close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.
phloggen

Forsikrings-næsten-svindel

I forbindelse med salget af vores hus er jeg blevet tilbudt en "sælgeransvarsforsikring" til 1500,- for 10 års dækning.

Af flere årsager har den aktiveret min bullshit-detector.

  1. Man har brugt et skriftsnit der minder om Comic Sans til at forudfylde felterne.

  2. Betingelserne er letforståelige og fylder kun 2½ ark A4 papir.

  3. Advokatsamundet skriver i et høringssvar i december 2016 Det kan ligeledes konstateres, at mange sælgere vælger at tegne mere eller mindre unødvendige tillægsforsikringer som ”sælgeransvarsforsikring”.

  4. Forsikringen dækker kun hvis køber hiver mig igennem byretten (men bidrager ikke til sagsomkostningerne).

  5. Formuleringerne omkring hvad der dækkes og ikke dækkes minder mig om J. Cheever Loophole

  6. Alle forsikringsselskaberne har tilfældigvis har lagt sig fast på samme pris: 1500,-

Men sidst og absolut tungest kan jeg ikke finde en eneste person på hele nettet som har sagt noget i stil med "heldigvis dækkede sælgeransvarsforsikringen".

Det ligner at den danske forsikringsbranche via rent seeking rager 1500,- gratis kroner til sig i stort set alle ejendomshandler i Danmark ?

Er der nogen der har hørt om sager hvor en sådan sælgeransvarsforsikring er kommet til udbetaling ?

phk

Poul-Henning Kamp
er selvstændig open source-softwareudvikler. Han skriver blandt andet om politik, hysteri, spin, monopoler, frihedskampe gør-det-selv-teknologi og humor.

Er det det samme? Da vi købte frarådede advokaten at vi spildte penge på det, foreslog at vi brugte dem på en fagmands særdeles grundige undersøgelse før købet og bruge det til afslag eller slet ikke købe.

  • 0
  • 0

Er der nogen der har hørt om sager hvor en sådan sælgeransvarsforsikring er kommet til udbetaling ?


"Ifølge en statistik fra Forsikring & Pension har forsikringsselskaberne i hvert af årene fra 2004-2014 udbetalt flere penge i erstatning, end de har haft i indtægt på ejerskifteforsikringerne."

https://www.bolius.dk/ejerskifteforsikring...

8.000-30.000 kr tyder på at ejerskifteforsikringen koster i omegnen af 1% af handelsprisen, og siden 38% af alle ejendomme sælges med ejerskifteforsikring, er det vist ikke så få handler, der ender i erstatningssager.

Jeg ville derfor hellere forlange den ene % mere for huset, og give køber en ejerskifteforsikring med i handelen, og dermed vide at jeg kan sove roligt om natten i de næste 10 år.

Ejerskifteforsikringen koster således nok 10 gange mere end sælgeransvarsforsikringen koster - og endnu mere hvis den skal dække i de 10 år, man har sælgeransvar - og den dækker jo præcis det, der er relevant, nemlig at fratager sælger ansvaret.

(selvfølgelig såfremt han har fået lavet en tilstandsrapport og en rapport over elinstallationerne)

Det er jo også præcis det man burde forvente af noget man kalder en "sælgeransvarsforsikring", men det er jo meget svært at forestille sig at den for kun 1.500 kr ville dække bare tilnærmelsesvis det samme.

Under alle omstændigheder er det i hvert fald dumt at tegne en sælgeransvarsforsikring, hvis der også er tegnet en ejerskifteforsikring, for skaden bliver kun dækket én gang, uanset hvor mange forsikringer der er tegnet.

  • 6
  • 0