Ideen er god, og jeg er helt 'pro' genbrug og ting der holder hele livet.
Problemet er bare, at de virksomheder der skal leve af at producere disse ting, kan ikke overleve på at producere ti millioner eller en halv milliard enheder, og så stoppe fordi markedet er mættet. Løsningen er selvfølgelig at finde på noget nyt, men det er jo svært at gøre hele tiden.
En anden ting er, at det efterhånden er dyrere at reparere ting der er gået i stykker, frem for bare at købe en ny. Hvad jeg selv kan reparere gør jeg naturligvis. Men hvor mange kan det? Jeg har set folk smide ting ud på lossepladsen, fordi 'den virker ikke mere'. At åbne den og finde den ledning der er gået fra og sætte den på igen, tager ti minutter. Hvis man ellers ved hvordan man gør. De sidste par gange vores vaskemaskine eller tørretumbler eller opvaskemaskine er gået i stykker, købte jeg en ny for 2.000 med gratis levering. Hvad havde det kostet at få den repareret? Med kørsel og moms og skat skulle jeg af med mindst 1.000 DKK, før teknikeren står med et par hundrede kroner for at ordne min maskine. Og hvad så hvis den går i stykker igen om et halvt år? En ny maskine holder i hvert fald fem år, så det er i omegnen af 1000 kr. om året at holde vores husstand forsynet med disse maskiner, relativt nye og velfungerende.
Hvis der skulle gøres noget her, så skulle man måske fritage reparationsarbejde for skat og moms? Men så går staten jo fallit, ligesom det sker når vi holder op med at bruge alle disse ting der er afgifter på...