. Henover weekenden er alt vores indhold åbent, men man kan ikke logge ind og debattere.
Føhns 4,0 bloghoved

Har du også prøvet at score en chatbot?

Hånden på hjertet: Hvor mange gange har du sagt noget sjofelt til Siri på din iPhone?

Bare rolig - du er ikke alene. Ifølge chatboteksperten Adelyn Zhou fra firmaet Topbots, så begynder ens forhold til en chatbot ofte med, at vi taler grimt til den, bruger bandeord og prøver at få den til at bryde sammen.

"Sådan er menneskets natur bare," siger hun i Techtopia.

Næste skridt er, at prøve at score chatbotten ved at fortælle den, at man elsker den, og at den er smuk. Folk prøver at finde ud af, om robotten har en form for personlighed.

Adelyn Zhou mener, at 30-40 procent af samtalerne med chatbots går med drilleri og flirt. Først bagefter begynder folk at bruge den til mere produktive formål.

Herefter observerer Topbots, at mennesker finder chatbots nemmere at tale med. De vækker tillid og skaber mere intime samtaler. Og generelt er mennesker mere tilbøjelige til fx at udfylde en formular, hvis den er i et samtaleformat.

Henrik Føhns er journalist og vært på podcasten Techtopia. Han blogger om digitalisering, kunstig intelligens, nano, bio og den 4. industrielle revolution.
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Personligt har jeg endnu ikke fundet den helt store fidus ved de talende personlige assistenter. Dels synes jeg det er hurtigere blot at skrive f.eks. direkte i søgefeltet på telefonen og dels kan jeg ikke lide at tale til telefonen. Det virker "uncanny". Særligt Siri før den fandtes på dansk. Den forstod bedst mit engelske når jeg satte den til "UK", hvilket betød at Siri talte med mandestemme. Når Siri så ikke forstod hvad jeg sagde lød den småfornærmet. Bortset fra dette har jeg ikke haft trang til hverken at kritisere, tilsvine eller fornærme chatbotter og ej helle forsøge at score dem.

  • 2
  • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten