Tune Hein ledelsestanker

Future of Work – når disruption møder organisation…

Vi har brug for nye billeder af hvilken verden vi skal gøre os klar til. Det får stor betydning for os som arbejder der. Men også for lærere og uddannelse.

På den thailandske ø Koh Lanta ligger 2 svenske skoler. Hvorfor? Fordi forældrene er digitale nomader… De tager jobbet under armen når det bliver koldt og skifter Skellefteå ud med en bambushytte i solen.

Der kan vi se fremtidens arbejde stikke næsen frem. Men der er langt mere i vente når disruption for alvor møder vores arbejdspladser. Vi ved alle at der kommer 3D print og kunstig intelligens – men hvad har det med mit og dit job at gøre…?

Teknologi driver store forandringer. Særligt 6 teknologier vil ramme bredt i de fleste brancher og jobs. Det er 3D print, Internet of Things, Kunstig intelligens, Virtual reality, Big Data samt Droner og Selvkørende køretøjer.

Det interessante er ikke teknologien, men hvad den vil gøre ved vores arbejdspladser. Og det vil først og fremmest være at vi skal lære en masse ny teknologi. Og interagere hermed. Automatisering af fysisk arbejde vil give mindre slid, mens automatisering af sagsbehandling vil give mindre rutine. Generelt giver (og kræver) teknologien opkvalificering. Hele tiden.

Nyt arbejdsmarked

Arbejdsmarkedet ændres også. Der kommer flere løst ansatte og freelancere. Internationalisering fortsætter. Og netværksorganisationer vokser frem. Det betyder nye relationer - digitale og på afstand.

Det betyder en polarisering mellem de teknologi-parate og dem som ikke er. Så tænker vi måske at det kan overlades til de unge, men nej – vi skal jo arbejde længere… Omvendt bliver teknologierne mere brugervenlige, så det vil redde os. Tænk Apple…

Rollerne skifter i fremtidens organisationer. Vi kan på den ene side se den digitale ninja som er dygtig til at indføre ny teknologi – og på den anden side kustoden som er kulturbærer der fastholder værdier og traditioner.

Noget der måske ses ned på i dag, men som vil få en renæssance i takt med at mere og mere bliver nyt. Det gælder fx håndværk der ender som kunst. En maskine kan bygge et nyt hus – men kun en dygtig håndværker kan renovere et gammelt hus med sjæl…

Det er den type organisation vi skal kunne begå os i. Den som de unge skal uddanne sig til. Og den fremtidens ledere skal være dygtige til at lede…

Begrebet er Future of Work, hvis du vil google og læse mere.

Tune Hein er strategi- og ledelsesrådgiver uddannet på DTU, CBS og IMD. Han er forfatter til 8 ledelsesbøger og introducerede bl.a. Handlekraft-begrebet og Den Lærende Organisation i Danmark. Ved siden af konsulentprojekterne holder han foredrag og arbejder med iværksættere. www.tunehein.dk
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Det virker lidt som om du løb tør for tid med dette indlæg. Du starter godt, får varmet op, kommer lidt omkring, og smider så en "google selv resten".

Hvad er det du reelt gerne vil skrive om, kom med noget substans, noget der gør at vi føler os klogere for at have læst dit opslag og noget vi kan snakke om bagefter.

  • 2
  • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten