Grønlandsbloggen

Grønlandsbloggen er gået på barsel

Glædelige omstændigheder gør, at jeg endnu engang har måtte skrue ned for aktiviteter her på bloggen og i det næste halve års tid tager en pause fra bloggen.

Lige inden barslen nåede jeg at få det første datasæt fra mit nuværende projekt, Den Grønlandske Kostrevolution. Det drejer sig om genetisk data på mikroorganismer på tørret fisk og kød fra Grønland. Fisk og kød tørret på forskellige metoder herunder industrielt og efter forskellige traditionelle forskrifter. Særligt data på de tørrede fisk ser allerede nu vældig spændende ud. Jeg glæder mig meget til at få analyseret færdig og fremlægge konklusionerne på studiet. Studiet skal gerne besvare, om der er forskel på de mikroorganismer, der fremkommer ved forskellige tørringsmetoder. Om lodden (ammassat), der bliver tørret inklusiv indvolde, har andre og muligvis aktive mikroorganismer end f.eks. tørret torskefilet. Muligvis aktive mikroorganismer, som vi spiser, når vi spiser den tørre lodde. Er den måske potentielt pro-biotisk?

Helt stille bliver der dog ikke i denne kommende pause. Til august glæder jeg mig meget til at være en af keynote speakers på konferencen International Congress on Circumpolar Health. Af andre keynotes kan nævnes folketingsmedlem for Grønland Aaja Chemnitz Larsen, Bo Lidegaard, Eske Willerslev og en række andre af de forskere, hvis forskning bliver fulgt og beskrevet her på bloggen. Bl.a. også Anders Albrechtsen og Marit Eika Jørgensen. Det er selv sagt et selskab, jeg er meget beæret over at få lov at være en del af.

Oplægget med titlen ”Could the microbes of Greenland lead the way to better food, health and economy in Greenland?” er klargjort og jeg glæder mig mere end meget til at få lov at deltage i konferencen.

Derudover holder jeg løbende gang i vores store tarmflora-projekt i Grønland beskrevet i sidste blogindlæg. Heldigvis er det ingen sag, når både deltagere og samarbejdspartnere på alle måder støtter projektet rigtig godt.

Jeg ønsker jer alle en god sommer!

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Husk nu, at bruge dine faglige kræfter på noget som skaber profit. Grønland vil jo gerne være uafhængigt, hvilket er al ære værd. Men det forudsætter at der genereres et overskud der kan komme samfundet til gode.

  • 0
  • 7
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten