blog logo bloglogo tegnebloggen

Google pirat

Google er måske den næste, der står for tur, når piratkopieringen skal stoppes. Piraterne i Adenbugtens rov er vand ved siden af de værdier, som stjæles på nettet. The Pirate Bay blev dømt for deres formidling af ulovlig download af spil, film og musik. Hva' er piraternes næste træk på nettets store tagselvbord.

Illustration: Refn

Copyright begrebet er vist ikke kommet ud af sin krise med den hårde dom i Stockholm.

sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først

Der er bestemt forskel på TPB og Google. Det hele ligger i måden man håndterer copyrightbrud på. I stedet for at tage det af nettet så ignorerede TPB-drengene Sony, Microsoft og hvem der ellers tog kontakt til dem for at oplyse dem om brud på copyright. De svinede dem til og lagde korrespondancen ud på deres hjemmeside. Den eneste grund til de har sluppet afsted med det så længe er, at det ikke er dem der har filerne liggende, men de blot fungerer som søgemaskine + at svensk lov er meget lempelig på området.

Dit argument med at google står for tur næste gang synes jeg ikke holder. På TPB er det aktivt brugerne der lægger disse ting op og TPB er klar over det - eftersom man skal registrere sig på deres hjemmeside før man kan oprette torrents. For det andet så går google aktivt ind og fjerner søgeresultatet fra deres hjemmeside, hvis de bliver gjort opmærksom på copyrightbrud. Men holder din påstand så er det ikke kun google, men også sider som Youtube og MySpace der står for skud.

Til sidst vil jeg bare sige at denne retssag ikke er ovre endnu. Den er blevet anket og der vil angiveligt gå et par år før den er afgjort. Deres hjemmeside lever videre i bedste velgående og det latterlige forsøg fra internetudbydernes side på at censurere nettet hos os danskere ved at lukke ned for deres hjemmeside er slået fejl. Det er mildest talt skandaløst at man kan lukke af for en hjemmeside uden at der er faldet dom i en sag kun fordi man føler sig truet af de store inden for spil og medie-industrien.

 • 0
 • 0

Det der foregår i Danmark er principielt endnu værre. Blokering af sider man er "uenig" i er sådan noget vi klandrer kineserne for. Det er så fuldstændigt sindssygt langt ude at alle danskere er afskåret fra at høre den "anden" side af argumenterne - nemlig dem fra piratebay - p.g.a spærringen (deres blog/pressemeddelelser er også spærret her i landet). Man må snige sig til at læse det gennem en amerikansk proxy. Mon ikke det strider mod paragraf 77 i grundloven, idet der er tale om formel censur - altså censur der gælder INDEN ytringen fremsættes?

 • 0
 • 0

De ting, der foregår i Danmark og Sverige, er, udover helt generelt at være hæmmende for en fantastisk udvikling, et juridisk sammenbrud af historiske dimensioner. Det undrer mig usigeligt, at ikke flere jurister påpeger det vanvittige i, at den slags afgørelser overhovedet kan finde sted - det er jo hele deres faglighed, der sættes over styr.

Men blokeringen af Pirate Bay, hvor skandaløs den end er, er kun DNS-baseret, og det står enhver frit for at skifte til eksempelvis OpenDNS.

TPB gør i øvrigt ikke noget ulovligt ved deres provokerende adfærd, og dén forskel mellem dem og Google er dermed ikke juridisk holdbar. Med hensyn til, at brugerne selv "lægger tingene op"... Nej, det er stadig blot en søgemaskine, for torrents er ikke filer med copyright'et indhold, men bare en slags links.

Jeg kunne godt tænke mig at vide mere om, hvad Google gør for at forhindre deres søgemaskine i at henvise til materiale, der bryder copyright...??

Det er en meget vigtig principiel sag, det her, og den kan ikke håndteres med holdningen "99 % af aktiviteten omkring hjemmesiden er med henblik på at begå ulovligheder" - utallige søgemaskiner gør nøjagtig det samme uden forsæt, og det går bare ikke, at folk kan komme i klemme, fordi store pladeselskaber formår at manipulere med domstolene.

 • 0
 • 0

Den med den fantastiske udvikling må du vist uddybe lidt. Jeg kan ikke se den fantastiske udvikling i at der bliver distribueret ulovligt materiale. Vi er enige om at censuren af internettet er dybt problematisk, men kendelsen i sig selv synes jeg ikke man kan anfægte. De skulle ned med nakken. Om det er den rigtige måde det er foregået på - det tror jeg så ikke. Det burde have foregået ved lovændring i stedet for at den svenske stat føler sig truet af kommercielle giganter.

Jeg tror såmænd ikke google gør noget for at hindre at der bliver linket til copyrighted materiale i deres søgemaskine, men når de bliver gjort opmærksom på det så fjerner de det med det samme. YouTube er et endnu bedre eksempel, da de ikke sidder og kigger alle videoer igennem inden de bliver publiceret. Det er først når der bliver gjort opmærksom på copyright at de aktivt går ind og sletter videoen.

Omkring det sidste du skriver er jeg helt enig. Det vil være frygteligt hvis denne sag får præcedens. I næste retssag bør der tages uvildige IT-eksperter ind som forstår sig på området og kan fortælle de dybt uprofessionelle dommere, hvordan tingene hænger sammen.

 • 0
 • 0

Et forsøg på at finde en torrent på f.eks Harry Potter på Google giver 1.400.000 svar. Så mange svar ville jeg ikke have fået på TPB.

 • 0
 • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten