Gratis lydstudie i letvægtsklassen

Kender du the Grim Reaper, er lydsoftwaren Reaper at ligne med Mørkets rare fætter.

Efter det rigtig gode multikanal møder lydoptagelse møder mixer møder redigeringsprogram Cooledit blev til Adobe Audition, ser det lidt småt ud med adgangen til den slags programmer under Windows, med mindre man vil slippe 1000 kroner eller mere.

Derfor glæder jeg mig over at være snublet over Reaper, der indtil videre distribueres som freeware og byder på et fornuftigt arsenal af lydformater og mixnings- og redigeringsmuligheder.

Læs mere om det fine lille program og find downloadlink her.

Kender du til andre nyere lydperler, så drop da lige et par ord.

/kurt

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Tak for de mange gode tips og vejledninger, som jeg flere gange har benyttet. Det store omfang har imponeret mig, men Reaper er endnu ikke blevet afprøvet, idet mine behov indtil videre er blevet dækket med andre programmer.

Til redigering af lydfiler fra bl.a. StationRipper bruger jeg GoldWave fra www.goldwave.com, men dette fremragende program kan bruges til meget andet. Programmet kan ligeledes redigere og indspille LP’er i mange forskellige formater på harddisken. Jeg har anvendt den danske vejledning ’Overførsel af LP – bånd – minidisk til CD’ fra 20. Januar 2002. Den har navnet 'audio-cd.pdf', som kan anbefales varmt inden GoldWave installeres. Filen kan fortsat hentes www.folketshus.dk/spillefolk – se Under Tips & Tricks.

Problem med en komplet fjernelse iTunes fra Apple Computer

Jeg har et problem med afinstallation af iTunes, som jeg håber nogen kan hjælpe mig med. Det kan ikke fjernes med de sædvanlige metoder. Jeg har ligeledes forsøgt med bl.a. HDcleaner, men jeg har endnu ikke fundet en let og brugbar metode til at fjerne mere end 13 MB og et usædvanligt stort indhold i registreringsdatabasen for Win 2000 Pro.

Der er mange henvendelser til Apple om dette problem, men der er ingen råd og vejledninger, som virker på min PC og tilsyneladende for mange andre. Til skræk og advarsel for andre kan jeg oplyse, at den nye version fra Kodak for afspilning af mine mov-filer anbefalede en opdatering af QuickTimePlayer fra Apple. Jeg installerede version 6.5, men desværre ville jeg lige afprøve iTunes & iPod version 4.8. Da det var sket kunne de 2 programmer ikke fjernes igen, men der er tilsyneladende tilsvarende problemer med de senere udgaver.

Min PC med multiboot er fyldt med et hav af programmer, så det er ikke sagen for mig med et råd om geninstallation, idet det vil være mere tidsbesparende med en manuel fjernelse af den omfattende installation af iTunes. Jeg håber hermed, at alle er blevet advaret om installation af programmer fra Apple Computer.

  • 0
  • 0

Reaper ser ud til at være et glimrende program - og så til den pris Jeg har tidligere brugt Quartz Audio Master, som også findes i en freeware-version. www.digitalsoundplanet.com. Det gode ved QAM er at man kan mikse audio (4 kanaler) og 16 kanaler midi.. Det giver mulighed for at skifte instrumenter og hastighed (på midikanalerne) umiddelbart.  Freewareversionen har kun 4 effekttyper, som dog fungerer fint. Prøv det! 

  • 0
  • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten