Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Fem høns ¢ gi'r den gas!

Hvorfor laver man ikke små decentrale biogasanlæg?

For en 30-40 år siden læste jeg i min fars Motorblad om en englænder, der var i stand til at køre helt GRATIS i sin gamle ombyggede 50'er Humber, ved udelukkende at benytte biogas produceret af hønsemøget fra sin lille hønsegård. Det gjorde et stort indtryk på mig, sikkert fordi jeg købte min første bil som 10-årig og samtidig passede familiens høns. Ja, jeg er fra landet, helt derude hvor kragerne vender. Kragevig i Sydsjælland.

Tanken fascinerer mig stadig.

Her i 2009 står min kone og jeg overfor at skulle investere ca. 100.000 kr. i et nyt spildevandsanlæg til vores sommerhus. Tænk hvis vi i stedet kunne købe et lille færdigt decentralt biogasanlæg, hvor vi med vores affald fra husholdning og das kunne producere biogas. Som vi så kunne hælde på den ældre VW eller benytte til supplerende opvarmning af sommerhuset.

Jaaa.. komplet CO2 neutrale.

An eye for ideas

Claude Teisen-Simony

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Lyder som en god ide med sådan et lokalt biogas anlæg.

Lidt info til dit sommerhus projekt.
For en sum i nærheden af denne du nævner, fik mine forældre lave spildevands anlæg til 8 personer inc. 8 m^3 nedfældningstanke og det var på landejendom hvor alt blev gravet væk 45 meter fra stuehuset.

De kære forældre har den store beholder og har nu haft det et år , med perfekt vandprøver.

http://www.biokube.dk/Produkter/Et_hus_(5_...

  • 0
  • 0

Tak for kommentarer, og fantsatisk at Per huskede artiklen og havde et link.
Men min hukommelse er åbenbart ikke så god, hvordan kunne jeg dog forveksle en Humber og en Hillman.
MVH Claude

  • 0
  • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten