seiersen science

Forstår du Evolutionen?

"If you think you understand it, you don't know nearly enough about it".

Sådan starter en artikel i New Scientist, hvor den videnskabelige teori om evolution beskrives nøjere. Artiklen gennemgår 24 myter og misforståelser om evolution, og teorien kaldes "the best-known yet worst-understood of all scientific theories".

Har du forstået evolutionen!?   Tag et kig i New Scientist. Om ikke andet er du bedre forberedt til den ekstra offentlige debat, vi kan forvente om emnet i Darwinåret 2009. 

sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først

Jeg tror fuldt og fast på naturvidenskaben. I virkeligheden er alle og alt blot forskellige mulige løsninger til et sæt af grundlæggende universelle differentialligninger, som beskriver al materie, og al energi, og transformeringer mellem disse to. Problemet (hvis vi skal forstå verden til bunds) er, at vi (endnu) ikke kender disse grundlæggende universelle differentialligninger (i det følgende blot forkortet GUD). Spørgsmålet er, om vi nogensinde vil komme til at erkende GUD fuld ud. Vi må et langt stykke hen ad vejen nøjes med at konstatere, at evolutionen foregår, som GUD tilsiger. Mere specielt vil hvert menneskes skæbne være bestemt af GUD. Jeg kan således erklære mig fuldstændig uenig med religiøse fanatikere, som tager afstand fra naturvidenskabelige forklaringer på de fænomener, der omgiver os. Uanset hvem eller hvad der har skabt os og verden og alt hvad der er i den, så er resultatet ufatteligt og fantastisk.

 • 0
 • 0

Uanset hvem eller hvad der har skabt os og verden og alt hvad der er i den, så er resultatet ufatteligt og fantastisk

Jeg er helt enig med dig i, at det er fantastisk! Men, hvorfor tror du det er ufatteligt? - Hvis vi endnu ikke fatter det, er det vel "kun" mangel på indsigt!?

"Har du forstået evolutionen!?" - Hmmm? Nej, sikkert ikke, men jeg mener jo den er logisk, som alt i naturen må være logisk.

 • Jeg bliver dog en anelse svimmel, når tankerne/emnerne berøre relativisme, kvantefysik, uendeligheder og kvinders logik! ;-)

Well! Nogle gange kan man 'svimles' over noget så 'dagligdags' som trækfuglenes rejser, frem og tilbage, mellem eks. Norden og Sydafrika!.......? :-)

 • 0
 • 0

Hvis der er nogen ,f.eks. Gud , eller hvad man betegner som "skaberne" ,må man vel fortsætte med at spørge--hvem har så skabt ham/dem osv.-osv.---.Vi må nok erkende det uforståelige i universernes beståen og erkende det vi heller aldrig vil komme til at forstå det . Evolutionen derimod ,som vi kan følge den bagud er uden tvivl delvis sket iflg. Darvin ,men de indirekte ændringer i livsformen er sket fra individernes eget følte behov og ubevidste ønske om at tilpasse sig de ydre omstændigheder . Blækspruttens og kamelæonens kamuflageevner er et eksempel herpå osv.--. Behovet, den underbevidste kraft driver ændringerne frem samtidig med at de individer der bedst når at tilpasse sig de nødvendige livsformer overlever i henhold til Darvin´s teorier. En kombination. Er mit gæt . Iver

 • 0
 • 0

Livets kompleksitet er fascinerende, men jeg synes ikke man behøver forholde sig så ærefrygtigt til det, at man må introducere en universel "kraft" (diffentialligning eller gud) for at kunne forklare den.

Evolution er et spørgsmål om selektion af summen af; - Tilfældige "misdannelser"/mutationer - Særlige fysiske attributters evne til at overleve og dominere - Socialt betingede indlæringsrutiner/træning der i det lange løb får et genetisk præg.

Det er ikke en arbitrær statistisk udvælgelse, men det kan beskrives statistisk.

Ikke dermed sagt at det ikke kan skabe undren, for netop "undren" er roden til al ny viden

Mvh Henrik

 • 0
 • 0

ja, det er jo fascinerende at kigge på evolutionen og forbløffes over, at nogle celler har "tænkt" at det kunne være rart med en given egenskab hvorefter de lige muterede (i kønscellerne) med de ønskede og DNA-passende egenskaber. Det kan man jo godt tro på, men min beskedne tro rækker kun til, at en eller anden intelligent designer har valgt nogle forskellige principper og lagt dem ind i cellerne med en potentiel diversitet. Men det kan man jo vurdere forskelligt.

 • 0
 • 0

Det kan man jo godt tro på, men min beskedne tro rækker kun til, at en eller anden intelligent designer har valgt nogle forskellige principper og lagt dem ind i cellerne med en potentiel diversitet.

Og du siger din tro er beskeden ? Din personlige designer har helt sikkert glemt noget meget vigtig... :o(

 • 0
 • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten