close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.
rumfart på den anden måde cs banner bloghoved

God rumskibsdag

Det har været en fantastisk onsdag i Copenhagen Suborbitals´ rumskibsafdeling.

Lige nu, her kl 14.37, sidder jeg her godt klam og svedig inde på vores kontor, efter 6 lange timer inde i rumskibet, med lamper og svejseflamme. Det bliver en anelse lunt, i så bette et kammer.

Grunden til at jeg lå derinde, var ikke ligesom i mandag at tage en powernap, men endeligt at få fastmonteret sædet, så det sidder placeret korrekt i sin længdeakse, og præcis i center. Det er nu gjort.

Illustration: CS

Vores testdukke er blevet hængt op i en kran, for den er ganske enkelt umuligt at håndtere. Der hænger han så fint og sover, med sin nye 4-punkts sele, som jeg erhvervede mig i går. Den skal snart placeres i sædet, hvor der er gjort klar til seletøjet, så astronauten kan sidde godt fast, men også nemt komme ude, med selens quick release system, som er placeret på maven.

I dag kom også en bunke visco-elastisk skum også kaldet memory shape foam. Det skal jeg bruge til at opbygge den endelig tilpasning til dukken i rumskibs-sædets konstruktion.

På fredag komme der 25 dele, som bliver den nye bundsektion til rumskibet, indeholdende faldskærme, RCS og seperation til HEAT-1X. Jeg forventer at den er samlet og klar til at komme på Tycho Brahe, i løbet af en uges tid.

Dagens korrespondance i CS:

Kristian til Peter via SMS: "Jeg kan ikke lige tage telefonen. Jeg ligger inde i rumskibet" Peter til Kristian via SMS: "Jeg står i ubåden. Hvem er mest sær?"

Mvh Kristian von Bengtson

Det er bare så fedt det billed af Kristian iført briller og dukken, der hænger ned fra kranen.
Man kommer helt til at tænke på Frankenstein :-D
Der mangler kun en dyb diabolsk latter i baggrunden.

Martin.

  • 0
  • 0

Ja var lige inde på netsiden og se, den raket motor var imponerende.. fik i klager fra naboer :)
Håber dog ikke du laver en bemandet flyvning første gang ? eller

  • 0
  • 0

Spændende læsning, som altid!

Jeg har et spørgsmål:

Hvorfor ikke benytte en 5-punkts sele, som i et kunstflyvningsfly, når der nu netop ikke er plads til at astronauten (hedder det også dét i suborbital?) kan ligge ned? Det må være meget lettere at sikre komforten under g-påvirkning for rumskibsføreren med en 5-punkts sele.

  • 0
  • 0