bloghoved starten på et startup

Fire lærerige podcasts om iværksætteri

I dag vil jeg anbefale fire podcast som jeg har lyttet til gennem årene. Podcast som alle har inspireret mig og hjulpet mig til at blive en bedre iværksætter. Dem synes jeg da, i også skulle have mulighed for at lytte til. Så uden større introduktion… her er fire lærerige podcast om iværksætteri

1) Start up

Den Amerikanske radiovært Alex Blumberg har startet sin egen ”podcast radio station”. Hans første podcast hedder StartUp, og handler om selv samme, første sæson er hans egen start. En podcast med rigtig gode og lærerige historier, fortalt med meget nærhed og en stærk menneskelig vinkel, meget nærværende radio. Hvis du skal vælge kun at høre en podcast af de fire her – så er det klart den her. Det er faktisk denne podcast der gav mig inspirationen til at starte denne blog.

Lyt her

2) De 6 hatte

Radio24/7 sender hver uge radioprogrammet ”de seks hatte”. Her inviterer, værten Anders Kanberg, hver uge en gæst med en god ide ind ind i studiet. Gæsten får så lov at pitche sin ide overfor et panel af kyndige iværksættere og investorer som så giver råd og feedback. Et simpelt format som både er underholdende og som giver et rigtig godt indblik, i de tanker man skal gøre sig for at få succes som iværksætter i Danmark. Jeg deltog selv i programmet med ideen til Towoo tilbage i foråret så kender også programmet fra den side. Er du selv i gang med en god ide, kan jeg varmt anbefale at få råd på radio, selvom det var lidt nervepirrende.

Lyt her

3) Trendsonline.dk - Det danske podcast for Startups

Dette er en ældre podcast, som vist ikke længere produceres. Et klassisk interviewformat hvor værten Daniel Laursen interviewer danske iværksættere. Der er over 160 episoder, og han har snakket med alle de største iværksætterprofiler i det danske startup miljø. Dette er en skjult skat af tips og tricks og virkelig interessante historier. Jeg har flere gange tænkt; ej hvad kan jeg dog lære af at høre på drengene bag youtube kanalen slikhaar.tv – svaret var meget! Så lyt med og lær – her gemmer sig virkelig guldkorn i hver episode, og alle de store har været derinde.

Lyt her

4) Invisabilia

Invisabilia handler ikke om start up eller iværksætteri, men om de usynlige kræfter der skaber vores adfærd. Denne podcast har ændret mit syn på alt fra hvordan jeg opdrager min datter, til hvordan man bør lede en virksomhed. Jeg lader mig meget inspirere af de forskellige historier og prøver at tænke menneskelig adfærd ind i det jeg bygger. Podcasten er produceret af NPR og den fortæller helt fantastiske historier om den meneskelige psyke og adfærd. Absolut yndlings afsnit, er afsnittet fra første sæson, om at der ikke findes blinde mennesker, blindhed er noget godhjertet mennesker med synsevne har fundet på!

Lyt her

Lyt og lær, og skriv gerne i tråden nedenunder hvis du har et tips til en podcast du vil dele med os andre.

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten