Google frigiver huskekage til dine browsere

Pingping! Min gode kollega Lars Jensen afleverer dagens bedste link via messenger. Det er sgu atter et betaprodukt fra produktive Google Labs. Dennegang er der tale om en nemt installerbar plugin til min Firefox-browser.

Navnet er "Google Browser Sync" og installationen virker forbilledligt. Der er dog en del tekster og advarsler om tilføjelse af password og pinkode, som er en smule uvant at tage stilling til. Men det er også delikate sager, som den lille synkroniseringsfunktion fra Google håndterer. Det er dine browserindstillinger, det kan være gemte password, det er browserhistorikken over besøgte sider og cookies.

Potentielt ganske delikate ting, med stor potentiel snageværdi. En hurtig afprøvning afslører en ganske gnidningsløs funktionalitet og ikke mindst en dejlig backup-løsning, hvis man vil sikkerhedskopiere sine linksamlinger og browserindstillinger og hurtigt ønsker at flytte fortidsgods til en helt ny pc-installation.

Også godt set, at det ikke kun er sociale delebogmærker, nøgleord og andet, der er brug for - men noget så lavpraktisk som muligheden for at dele sine egne informationer ud til en vilkårlig pc og browser.

En udpræget egoplugin En fælles afprøvning af mulighederne for at kombinere eller tilgå informationerne hvis man er to eller flere faldt dog ikke heldigt ud, da kollega Lars synkroniserede sine browserindstillinger ind i min browser - det blev til et misk-mask af to sæt bogmærker - ikke godt!

På det helt nære plan skal man også indstille sig på, at den nye plugin kan minde en bruger som mig om browserbesøg på sites, som man helst ville glemme. Når Googles Lille Hjælper spørger om man vil tilslutte sig de to senest besøgte websider, når man åbner en ny browsersession, så kan det jo både være rart, irriterende og direkte ubelejligt alt efter hvem, der måtte kigge med over skulderen.

At stole på storebror Og den allersidste sammenhængende weekendtanke skal være, at det efterhånden er rigtig meget personligt gods, sopm jeg har fragtet over til Googles Domæne. Der ligger nu flere tusinde email i Gmail.
Der ligger sociale aktivitetsspor og dele af mine netværk i Googles Orkut, min kalender er deponeret i Google Calendar, der ligger et par Writely-dokumenter som jeg deler, og min google Notebook er også begyndt at blive fyldt op. Jeg er egentlig ikke bekymret over om Google gennemindexerer de informationer. Men måske begynder jeg at blive en anelse bekymret over, om Google passer godt på mine data og sørger for at beskytte mine password og pinkoder og elektroniske spor. -Hvad skal der til, før de udleverer mine data til myndigheder? Hvordan beskytter de data mod ondsindede hackere? Er den kryptering, som Browser Sync angiveligt anvender effektiv? Det er den slags spørgsmål, som kværner midt i glæden over den lille syndflod af nyttige sykker software fra Google Labs. Hvad synes du?

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Jeg synes det er en smule uhyggeligt!!! Der er ingen tvivl om at Googles "viden" om intensive brugere (som Kurt) er rigtigt mange penge værd. Den samlede information kan vise uhyggeligt om den enkelte bruger. Og når det så er stort set umuligt at opdage (endsige bevise) et misbrug tjaa.... Som deltids paranoid kan jeg som udgangspunkt heller ikke lide styresystemer mv. Men så længe det foregår på ens eget domæne (PC) er chancen for at "nogen" (evt. een selv) opdager misbrug (vidersendelse af informationer) langt større... Google laver nogle fantastiske apps - ingen tvivl om det. Men jeg kan nu engang ikke lide deres potentille magt - eller risikoen for misbrug. Uanset hvor venlig "Big Brother" er synes jeg nu ikke "han" skal have adgang til alting... I danmark er der jo stramme regler for registersamkøringer. Det er der gode grunde til?!! Men det er tilladt for brugerne at samle alle deres data i een database... Jeg spørger mig selv om jeg har "ubegrænset tillid" til Google og deres sikkerhed. Svaret er umiddelbart nej. Men jeg bruger da google-mail (omend med lidt større nervøsitet end mail på egne domæner).  I sidste ende er det jo mest princippet om "privacy" - for det er vel egl. de færreste af os, der har noget at skjule for "Big Brother" (staten, echelon, hackeren, google, M$... fortsæt selv).   God googling!  Anders

  • 0
  • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten