Gratis lille fildepot på nettet

Jeg er lidt forbløffet her tre dage efter mit indslag om Microsofts foto-fortryller. Mere end end håndfuld læsere har bedt om at få tilsendt "redaktionsvideoen". Og så var det, at jeg kom i tanke om en fin lille service, som jeg tidligere har omtalt - for omkring et år siden.

Her er en redigeret udgave af, hvad jeg skrev 18.01.04 - tjenesten fungererer stadig og hastighed og brugervenlighed er i top.

Det er et fildepot på nettet, som kan være med til at afhjælpe, at min lokale it-chef venligt henvender sig og mindeligt beder om, at der bliver ryddet op i min bugnende email-box.

Dropload er navnet på det lille enkle og gratis produkt, som tillader korttidsparkering af filer, som man ønsker at sende til andre emailbrugere.

Fidusen er, at man hermed undgår at belaste sin egen og modtagerens emailkonto med store vedhæftede filer, som hurtigt kan få bommen til at gå ned, når man benytter gratis emailkonti. Samtidig kan man slippe for de hævede øjenbryn og evindelige krav op oprydning fra den lokale it-afdeling.

Brugen af det lille lager er nem. Man opsøger www.dropload.com, registrerer sig med sin emailadresse og indtaster et password. Derefter modtager man pr. email et link, som man klikker på for at bekræfte registreringen. Efterfølgende kan man så logge på, uploade filen og angive hvilken email-bruger, der skal have tilsendt en mail om, at der er en fil til download.

Efter 48 timer slettes det uploadede materiale uanset om email-modtageren har downloadet det til sin egen pc eller ej.

En smule omtanke er formentlig på sin plads inden Dropload ufortøvet bliver taget i brug. Selvom ophavsmanden Andre Torrez lover, at der aldrig vil ske misbrug af brugerens emailadresse til eksempelvis spamformål, er det jo ikke en absolut garanti.

Selv om udvikleren bag sitet lover, at alle filer bliver slettet efter to dage og det kun er ham og indsenderen selv, der har adgang, er det heller ikke en absolut garanti. Derfor er det ikke oplagt at bruge tjenesten til stærkt fortroligt materiale. Registreringsproces og login meget ukompliceret og nem. Endelig er brugergrænsefladen befriende simpel og fuldstændig renset for reklamebannere, popup-vinduer og andet gøgl, som efterhånden er standarden for lignende webtjenester.

Andre Torrez frabeder sig, at tjenesten bliver misbrugt til distribution af ulovligt materiale som børneporno og ophavsretsligt beskyttet materiale, som man ikke har retten til at distribuere. Den største tilladte filstørrelse er på 50 MB.

Du kan læse min gamle omtale af Dropload her.

Du kan også lade være , og blot komme med eventuelt andre smarte måder at udveksle personlige filer på. Hvad med ICQ, f.eks?

/kurt

sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først

Jeg bruger sommetider en anden metode som også virker udmærket, man gør som følger: Opret en e-mailkonto på nettet som kan indeholde store mængder data f.eks. en yahoo-mail (250 MB) Lad som om du vil sende en mail til en anden og opload filen som vedhæftet. Er den meget stor kan den ikke sendes, men det er jo også fidusen her. Giv modtageren adresse og adgangskode på mailadressen, så kan modtageren logge ind på kontoen og downloade filen uden problemer, og voila har man overført selv store filer. hilsen Lars

 • 0
 • 0

Dropload synes udmærket. Jeg kan ikke rigtigt lide Lars Bos forslag. Når du laver en 'gratis mail' som Yahoo skriver du faktisk under på at det er til personligt brug. Jeg ved godt det ikke kan kontrolleres, men alligevel mener jeg det er en nødløsning.

 • 0
 • 0

Jeg forstår godt din betænkelighed Carl-Eddy ved min metode, og den bliver også kun brugt på folk som jeg stoler 100% på ikke laver "numre" og kun hvis intet andet fungerer.

 • 0
 • 0

Hej kurt Du skrev: "Dropload styrer: 50 MB parkeret gratis i 48 timer. Dropload er er lille genialt program - basta!"

Jeg kan oplyse at der er flere nyheder på Dropload f.eks er "parkeringstiden" nu på 7 dage. Ellers er vi helt enige - fedt sted :)

 • 0
 • 0

Ups... glemte dette:

What is Dropload? Dropload is a place for you to drop your files off and have them picked up by someone else at a later time. Recipients you specify are sent an email with instructions on how to download the file. Files are removed from the system after 7 days, regardless if they have been picked up or not. You can upload any type of file, mp3, movies, docs, pdfs, up to 100MB each! Recipients can be anyone with an email address

 • 0
 • 0

Tak til Pia Brix for en opdatering ang. Droploads muligheder. Tak også for alternativet, som ser fint ud. Fine små¨tjenester og Dropload er vokset med opgaven siden jeg kiggede forbi i 2004.

I det hele taget er det dejligt at se, at der kommer flere og flere gode indlæg her. Bliv ved med det!

/kurt

 • 0
 • 0

Der findes også mange gratis FTP servere, hvor man kan have sine filer liggende. Man bør dog ikke regne med, at de ikke bliver slettet i utide !

En FTP server er særlig velegnet, hvis man vil give mange brugere mulighed for på eget initiativ at hente en eller flere store filer.

Disse FTP servere 'betjenes' med en FTP klient eller med en Internet Browser.

På flg. adresse kan man ud fra forskellige søgekriterier finde en server. Der er 190 ialt. Der findews også omtale af de enkelte servere.

http://www.freewebspace.net

 • 0
 • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten