Hacker i den hemmelige tjeneste

Er det yderst hemmeligt eller blot stærkt fortroligt? Efterretningstjenester er per definition svært håndterbare størrelser i et demokrati. Når repræsentanter fra forsvarets og politiets hemmelige tjenester afviser at kommentere denne og hin påstand er det nærmest umuligt at vide, om reaktionen skyldes inkompetance eller hensynet til efterretningsagenternes diskrete virke.

Gamle politivittigheder om betjeningen af skrivemaskiner trænger sig derfor på, når man uforvarende støder på en jobannonce fra Forsvarets Efterretningstjeneste i søndagens Politiken. Umiddelbart lyder det lidt støvet : "Sagsbehandler til Informationssektionen". Men en nærlæsning er langt mere underholdende.

Det er jo faktisk en dreven hacker, som den hemmelige tjeneste efterlyser. Erfaringer med Linux eller xBSD, skal kunne beherske assembler-programmering og C++.

Hackererfaringerne skal også være på plads: SQL-Injection, Cross Site Scripting og http response splitting. Reverse Engineering med IDA pro eller gdb. Det hele peger i retning af en person med meget avanceret hacker-kompetance.

Rekrutteringsmåden er mere tvivlsom - gad vide hvem med den profil, der læser videre fra overskriften "Sagsbehandler til Informationssektionen".

Og det rigtigt spændende spørgsmål, hvad skal FE-hackeren beskæftige sig med, får vi aldrig besvaret. Men det lyder unægtelig meget mere spændende end Frank Grevilds beretninger om tedrikning, surfture på internettet og lange eftermiddage med næsepilleri og medbragt skønlitteratur på Kastellet.

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

"Rekrutteringsmåden er mere tvivlsom - gad vide hvem med den profil, der læser videre fra overskriften "Sagsbehandler til Informationssektionen".

Og det rigtigt spændende spørgsmål, hvad skal FE-hackeren beskæftige sig med, får vi aldrig besvaret..."

Der plejer altid at være et par journalister som læser sådanne interesante annoncer for derefter skriver ansøgning og så efterfølgende på den måde får aktindsigt.

Kurt, jeg tror din profil passer ind i det der eftersøges. Så med mindre at du fik 7 dage for at sove på en vagt så er chancen der.

ha en god dag

  • 0
  • 0

Man kunne også spørge, hvordan pokker en evt. ansøger skulle kunne dokumentere en sådan erfaring...? Endsige angive referencer...?

  • 0
  • 0

For 10 år siden kunne man blive anholdt alene for at opfylde jobkvalifikationerne! Det er imidlertid betryggende at se at vores efterretningstjeneste og politi i noget tid er begyndt at tage IT-kriminalitet alvorligt. Jeg forestiller mig at denne jobstilling er et led i et forsøg på, at være på forkanten på den, formentligt fremtidige IT-terrorisme, som vi vil komme til at se. Man kan udrette væsentlig mere skade på et samfund ved først at sætte dets lokale og globale kommunikationsredskaber ude af drift og derefter slå til med traditionalle terroraktioner. Alene den aktion som rammer væsentlige kommunikationenslinier vil indgøde forvirring, frygt og efterlade mandskabet tilbage handlingslammet fordi de ikke kan følge almindelige procedurer. Held og lykke med rekruteringen!

  • 0
  • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten