close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.
ingternt blog

Fortæl om dine erfaringer med grøn energi i hjemmet

Har du erfaring med solfangere, solceller, jordvarme, varmepumper, en husstandsvindmølle, et træpillefyr eller en anden form for grøn energi i dit hjem?

Så vil Ingeniøren gerne opfordre dig til at skrive i debatten herunder.

Vi søger teknologiske erfaringer med udstyret - altså om det holder eller går i stykker, men også viden om, hvor meget det har kostet at købe og installere samt tal for den besparelse, du har fået på varmeregningen.

Ingeniøren udgiver i oktober en sektion om 'privat energiforsyning', og vi vil derfor gerne kontakt med de læsere, der har de meste interessante casestories og udgive dem i sektionen.

Du skal IKKE skrive kontaktoplysninger i debatten. Ingeniøren kontakter dig via din brugerprofil, hvis vi gerne vil høre nærmere om dine erfaringer.

Alternativt kan du skrive direkte til redaktionschef Henning Mølsted på hm@ing.dk

Vi glæder os til at høre fra jer. På forhånd tak!

4000 kW anlæg på taget 45 grader mod syd og uden skygger.
Max produktion fra dag et, men el selskabet tager 1025 kr i målerleje pr år !
Så de første 500 kWh produceret hver år går stadig til andre end os selv.

Læg hertil at der stadig udsendes aconto regninger som om det stadig er rent forbrug.
Her et halvt år efter igang sætning af anlægget er det stadig ikke registreret selvom det fremgår at aconto regningerne at det eksisterer !

  • 0
  • 0

Det er der vel ikke noget mærkeligt i.
A conto er jo netop baseret på sidste års forbrug (uden solceller), og selskabet (eller du ) lavet først årsaflæsningen senere, og du 'ved' jo ikke hvor stor din 'produktion' bliver.
Det er jo lidt som med forskudsregistrering, der er beregnet på foregående skatteår.

Og så er det godt nok et stort anlæg 4MW! ;-) (4kW er nok mere rigtigt)

  • 0
  • 0

4 kW selvfølgelig.....

Men første aflæsning foretages af Elværket selv når de sætter deres nye måler op, så alle oplysninger er tilgængelig uden at de behøver at fortsætte med aconto opkrævningerne når nu anlæggets størrelse nogenlunde stemmer overens med et års forbrug.

Der hvor den hopper af er deres manglende registrering efter et halvt år.

  • 0
  • 0