close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Følg Vædderen på Google Earth

Bare et lille hurtigt tip: Vi herhjemme har en forrygende chance for at følge Vædderens færden og forholdene omkring det, for med projektet Satellite Eye sættes Galathea 3-ekspeditionens målinger i sammenhæng med satellitbaserede observationer og serveres for os alle via Google Earth.

Se eksempelvis, hvor høje bølger skibet bliver ramt af, om det er ved at fryse ind ved Grønland, eller om skyerne hænger tungt over forskerne. Også temperaturer, mængden af alger og havdybden kan følges tæt.

Se det hele her, og læs meget mere om projektet og samarbejdspartnerne her. Og så kan du måske forklare mig, hvorfor der er en and i stedet for et skib, der hvor Vædderen er netop nu?

Det er ikke en and, men en emu. Vist nok fordi Google Earth projektet kører under EMU (Undervisningsministeriets og UNI-Cs mundret navngivede 'Elektronisk Mødested for Undervisningsverdenen').

  • 0
  • 0

Hos mig får COWIs smarte "Galathea i København"-luftfoto Google Earth til at hakke, især når jeg bevæger mig over Trekroner-fortet.
Andre der har det samme problem? 

  • 0
  • 0