Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.
phloggen

Giv Vædderen en meningsfyldt fremtid

De nærmer sig civilizationen, der hvor man kan få to ristede med brød på den rigtige måde i Cafe Fodkold og debatten om det var det hele værd begynder at rulle.

Konklusionen må være at forskningen, som forskning beset har været en success. Der er vist ingen af forskerne eller projekterne der vender helt tomhændet hjem, selvom nogen naturligvis har haft mere held i sprøjten end andre, men sådan er forskning nu engang.

Formidlingen er gået stort set som man kunne forvente, hvis man var lidt realistisk.

Det vil sige at den er dumpet uden formildende omstændigheder i forhold til det urealistiske misforhold imellem resourcer og forventninger: man får ikke de unge væk fra gadehjørnerne med skiftende journalisters beretninger om kabyssens mad og kaptajnens gode humør.

Man kunne utvivlsomt have skabt mere interesse for havforskning blandt de unge ved at genudsende Jacques Costeaus banebrydende tv-serie og det havde sikkert været en del billigere.

Hvad gør vi nu ?

Indtil søværnet får fingre i skuden om nogle dage, har vi et tip-top moderne havforskningsskib, der har vist at det kan bruges til forskning og Søværnet har vist at de har folk der både kan og vil og kan smile imens.

Hvis søværnet som planlagt får fingre i Vædderen, bliver alt det videnskabelige udstyr skruet af, parkeret i en hangar, hvorfra det om 25 år bliver solgt som skrot.

Lyder det ikke tåbeligt ?

Et eller andet sted i finansloven er Vædderens årlige driftsudgifter allerede betalt. Hvis vi kan undvære lidt kystinspektion omkring Grønland, kan vi, for et forholdsvist beskedent beløb, få et permanent dansk havforskningsprogram.

Hvis programmet bliver permanent, så er der ikke helt så meget præstationsangst og tidspres og så ville der være tid til at stoppe op og kige efter Hans Hedtofts vrag, undersøge hvaler der slet ikke burde være der, opmåle nye undersøiske bjerge, eller for den sags skyld, stoppe en dag ekstra og feste med vores gamle kolonier.

Med et vink med kasketten til Skipper Frohn Nielsen, kunne man oven i købet sparke en enkelt eller to unger fra gadehjørnerne ombord som skibsdrenge.

Kom så Folketing, vis lidt vidsyn...

I har snart brugt en milliard på hverken at bygge nye skinner ud af København eller en Femehrn bro, hvad med at bruge 300 mio over ti år på forskning der bliver til noget...

phk

PS: Læs også hvad Forsker Michael Møller Hansen skriver

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten