Græsk patentsnak

Løfterne var der, men tiden gik og antallet af journalister i samme ventekø som bag mig blev større og større. På Hotel Athenaeum Internationals højpolerede marmorgulve her i et pisøsregnende trafikalt kollapsende Athen, kan ventetiden synes lang, når jeg er stillet et interview i udsigt med Alain Pompidou, en lavstammet og karismatisk præsident for det Europæiske Patentkontor, som årligt håndterer, behandler og godkender patenter i europa for milliarder af euro.

Jeg kommer lige fra et pressemøde, hvor jeg tålmodigt har hørt på de mange fremmødte græske journalisters spørgsmål til landets udviklingsminister. De gik primært på, hvorfor græske universiteter og virksomheder ikke er særlig aktive på patentområdet og hvorfor der eksempelvis kun var 91 græske patentansøgninger, der blev afleveret elektronisk via Epoline hele sidste år (Til sammenligning kunne en Siemens-mand fortælle, at virksomheden afleverer omkring 35 ansøgninger dagligt).

Det solointerview, som jeg blev stillet i udsigt er stille og roligt forvandlet til nok en miniaturepressekonference. vi er omkring 12 journalister, jeg er den eneste ikke-græker, så alle kigger på mig for at starte ballet. Og så går interviewet i gang og springer ikke overraskende til alle verdenshjørner når både dagbladsjournalister, fagtidsskrifter og statslige publikationer skal have hver deres vinkel hjem.

Monsieur Pompidou imponerer mig med sine temmelig grundige svar. Han giver sig tid, strejfer lidt kontroversielle vinkler, men er også ferm til at glide af og levere generelle verbaltirader fremfor konkrete svar, hvis det bliver for tæt.

Hans bisidder, EPO's pressechef Rainer Osterwalder, sørger også for diskrete verbalparader når Pompidou og den Epoline-ansvarlige John Bambridge skal svare.

Men døm selv, hvis du orker at downloade 8MB mp3-fil af lydinterviewet. Men pas på. det er råt og uredigeret og jeg anbefaler at du spoler lidt frem og tilbage i det for at finde eventuelle lydperler.

Jeg noterede mig ihvertfald et par ting, som jeg kan bruge, når jeg om en halv time flyver hjem og nedfælder indtrykkene i en eller flere historier.

  • Alain Pompidou lytter tydeligvis til modstandere af softwarepatenters argumenter.

  • EPO har for nylig oprettet interne kvalitetscheck, der skal sikre en ensartet kvalitet i behandlingen af patentansøgninger.

  • Alain Pompidou anser det for sandsynligt, at EU's planer om et "community patent" kan blive en realitet i 2007 (Et arbejde som har rumsteret i årtier).

/kurt

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten