Galatheablog: Klar til morgendagens afgang

Min afgang nærmer sig drastisk. I morgen formiddag, onsdag, flyver jeg til Narsarsuaq på Grønlands sydspids, hvor DMI lover sol, skyer og temperaturer omkring 10 grader. Torsdag begynder det at regne, når Vædderen ankommer ifølge planen, og jeg kan vist komme om bord samme dag. Fredag er der så afgang nordpå, hvor der er endnu koldere.

I aften skal jeg have pakket det hele ned i rygsækken - både det varme tøj, de påkrævede sikkerhedsstøvler og alt det elektroniske udstyr, der skal hjælpe mig med at servere massere af godbidder for jer herhjemme.

Den bærbare er klar med alt det software, jeg kunne drømme om at få brug for. Kameraet er på plads, så jeg kan præsentere jer for livet og forskningen om bord i billedgallerier. Det kan endda også optage mindre videoklip, som kan vise jer præcis, hvordan forskerne henter prøver op fra havbunden, arbejder med de mange vandprøver eller give jer et smugkik på alle hvalerne, vi forhåbentligt vil se. Og så skal vi også prøve noget helt andet; podcasting. Lydklip på nettet med diverse interviews og optagelser fra skibet. Hvordan det hele kommer til at fungere, må vi se undervejs.

Men herhjemme sker der også noget - vi arbejder på at relancere ing.dk/galathea med nyt design og en langt mere opdateret flade. Dette site vil blive den direkte indgang til alt det sidste nye om ekspeditionen - både fra avisen, nettet og ikke mindst vores tre Galathea-blogs: denne og de to store forskergruppers, som jeg forventer, bliver rigtig spændende at følge.

På alle måder forsøger vi altså at holde jer vidende om alt, hvad der foregår, og vi får massere af hjælp fra alle de andre medier, som vi kæmper side om side med i jagten på historier og nyheder. (Gad vide, hvordan mediedækningen ser ud om en måned eller om et halvt år - hvad kan der være tilbage at fortælle? Selvfølgelig bliver besætning, forskere og projekter skiftet ud, og geografien ændrer sig, men det må da dø ud…) Men vi kan nok alligevel umuligt dække det hele, så hvis I går og undrer jer over noget, eller meget gerne vil vide noget helt specifikt om et af forskerprojekterne eller skibet - så spørg! Så skal jeg forsøge at finde svarene til jer. Skriv spørgsmålene her eller send en mail til mig på mbj@ing.dk -også gerne hvis I har ønsker eller forslag til fotos, video- eller lydklip.

Nå, jeg må samle de sidste ting, få købt det sidste ind på vej hjem og pakke færdig, så jeg er klar til afgang i morgen tidlig...

Vi skrives ved på Grønland…

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten