seiersen science

Fra Ørkenen til Østjylland

Som lovet kommer her lige et afsluttende indlæg fra Israelturen. Den sidste dag var hård at komme igennem, men den var bestemt også meget spændende. Vi mødtes 2.30 om natten med fuld oppakning, hvorefter vi satte os i en til formål lejet minibus. De næste to timer gik med meget hastig kørsel gennem natten langt ud i den Judæiske Ørken. I relation til sikkerhedssituationen må jeg sige, at den eneste gang vi har følt os en anelse nervøse i Israel, var når chaufføren med stor fart kørte bilen igennem ørkenens mørke, skarpe vejsving.

Klokken 5 stod vi ved foden af klippefortet Masada, som vi besteg fra vestsiden langs den romerske rampe. De gik forholdsvis hurtigt, hvorefter vi kunne nyde en enestående solopgang på toppen af bjerget med udsigt over Det Døde Hav. Efter lidt ventetid viste solen sig over Jordans bjerge, og med dagslysets ankomst, kunne vi udforske Masadas ruiner nærmere. Nedturen foregik af den lange "slangesti" på bjergets østside, hvorefter vi kørte mod Det Døde Hav. Her fik vi en mulighed for at flyde lidt rundt i det salte vand.

Ved 12-tiden stod vi Ben Gurion lufthavnen, og så begyndte vores møde med israelsk airport security, der er kendt som verdens mest grundige. Vi slap dog heldigvis rimeligt let igennem, muligvis fordi vi havde vores israelske vært Dafna med. Vi skulle igennem de sædvanlige interviews udført af securityfolk, der så overdrevent skeptiske ud, uanset hvad vi sagde. Så skulle al bagage gennemlyses, og endelig skulle al "mistænkelig" bagage åbnes og gennemgåes. Vi måtte selvfølgelig forklare vores fysikforsøgs-kufferter, men mængden af mærkelige apparater har nok overbevist dem om, at vi ikke forsøgte at skjule noget. I hvert fald gik det forholdsvis hurtigt. Så stod den endelig på flyrejse via Wien samt en togtur hjem til Århus, hvor vi ankom lidt i 3 - 24 timer efter rejsen begyndte.

Turen var generelt en stor succes. Vi fik udvekslet en masse idéer med formidlingsfolkene på museet, og vi fik skabt en masse gode kontakter. Alle vores aktiviteter blev evaluerede af publikum, og Jespers og mit show fik blandt andet følgende kommentarer: "It was so cool! They should explain some things to my physics teacher!", "Israelis can't do this. The Danes were very very nice", "The show was amazing!! I learnt a lot of new things about science" samt "The show was educating and very entertaining. Even the things I knew were demonstrated in a fun way".

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten