close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.
phloggen

Fut under Irans atomprojekt

Ja egentlig er der jo ikke noget nyt, Iran fortsætter med at centrifugere Uran og vesten, særligt USA,fortsætter med at tillægge det eneste nogenlunde velfungerende islamiske demokrati de værst tænkelige motiver.

Men så kom lige denne historie i Times: Israel forbereder angreb på Irans atominstallationer med taktiske atomvåben.

Nu skal man ikke lægge mere end højest nødvendigt i at noget militær træner i et eller andet. Ude på den lokale kasserne lyder der også nogle gevaldige brag indimellem, uden at det betyder vi er ved at indtage Sverige eller for den sags skyld Flakkebjerg.

Det særlige ved Times historie er detaillerne, navnene og metoden angrebet skal gennemføres med. Der er ingen tvivl om at historien er lækket til Times med vilje og detaillerne er med for at vise at trusslen er seriøst ment.

Og det er en seriøs trussel.

Det eneste problem med at bruge atomvåben imod underjordiske mål er at få dem derned.

USAs "bunkerbuster" atombombe har problemer med at nå igennem mere end 10 meter jord, begrænsningen er den kinetiske energi og den begrænses af den støddæmper (baseret på "rolamite" princippet) der beskytter atomsprænghovedet.

Israels løsning er ligeså simpel som den kan være: smid en sekvens af bomber imod nøjagtigt samme punkt, først to-tre konventionelle til at grave et krater, så en taktisk atombombe til at ødelægge den underjordiske bunker.

For maksimal effekt skal der ikke være mere end et par sekunder imellem hver detonation, så det er kun en teknik der er tilrådighed fra lavtflyvende jagerfly.

Man kunne håbe at denne troværdige militære trussel imod Irans atominstallationer kunne løse op for den gordiske knude der er mellemøsten, men jeg vil stadig fastholde, at der ikke bliver fred før begge sider har, eller ikke har, atomvåben.

Så længe Israel, med vestens velsignelse, har atomvåben og muslimerne ikke har nogen, bliver der ikke fred.

Nu er Iran imidlertid i trækket, de kan enten folde, eller stikke Israels trumf ved at teste deres første atombombe

Det er meget tvivlsomt om de har nået at bygge en endnu.

Men de kan have købt en i Nord Korea.

phk

Poul-Henning Kamp
er selvstændig open source-softwareudvikler. Han skriver blandt andet om politik, hysteri, spin, monopoler, frihedskampe gør-det-selv-teknologi og humor.

PH: Så længe Israel, med vestens velsignelse, har atomvåben og muslimerne ikke har nogen, bliver der ikke fred. /PH

Hvad bygger du det på? De muslimske lande hader Israel og jøderne og det har da intet med atomvåben at gøre.

Man skulle tro, de fleste kunne se det stupide i at give en religiøs fanatisk mand, der mener Israel bør fjernes fra landkortet, kontrol med atomvåben, men når du nu siger, det vil føre til fred, burde du i det mindste være i stand til at argumentere bare en smule for det.

  • 0
  • 0

Kig f.eks på Indien og Pakistan.

Førhen fløj kuglerne over grænsen, nu er de så høflige og venlige imod hinanden at det næsten er pinligt at overvære.

Det er symmetrien der er vigtig, og jeg ville da klart foretrække at man fik Israel til at afstå deres atomvåben, men det er der jo igen chance for.

Sydafrika er den eneste stat der nogen sinde er opgivet atomvåben frivilligt eller under tvang.

Poul-Henning

  • 0
  • 0

Wow siger jeg bare, troede at folket skullke have noget at sige i et "nogenlunde velfungerende demokrati".

Nej du Libanon er et nogenlunde velfungerende demokrati(som konstant bliver forsøgt presset i indenrigspolitik af Syrien samt Iran).

Iran er et religiøst styret diktatur forklædt som demokrati, styret af Ali Khamenei med Mahmoud Ahmadinejad som frontfigur.

  • 0
  • 0