God kompagnon til Google Earth

Ingen tvivl om at jeg var begejstret, da jeg skrev anmeldelsen af Google Earth for nylig. Selvom produktet stadig er meget nordamerikansk, åbner der sig en verden af muligheder.

Nogle af de muligheder udnytter et nyt amerikansk website. På blot tre uger siden starten, er der angiveligt blevet downloadet mere end 100.000 filer.

Blandt de rigtig sjove ting, som giver nye oplevelser i Google Earth, er muligheden for at downloade 3D-modeller af berømte strukturer.

Så nu er min Google Earth, som iøvrigt blev opdateret med en 2. beta-udgave for et par uger siden, udstyret med 3D-modeller af Eiffeltårnet, de gamle Tvillingetårne i New York og en detaljeret Golden Gate-model ved San Francisco.

Men det er ikke kun 3D-modeller, som man kan hente på det amerikanske website. Brugere har også indsendt et stort antal yndlingskooordinater på de satellitfoto, som Google Earth baserer dig på. De fanger alt fra trafikfly i luften, ufo-lignende tingester eller mystiske felter, som er enten bortredigerede eller faldet ud.

I en lang række debatfora diskuterer brugerne energisk denne eller hin detalje i Google Earth.

Så er du Google Earth-bruger, kan du kigge forbi www.googleearthhacks.com.

Selve ideen med at dele de såkaldte "Network Links" (KLM-filer) peger nogle på er selve den ting, som kan blive "killer-applikationen" til Google Earth.

Og allerede nu er en gesjæftig tysker parat med geokoordinater og tilhørende data hentet bfra Wikipedia, som reparerer på Google Earths noget ujævne europæiske geodata.

En sjov lille ting, som jeg spår er starten på et stort fænomen er mulighederne for at gps-tagge foto og se dem sammen med Google Earth. Følger du dette link og læser den detaljerede vejledning, vil du støde på spændende ting som ekstrem brug af fotoblogs og meget mere-Flickr Og den virkelig mindblowing Greasemonkey, som Steven Snedker fornylig gjorde mig opmærksom på, efter jeg havde skrevet begejstret om World Forum i blogentryet "Nettets næste Überapp". Greasemonkey har potentialet til at give din browser uset ny funktionalitet på en facon, der lægger sig tæt op af mulighederne for at afvikle bookmarklets - små scripts, der lægger sig som nemt tilgængelige bogmærker i browseren.

Jeg synes tingene rykker meget hurtigt i disse måneder på Internettet. Det er blevet helt sjovt igen at browse i takt med at Firefox er blevet en regulær monopolbryder og innovationen bobler rundt omkring.

Har du fundet andre guldgruber til Google Earth, synes du min begejstring er spildt på et skodprodukt, eller har du en helt anden mening, så kommentér.

/kurt

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Jeg synes ikke, at der er megen grund til at være begejstret over at se, at pyramiderne er pyramideformet; det har man i grunden vidst længe. Det bliver først godt, når en nørd bruger detaljerede fotos af pyramiderne til at teksturere yderfladerne, så de ikke står som anonyme geometriske figurer. Og den dag, man kan lande på berømte steder f.eks. Trafalgar Square i London og dreje sig 360° og se omgivelserne i god kvalitet; så bliver det rigtigt interessant.

  • 0
  • 0

Nå, nå Carsten. Nu nævner jeg jo et par eksempler mere: Golden Gate og Eiffeltårnet er da rimeligt detaljerede 3D-modeller og de ser da flotte ud. Hvad med geotagging så, synes du også det er kedeligt ;-) ? /kurt

  • 0
  • 0

Prøv også maps.google.com - den giver adgang til de samme satellitfotos som Google Earth men synes at kræve noget mindre båndbredde. Til gengæld er mulighederne så heller ikke så avancerede...

  • 0
  • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten