bloghoved dit virtuelle håndtryk

Fik du min mail på LinkedIn?

Illustration: RAKA

”Fik du min mail på LinkedIn? ”, spurgte jeg forleden en ung kvinde, som jeg ikke var forbundet med på LinkedIn en-til-en, da jeg mødte hende ved en konference. Jeg havde fundet hende på LinkedIn og ville gerne i kontakt med hende, fordi jeg skulle bruge hende i en bestemt sammenhæng. Da jeg ikke kendte hverken hende eller nogen, der kendte hende ( altså – hun lå uden for mit netværk), kunne jeg bruge en af mine gratis IN-mails til at få forbindelse med hende.

INmails er en funktion, som LinkedIn tilbyder – man skriver en IN-mail, og hvis personen på forhånd har accepteret at modtage sådanne (hvilket de fleste profiler er indstillet til), så får vedkommende altså en henvendelse, selv om man ikke er forbundet. Disse IN mails bruges typisk, når man vil noget business med nogen, man har fundet kvalificeret, men som man ikke har en forbindelse til gennem netværkets netværk. Mit spørgsmål var retorisk – for hun havde jo ikke svaret på mailen, som jeg havde sent 10 dage inden. Og ganske rigtigt. Frejdigt svarede hun: ”Nej, jeg tjekker ikke så tit min LinkedIn mail.” og begyndte at lede på sin mobiltelefon.

Men det var blevet lige meget nu.

Tøm postkassen

Der kommer mange mails hver dag til en. Alt for mange. Og er man på de sociale medier, skal man følge med så mange steder, at det kan være svært at tjekke hver eneste postkasse jævnligt. Men jeg mener, man bør være særlig opmærksom på, at LinkedIns INmail er nogen, som kommer professionelt og fra særligt interesserede. Havde kvinden nu været jobsøgende, og jeg havde fundet hende på hendes kompetencer, ville det da være superærgerligt, om jobbet i mellemtiden var gået til anden side, fordi hun ikke havde tjekket sin indbakke på LinkedIn.

Jeg indrømmer blankt, at jeg gennemgik min egen indbakke, før jeg skrev dette indlæg for at se, om jeg havde overset noget, og jo, det havde jeg – og henvendelsen var blevet passé i mellemtiden. Så et godt råd til dig og mig og os alle – husk at tjekke din IN-post – der er større chance for, at der ligger en vigtig meddelelse til dig dér, end i så mange af de andre mails, vi får i løbet af en dag.

PS: Skal du SENDE en IN mail, bør du tjekke modtagerens kontaktinfo først – har han eller hun accepteret at modtage INmails, er der ikke nogen ko på isen, men har vedkommende frabedt sig dette, er det utjekket at sende en alligevel. PPS: hvis vedkommende, som du sender en IN mail til, ikke svarer inden for 14 dage, får du en ny, gratis af LI. De gør, hvad de kan for at garantere svar. Jeg har fået flere IN mails tilbage, men i mere end et tilfælde opdaget, at vedkommende alligevel har skrevet til mig senere endnu, og b lot ikke nået at svare inden 14 dage. Så de virker, de INmails.

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten