Galatheablog: Afblæsning

Fra min plads i det store Airbus fra Lissabon kunne jeg ved indflyvningen i går aftes til lufthavnen i Ponta Delgada på Azorerne, se Vædderen ligge til kajs på den yderste plads i den gamle nato-havn. Et herligt syn. Sidste gang jeg så Vædderen var ved afsejlingen i København 11. august.

Da jeg henad halv otte tiden om aftenen kom ombord på skibet var det til gensyn med besætning og forskere, som jeg havde mødt under testsejladsen i danske farvande sidst i juli.

Det helt store samtaleemne om bord var den store orkan, der var på vej. Måske bliver vi nødt til at lægge fra kajs for at gå til havs for at ride orkanen af, var beskeden. Uha, det var ikke lige det, jeg havde regnet med.

Natten forløb dog meget roligt, vind og hav var stille, men her til morgen er blæsten taget til. Det lader dog til, at uvejret ikke bliver så slemt som først antaget.

I morgen sejler vi så ud på turen, der skal føre Galathea 3-ekspeditionen langs Afrikas vestkyst først til Ghana og siden til Cape Town, hvor jeg skal afmønstre skibet.

Nu glæder jeg mig til, at ekspeditionen for mit vedkommende rigtigt skal begynde.

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten