Hacket firmware omdanner videoen til hjemmeserver

Når nordsvensk kulde kombineres med svedig langrend, så er resultatet nok en gang snot og horisontal lejring foran tv-skærmen efter en uges vinterferie.

Men i modsætning til sidst, hvor en finsk sci-fi spoof leverede snotlindring og en opskrift baseret på mælk, sprut og hvidløg fra daværende netchef Henrik Lilholt truede med at parkere mig i permanent dvaletilstand, så har min faste følgesvend i den horisontale tv-mode dennegang været min nyanskaffede Kiss DP-558- harddiskrecorder.

Den sender mig på en tidsrejse til sidste uges tv-programmer og tilbyder bekvem timeshifting, så tekognings- og tissepauser ikke sætter sig i vejen for sendefladen.

Den var billig, synes jeg (3100 kr.), den har en 200 GB harddisk, Ethernet-interface, og en rigtig fed EPG - elektronisk programguide - som lader sig fjernbetjene fra en tilfældig webbrowser, wap-device, mobiltelefon og hvad det skal være. Derudover lagrer og afspiller den stort set uden kny mine mp3-filer og xvidmateriale hentet fra eksempelvis Archive.org.

Inden jeg købte Kiss'en, havde jeg i en måneds tid støvet lidt rundt på nettet for at checke brugernes dom. Den var generelt hård, og klagerne over firmware og support var mange. Her et eksempel på skudsmål, og her er et andet typisk eksempel på en dansk ejer, der mister tålmodigheden.

Men mulighederne for at opdatere med hacket firmware og de mange eksperimenter, som flere aktive brugercommunities kunne fremvise, vejede tungest ved valget mellem en Kiss ladet med features og en fornuftig og klippestabil consumer-darling som denne Panasonic.

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Hej Kurt, hvordan har du det med KISS´brud på GPL, selvom den ny software måske ikke har dette problem, så har Kiss stadig tjent på prokuktet, og deres logo er en skamplet.   mvh/Henrik Fodgaard

  • 0
  • 0

Gad vide hvornår den første fremsynede

hardwarefabrikant af forbrugerelektronik åbner

posen og tager sig sammen til at samarbejde med

de engagerede brugercommunities på nettet som

Mpc Club om at udvikle firmware.

Linksys leverer allerede deres routere med open source firmware, også baseret på en embedded linux variant (se evt her: http://www.wi-fiplanet.com/tutorials/artic... )

Så vidt jeg ved er både Linksys og Kiss eget af Cisco - så mon ikke det er et spørgsmål om tid før du får dit ønske opfyldt?

//michael

  • 0
  • 0

For et år siden læste jeg noget om, at Linksys var på vej bort fra at bruge Linux. Årsagen var, at det var for dyrt - et linux system, krævede langt mere hukommelse og CPU kraft, end et decideret embedded operativsystem. En router, er et forholdsvis simpelt system, og selve TCP/IP delen kan gøres på fra 2K til 20K. Med menu'er osv. fylder det meste under ca. 64K-128K. Linux behøver langt mere hukommelse, og flash, for at fungere, og kan ikke være i en singlechip med 64K-128K flash, som andre på markedet.

  • 0
  • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten