seiersen science

Gå nu med dig

Et nyt britisk studie har dokumenteret, at folk der går til deres arbejde har markant lavere risiko for at udvikle diabetes og forhøjet blodtryk, end folk der kører i bil.

Det er vel ikke så overraskende: du er sundere, hvis du dyrker motion. Det budskab kender alle efterhånden.

Der er dog en interessant pointe, man bør bide mærke i. Motion er ikke kun at skifte til løbetøj for at svede en time på markveje og skovstier, eller at afsætte en aften for at køre ned i fitness-centeret og knokle løs på det store udvalg af sære maskiner. Motion kan også være en del af dine dagligdagsrutiner. Det kan f.eks. være at gå eller cykle på arbejde, eller det kan være at tage trappen i stedet for elevatoren.

En anden idé, som jeg her vil dele, læste jeg om i en artikel på Wired.com i foråret:

Vi er mange, der sidder ned foran en computer det meste af dagen, og nogen mennesker tilbringer formentlig mere tid i døgnet på at sidde end på at sove. "Sitting has become the smoking of our generation", som det udtrykkes i artiklen.

Så hvorfor ikke erstatte en del af siddetiden med at gå? Forslaget går ganske enkelt på, at man flytter nogen af arbejdsdagens mange siddende møder til en slentretur udenfor. Der er måske en park, en skov, måske endda en kirkegård nær din arbejdsplads, hvor man kan få ro og frisk luft, mens man mødes i små grupper af måske 2-4 personer.

Det er en simpel idé, som kan have en stor indflydelse på dit helbred.

Har du prøvet denne mødeform? Hvis ikke - tror du det virke på din arbejdsplads?

sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først

Her vil jeg fremhæve min snart tidligere arbejdsplads, Coloplast i Humlebæk, hvor vi netop opfordres til at tage gående møder.

Udover at der er afmærket to stier af forskellige længder, så stiller vores to receptioner både paraplyer og diktafoner til rådighed, såfremt man skulle have brug for det. Derfor er der bestemt ingen dårlige undskyldninger for at tage en tur rundt om bygningerne i de landlige omgivelser. :)

Dbh, Mikael

 • 6
 • 0

Livstils emner er godt stof - det vedrører os alle. Faktisk alvorlige emner, der oftest smiles af: Få så lettet bagdelen/jeg har prøvet at kvitte smøgerne/der er kun to negerkys til dessert/til nytår skal jeg til at træne/Herre Gud vi lever kun en gang, dø skal vi under alle omstændigheder/alt det der sundhedsfis, min oldemor blev 97 og rørte aldrig noget sundt, "Hvad skal vi med sundhed, andet end af få lettet tegnedrengen" - o.s.v. o.s.v. Det er den ene side af sagen, den anden er der hvor viljen er intakt men muligheden er anstrengt. Mandag morgen hos mor (M) far (F) sønneke (S): M: Nå, så er det i dag at mutter går til arbejde S: Jeg vil ikke køre med far, så kommer jeg 1 time for tidligt i skole M: Det har vi jo snakket om, en sølle time for en rask sund mor S: Sgu ligeglad M: Nu prøver vi du, hr. surmulsen S: Jeg vil have en knallert M: Nej du skal til at gå S: Jeg går da super meget, hentede fritter to gange i går M: Så hjælp mig dog, det er også din søn F: Ja, men jeg er ikke så meget til det der sundhed, livet bliver ligesom lidt helligt ik? M: Årh i to fjolser, gå i bare til i fritter fodbold og kalenderpiger - jeg går nu S: Far, hvor længe holder mors grille F: Til i eftermiddag når hun opdager at hun ikke kan nå indkøb til gæsterne i aften S: Vi skal nok klare den, vi har fjerneren og burgerfisch - men hvad skal gæsterne have F: Tja, en kop te og en stresset fru sundhedsen S: Er det den øko-te F: Yes S: Ad, den smager af død gnu F: Ja, vi vil dælme godt nok ikke lide for sundheden, så hellere usund og have det skide skægt

 • 1
 • 3

12 km til arbejde, nævner en dame på nettet, hun kommer lidt hurtigere til arbejde på cykel end med off. transport, har klaret dagens motion (sparer turen til fitness), og føler større velvære.

Jeg tror ikke vi ender som de cyklende kinøjsere, men disse ender nok som os danske bilglade.

 • 2
 • 1

Hel enig Kim, men fede fingre på lille skærm, gav dig en tommelfinger ned, som skulle ha' været op !

 • 0
 • 0

has once again got it awfully wrong.

The Vikings took your advice 1000 years ago, getting out and about with plenty of exercise in the English country side. And to what avail? - The men had run away, leaving the women to sit behind bushes "psttt..ing" to passing vikings to come hither. We all got a terrible reputation from this exercising business. Once the vikings were on their ships and the men folk returned from the hills - You know what happened? The vikings, (that's us Old Bean) got accused of rape and sogar pillage! Careful with that 'walk in the woods' advice, please.

 • 0
 • 2

En sund livstil er vældig skævt fordelt, og den tunge ende - bil/fritter/for meget indholdsløst tv pc/ingen mental interesse for noget stort o.s.v. - giver i første række ligegyldighed og mlg. livskvalitet. Livslængden kan påvirkes i nogen grad, men her er generne i spil og kan tillade en usund et langt liv. Motion er der sund enighed om, den holder stadig.

 • 0
 • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten