close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.
motorbloggen

Fortæl hvordan I bruger Tesla Autopilot

Kære læsere

Jeg har lånt en Tesla X for at prøve den nyeste version af Autopilot.

Men jeg ved, at flere af jer kører Tesla og ofte bruger Autopilot, så derfor er mit spørgsmål: Hvor og hvordan bruger I den?

Er det kun på motorvej?

Fungerer vognbaneskift? (gider man?)

Kan Autopilot se cyklister?

Synes I at det er så "Smooth" som Musk siger?

Oplever I også nogle gevaldige ryk i rattet når man selv overtager styringen?

Man skal jo altid holde hænderne på rattet. Kan man vænne sig til at køre med autopilot og samtidige holde hænderne på rattet - kan man så ikke bare lige så godt styre selv?

Andre fordele/ulemper?

Bjørn Godske
er journalist på Ingeniøren og uddannet ingeniør fra DTU. På Motorbloggen vender han store og små emner inden for biler - både dem med traditionelle brændsler og de alternative.

Jeg kører fra Kbh, til Aalborg i en model S hver 14:de dag. Anvender autopiloten hele tiden (100%) på motor- og motortrafikvej- Så kan jeg slappe af og lave andre ting.
Anvender den næsten aldrig på alm. veje, det er den ikke god nok til, og jeg føler jeg faktisk skal koncentrere mig mere end hvis jeg ikke bruger den.

Dine spørgsmål:
1.
Vognbaneskift fungerer helt fint - Husk dog at sætte afstand til "1" ellers vil du opdage lidt for megen forsinkelse.
2.
Vil tro den ser ca 60% af cyklisterne
3.
"Smooth" udtryk relateret til HW2, i min er det Hardware ver. 1, men tror mere det er et Musk marketing term.
4.
Ryk, det er en vanesag, eftersom jeg ikke anvender på landeveje har jeg ikke grund til at afbryde den med rattet, så anvender knappen hvis nødvendig, så mærker man intet.

Fartpiloten anvender jeg derimod hele tiden, og især i bykørsel, den fungerer perfekt og gør at jeg lige kan kigge et sekund til den ene side, og jeg føler mig sikrere når den er sluttet til.

  • 4
  • 0