blog logo bloglogo tegnebloggen

Gi' Bjørn Lomborg et fradrag

Gi' Bjørn Lomborg et fradrag for hver idé, han får, som bliver realiseret. Et tredobbelt fradrag for første idé, et dobbelt fradrag for anden idé, og derefter normalt fradrag for hver idé der føres ud i livet. Og det er tilmed gratis for samfundet. Måske får vi 38 kroner igen per investeret krone.

Illustration: Refn
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først

Det er jo lidt snyd, for Lomborg er indtil videre kun kommet med én idé. Og idéen er ikke engang genial, den er rent faktisk ret simpel og har været praktiseret flere tusinde år.

Idéen: Brug de forhåndenværende midler optimalt.

At han så har lavet nogle regnefejl omring CO2, ændre ikke ved at selve grundidéen er god.

Det må være denne artikel om kr. 38,- du hentyder til: http://politiken.dk/debat/article731240.ece

 • 0
 • 0

Ak ja, endnu et indlæg i en endeløs række, der ikke ikke har fattet noget om Lomborg. At de omtale ideer er ikke Lomborgs, burde medføre, at man fra ansvarlig side burde gøre noget for at højne Lomborg-kommentarer-niveauet en anelse?

Mvh Per A. Hansen

 • 0
 • 0

Enig Per!

Den illustrerer ingenting for mig, andet tegnerens manglede evner som personkarikatør og manglende forståelse hvad Lomborgs ærinde er.

Jeg synes at det er synd for tegneren. Det er en krank skæbne ikke at kunne forstå at den frihed han har til at tegne er præcis den samme som Lomborg har.

 • 0
 • 0

Lars, der er sikkert en pointe med din tegning og tekst, men jeg evner ikke at se den.

Lomborgs ide hedder cost/benefit og er også noget du selv praktiserer, for når du bruger en krone på alufælge, så kan du ikke bruge den samme krone på ferien, og altså er du nød til at overveje hvor du får mest for din krone. Det er jo almindelig logik, og burde også være det for de fleste mennesker, ja, selv for tegnere.

Men der er nok en grund til at Lomborg er økonom og du er tegner. Skomager blive ved din læst.

Vh Troels

 • 0
 • 0

Hej Lars

Fed tegning, super kommentar, og tak for et godt grin.

Men det ændre selvfølgelig ikke på at jeg syntes at Lomme har fat i noget rigtigt.

Ikke mindst når han siger. (let omskrevet) Lad os nu får (diskussionen) talt om de muligheder vi har og så se hvor vi lander.

En god dag til alle. Konrad :-)

 • 0
 • 0

Lomborg er cand. polit. med speciale i statistik og ved intet om teknik eller naturvidenskab. Ja, Lomborg burde blive ved sin læst

Enig - men det samme gælder vel for en række dygtige og veluddannede ingeniører, der bruger en masse debatspalteplads på at rakke landbruget ned og gerne ser det afviklet? Bortset fra det synes jeg af Lars Refn har produceret en række tegninger med gode pointer - Lomborgtegningen og teksten anser jeg for et "smutter". Når jeg sammenligner den faglitteratur, Lomborg har læst vedrørende landbrugsstof, med de referencer, som biologer anvender i deres lærebøger i økologi, så falder det så absolut ud til Lomborgs fordel - hvor biologer refererer til kolleger så refererer Lomborg til landbrugsforskningen. Lomborg er heller ikke klimaforsker, men han har blot læst på lektien, nemlig hvad diverse forskere har lagt på bordet og i mange tilfælde har han konsulteret forskerne direkte. Lomborg kritikere nøjes ofte med at genfortælle, hvad andre har skrevet. Måske er det rigtigt, men det er ikke nogen dokumentation.

Mvh Per A. Hansen

 • 0
 • 0

Tak for både de pæne og de knoppede ord. Det som jeg bla. ønsker at henlede opmærksomheden på med min tekst (og det lykkes kun delvis) er professor Peder J. Pedersen fra Aarhus Universitet's forslag om at øge beskæftigelsesfradraget for de 35-40.000 arbejdsløse indvandrere i alderen mellem 35 og 50, der aldrig har fået fat i det danske arbejdsmarked. Det er selvfølgeligt et spændende forslag, og man kan med rette sige endeligt nogen der tænker nyt på dette område. Men det er også et forslag der kan give grobund for yderligere racisme i det lille kongerige – jeg nægter at give links til disse racistiske sider, men tro mig de "hvidesider" er i gang, søg selv. Jeg tror det er en helt anden holdning til invandrene der skal til, men jeg er en hallal-hippie af værste skuffe.

 • 0
 • 0

Det som jeg bla. ønsker at henlede opmærksomheden på med min tekst (og det lykkes kun delvis) er professor Peder J. Pedersen fra Aarhus Universitet's forslag om at øge beskæftigelsesfradraget for de 35-40.000 arbejdsløse indvandrere i alderen mellem 35 og 50, der aldrig har fået fat i det danske arbejdsmarked.

Det er da fair nok, men hvad i alverden har det med Bjørn Lomborg at gøre. Mener du han er arbejdsløs, eller at han mangler penge?

Men det er også et forslag der kan give grobund for yderligere racisme i det lille kongerige

Har du nogen dokumentation for at det giver racisme når indvandrere kommer på arbejdsmarkedet?

jeg nægter at give links til disse racistiske sider, men tro mig de "hvidesider" er i gang, søg selv.

Det behøver du heller ikke, sider der med løgne og udokumenterede påstande sviner folk man ikke kan lide, og helt ubegrundet kalder deres gerninger vanvittige, finder man såmænd i Ingeniøren (http://ing.dk/artikel/97107)

Jeg tror det er en helt anden holdning til invandrene der skal til

Dine meninger må du gerne både have og udbrede, der er jo ingen der finder på at true dig på livet på grund af dem. Men måske du skulle kigge på din egen holdning til f.eks. Bjørn Lomborg. Det bliver vist svært at finde en indvandrer der er blevet udsat for så mange falske påstande som han er.

Igen, kan du ikke forklare hvorfor Bjørn Lomborg er med her?

 • 0
 • 0

Sammenhængen mellem professor Peder J. Pedersens forslag og Bjørn Lomborg er vel som sammenhængen mellem dine tegninger og Ingeniørens bestyrelsesformand eller chefredaktør: Vedkommende har hyret dig til at komme med et indlæg, men ellers har du frie hænder.

 • 0
 • 0

Lars,

Det som jeg bla. ønsker at henlede opmærksomheden på med min tekst (og det lykkes kun delvis) er professor Peder J. Pedersen fra Aarhus Universitet's forslag om at øge beskæftigelsesfradraget for de 35-40.000 arbejdsløse indvandrere i alderen mellem 35 og 50, der aldrig har fået fat i det danske arbejdsmarked. Det er selvfølgeligt et spændende forslag, og man kan med rette sige endeligt nogen der tænker nyt på dette område.

vi er altid til tjeneste når der skal sættes ting på plads. Det er stadigvæk ikke Lomborg, der fostrede den ide du tillægger ham, men uden Lomborg initiativ var den sikkert ikke kommet frem i lyset. At skatteministeren ikke vil benytte ideen har Lomborg ingen indflydelse på. Jeg kan heller ikke se sammenhængen med Lomborg og de såkaldte racistiske sider, der lidt kryptisk tages ind i debatten. I TV slog Lomborg endda et slag for at sælge ideen til skatteministeren, der dog ikke gør noget før han får lov af "regeringen". Hvad gør Lars? Laver en karrikaturtegning af den mand, der har gjort mest for at gå politikerne til at anvendes ideen.

Videoen med modearkitekten Michael Pawlyn siger ikke meget fagligt om kulstofteorien - eller til denne debat. Pawlin bidrager ikke med noget seriøst - han forsøger naturligvis at snakke sig til nogle ordrer.

Hvornår er der nogen, der seriøst tager fat på Lomborgs hovedpointe i klimadebatten (som han ikke selv har opfundet) - nemlig at mennesket kun kan udsætte det stigende CO2-udslip med nogle få år i år 2100? Hvorfor mon "Ingeniørens" bloggere og tegnere lukker af for denne ubekvemme kendsgerning?

Mvh Per A. Hansen

 • 0
 • 0

.....professor Peder J.Pedersen.............beskæftigelsesfradraget........racisme i det lille kongerige..........."hvidesider".........hallal-hippie....

Øøøøhhhhh, hva' har du røget.????

 • 0
 • 0

Søren er du ikke også altid til tjeneste når ting skal sættes på plads ?

Så "vi" må være den rigtige betegnelse, da jeg skulle mene, at denne mængde af ivrige besvarere også omfatter dig :-)

 • 0
 • 0

Hej Bjarke,

Søren er du ikke også altid til tjeneste når ting skal sættes på plads ? Så "vi" må være den rigtige betegnelse, da jeg skulle mene, at denne mængde af ivrige besvarere også omfatter dig :-)

"Vi" omfattede dog ikke Søren Fosberg, men var rettet på alle de, som har bidraget til at retlede Lars vedrørende hans misforståelser af Lomborg. Det skal hverken kong Margrethe, dronning Henrik eller Søren Fosberg blandes ind i.

Mvh Per A. Hansen

 • 0
 • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten