forskningsingeniøren bloghoved

Forskning og videnskab til masserne anno 2015

Jeg vil, ligesom jeg plejer, gerne slå et slag for årets begivenhed for formidling af forskning og videnskab til masserne: Forskningens Døgn, som i år finder sted den 23., 24. og 25. april. Altså i morgen, fredag og lørdag.

Dette er tre dage med fokus på forskning og videnskab, som formidles til alle, der vil inspireres og have et indblik i, hvad universiteter og forskningsinstitutioner i hele Danmark arbejder med.

I den forbindelse er der naturligvis fuldt program på DTU hele dagen i morgen (torsdag den 23. april), med spændende aktiviteter for både unge og gamle.

En vigtig komponent i Forskningens Døgn er "Bestil en forsker"-ordningen, hvor forskere og videnskabsfolk tilmelder foredrag og præsentationer, som de kan bestilles til at give, hvor man har et interesseret publikum. Jeg giver, ligesom sidste år, på fredag et oplæg om nanofotonik og fotoniske krystaller - for at give indblik i, hvad lys er, samt hvordan vi er i stand til at kontrollere og styre lys, med teknologiske anvendelser for øje.

Så som de tidligere år en opfordring: Tag ud i landet og besøg et eller flere af de mange spændende arrangementer til Forskningens Døgn 2015. Vel mødt!

Jakob Rosenkrantz de Lasson er civilingeniør og ph.d. i nanofotonik fra DTU. Jakob bloggede fra 2012-2022 om forskning, fotonik og rumteknologi.
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten