phloggen

Ferieplanlægning

En god ven i USA er ved at planlægge sommerferie i Danmark og planlagde at bruge tog.

Men der er noget med at hele Slagelse Station skal rives fra hinanden her til sommer og hvor finder man så ud af hvornår det skal foregå ?

Det eneste sted jeg kan finde noget der bare minder om datoer, er et obskurt dokument som de færreste nogensinde har hørt om, gemt bort i et låst arkivstab i et toilet i kælderen, hvor et skilt på døren siger "Pas på: Leopard!"

Ok, ikke helt, men hvis man går ind på bane.dk

Trykker "Jernbanevirksomhed"

Vælger "Netredegørelse"

Går til "Netredegørelse 2020"

og downloader Appendix "3.5A Kapacitetsrestriktioner K20"

…kan man på side 8 se under punkt 3 & 4 at alle spor mellem Ringsted og Slagelse bliver spærret formodentlig i 9 dage mellem 10. juli og 1. august[1].

Selvfølgelig bliver der indsat togbusser, men med alle spor spærret på både Ringsted og Slagelse bliver det i sig selv temmelig indviklet, i princippet skal der køre togbusser fra Korsør til Borup/Roskilde, Glumsø/Næstved, Køge Nord og hvis ikke rejsetiderne skal stikke helt af den vej, også til Holbæk.

Ville det ikke være i alles interesse, hvis offentligheden kunne planlægge sommerferien så de ikke bliver indblandet i det togkaos ?

Det vil som et minimum kræve at man ikke holder datoerne hemmelige...

phk

[1] af punkt 5-8 kan man yderligere se at Slagelse Station bliver et byggehelvede resten af året.

Poul-Henning Kamp er selvstændig open source-softwareudvikler. Han skriver blandt andet om politik, hysteri, spin, monopoler, frihedskampe gør-det-selv-teknologi og humor.
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først

Handler det ikke om at DSB gør alt hvad de kan for at få alle pendlere over til at købe bil, og derved håber DSB at kunne "spærre"motorvejen imod Kbh, så de efter nogle år kan trylle en reklame frem som viser DSB som "alternativ" til den tilstoppede motorvej

Men godt PHK at du hjælper med at oplyse os, så vi ved hvilke tåbeligheder DSB har gang i :-)

 • 3
 • 12

Ja i disse moderne tider hvor de to blev adskildt så det er blvet sværere at fokusere på hvem af dem som dummer sig. men ja denne ene gang kan DSB vel ikke beskyldes for dette men derimod BaneDanmark

 • 4
 • 0

Jeg har også søgt informationer om jernbane-projekter og spor-spærringer på https://bane.dk , da jeg 1 til 2 gange om måneden rejser mellem Aalborg for Fyn/Sjælland.

Mit indtryk af de sider, tekster og "nyheder" de laver/skriver, er at det er blevet meget let-fordøjelige og renset for unødige detaljer. De skriver kun akkurat lige nok til at insinuere, at en forstyrrelse medfører fordele i perioden efter afbrydelsen af ordinær/daglig drift, og at der vil blive tilbudt en form for alternativ transport. Meget spartansk, meget generelle og ukonkrete vendinger, og dermed svært at blive rigtig klog på.

Skriver man derimod til BaneDanmark (med konkrete spørgsmål), svarer de beredvilligt, konkret og fyldest-gørende/kompetent! Måden de håndterer "borger-henvendelser"på, er ret god (oftest eksemplarisk), og jeg ville ønske mange andre offentlige firmaer håndterede det lige så godt.

 • 9
 • 0

Kun et fjols der har vundet i Lotto kunne drømme om at anskaffe sig en autocamper. Man kan leje en autocamper her i DK for 24500 kr. for 3 uger. Hvis man lejer i Nordtyskland bliver det billigere. Hvis man anskaffer sig en VW california der koster små 700kk kan man leje sig frem i 27-28 år før end man overskrider købsbeløbet.

Her skal ikke glemmes at 28 år med en autocamper kræver at man selv er mekaniker og glemmer at der også noget der hedder opbevaring og forsikring og at man bliver ved med at kunne lide at rejse vidt omkring.......og endeligt er værditabet enormt.

 • 9
 • 4

Citat :"Ville det ikke være i alles interesse, hvis offentligheden kunne planlægge sommerferien så de ikke bliver indblandet i det togkaos ?"

Jeg har lie'godt aldrig taget DSB 's køreplaner i ed, under planlægning af mine sommerferier. Jeg tænker at "alles" og "offentligheden" i denne sammenhæng vist må være en niche.

 • 4
 • 0

"Alle komplexe problemer har simple løsninger der ikke virker" må teksten da være . Men sætningen" kan man ikke bare ?" gøre dit og dat, er den uvidendes forslagsspørgsmåls sætning.

Vi har et barnebarn på 1,5 år, der kaster op hver eneste gang, når forældrene formaster sig til, at placere ham i deres bil. De bor heldigvis kun en Stogsstation fra fra os.

 • 4
 • 2
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten