forskningsingeniøren bloghoved

Forskningens Døgn 2017: Rummissioner og kvantecomputere

Vanen tro kommer der fra undertegnede en kort reklame for dette års udgave af Forskningens Døgn.

Som i 2016 foregår Forskningens Døgn i år over en hel uge - i den uge vi netop nu er i gang med - hvor der er fokus på forskning og videnskab på universiteter, hos virksomheder, på undervisningsinstitutioner og mange andre steder.

En central komponent i Forskningens Døgn er Bestil en Forsker-ordningen, hvor man som forsker kan tilmelde et foredrag, og hvor skoler, gymnasier, biblioteker, kultursteder og andre med et interesseret publikum kan bestille forskernes foredrag.

Som to gange tidligere deltager jeg i år med et foredrag, som jeg i eftermiddags præsenterede. Foredraget handler om elektromagnetiske bølger, i første omgang helt generelt, siden med fokus på antenner og rummissioner, og endelig med fokus på integrerede optiske kredsløb og de mulige anvendelser inden for kvanteteknologi.

Det er fascinerende, at én enkelt teori - den elektromagnetiske og Maxwells ligninger - beskriver så umiddelbart forskellige fænomener og teknologier.

Vel mødt til de mange spændende Forskningens Døgn arrangementer anno 2017!

Jakob Rosenkrantz de Lasson er civilingeniør og ph.d. i nanofotonik fra DTU. Jakob bloggede fra 2012-2022 om forskning, fotonik og rumteknologi.
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten