Feed Me, Folketing!

Jeg er en flittig bruger af Folketinget.dk.

Men deres online tjenester gør mig mellemfornøjet. Netstedet gør sig da også kun fortjent til tre netkroner (af fem) i statens egen vurdering.

Når man besidder et væld af data, der altsammen kun er til for at tjene demokratiet, som Folketinget vel per definition gør, så kan det egentlig undre, at de ikke gør mere for at gøre al denne data mere tilgængelig og brugbar.

Utah iGov er et eksempel på hvordan man kan tjene brugerne. Med tjenester som "Track a Bill" og en masse RSS-feeds. Også Stortinget i Norge, og mange andre, tilbyder ting som RSS-feeds.

Idé: §20-spørgsmål som XML Tag nu sådan noget som §20-spørgsmål. Forsøg selv fra forsiden at finde spørgsmål til og svar fra Videnskabministeren. OK, det kunne være værre. Men selve siden er jo heller ikke særligt brugervenlig (nyeste først er vel dagens paradigme, eller hvad?).

Og hvad gør man hvis man gerne vil følge med i spørgsmålene og svarene? Folketinget tilbyder en abonnementservice, som sprøjter emails ud til en, efter visse kriterier. Det er en glimrende tjeneste, hvis man kan leve med en masse emails med generiske emnelinier osv.

Men hvorfor stoppe med mails? De har åbenbart personaliseringsteknologien, og kan grave ned i databasen. De kunne gøre så meget mere, for at få informationen ud. Konkret kunne Folketinget tilbyde en række XML-feeds. Ting som §20-spørgsmål og -svar er oplagte til feeds.

Jeg så selvfølgelig også gerne et åbent API med webservices, men det er måske for meget forlangt. Men det er ikke rocket-science at lave XML-feeds.

Gør-det-selv feeds Der gik en djævel i mig, så jeg lavede en simple service, som omformer det her til et RSS-feed med Videnskabsministerens svar på §20-spørgsmål. Også selve spørgsmålene til Sander har jeg lavet et feed for.

Jeg fandt et script og har tilpasset det til Folketinget, der for øvrigt bruger en besynderlig opmærkning som dog gør det enkelt at lave regulære udtryk i koden.

Men her stopper så mine PHP-kundskaber. Jeg kan ikke finde ud af at lave en ordentlig datomærkning. Og ved heller ikke hvordan man får "vendt strømmen" af items, så det nyeste kommer først.

Er der nogle PHP-hajer derude, som kan hjælpe? Her er min kildekode.

Det er selvfølgelig ikke nogen optimal løsning med sådanne hjemmelavede feeds, som oven i købet sikkert ofte ikke vil være velkomne (tænk Danske Dagblades Forening og dybe links).

Jeg så meget hellere, at Folketinget selv udbød feeds.

sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først

Jeg kan desværre ikke hjælpe dig udi PHP, men kan til gengæld tilslutte mig ønsket om, at Folketinget tog feeds til sig.Er netop blevet færdig med Naked Conversations, hvor de taler om de forskellige måder, feeds kan benyttes på, og at det fornemtlig bliver "fremtiden" (eller i hvert fald en vigtig del af den), og her er det jo oplagt, at et site som folketinget.dk kunne hoppe med på vognen! 

 • 0
 • 0

Det kunne være hvis man kontaktede den person der har ansvaret for siden (webmaster@folketinget.dk), istedet for at skrive det i sin 'blog' med et tvivlsomt antal læsere, at man ihvertfald kunne få et officielt svar på om de har planer for at lave disse ting, eller gøre webmasteren opmærksom på at det ville gøre siden mere brugervenlig...

 • 0
 • 0

Tænk at et sted med så mange nyheder og informationer ikke sorterer lidt i det og udnytter de nye udbredelses metoder. Jeg har ihvertfald rettet lidt i dit PHP script - men ikke gjort det færdigt.I aktion ser den sådan her ud:http://www.villewitt.net/projects/ing/tf2.php kildekoden er her:http://www.villewitt.net/projects/ing/tf2.... Det oprindelige script ligger også her:http://www.villewitt.net/projects/ing/tf.p... kilde koden er her:http://www.villewitt.net/projects/ing/tf.p... Nåh skal over på DTU og have Java programmering - fortsat god dag!

 • 0
 • 0

Tænk at et sted med så mange nyheder og informationer ikke sorterer lidt i det og udnytter de nye udbredelses metoder. Jeg har ihvertfald rettet lidt i dit PHP script - men ikke gjort det færdigt.I aktion ser den sådan her ud:http://www.villewitt.net/projects/ing/tf2.php kildekoden er her:http://www.villewitt.net/projects/ing/tf2.txt Det oprindelige script ligger også her:http://www.villewitt.net/projects/ing/tf.p... kilde koden er her:http://www.villewitt.net/projects/ing/tf.txt Nåh skal over på DTU og have Java programmering - fortsat god dag!

 • 0
 • 0

Tak for kommentarer.  Rasmus,  det er da rigtigt at jeg kunne have sendt dem en mail. Det jeg har gjort forud for denne artikel er, at besvare deres brugerundersøgelse, og der skrev mit forslag og kontaktinfo. Jeg har aldrig hørt fra dem.  Ville Witt: Cool. Jeg fik også en mail fra Jan Birk fra ringbindet.dk (tak Jan!) med et simpelt fix for at venden strømmen, som jeg nu har indlagt i koden og de to scripts.  Fixet er simpelt:$matches[0] = array_reverse($matches[0]);  som skal ind lige for foreach-løkken. 

 • 0
 • 0

Jeg skrev til Folketingets webmaster i maj og foreslog dem netop dette. Svaret var følgende:Tak for din mail.Folketingets administration er netop ved at planlægge en ny version af ft.dk, hvor der vil blive mulighed for flere, tidssvarende services.Jeg sender din mail videre til arbejdsgruppen, til inspiration.

 • 0
 • 0

Alle tiders initiativ fra John. Lad os så se, hvor længe Folketinget undlader at tage noget i brug, der tilsyneladende har været ret så enkelt at lave. Tik, tak, tik, tak.Ja, også jeg har bandet over, hvor bøvlet det kan være at søge information i Folketinget. Især i tider, hvor vi får så god informationsservice fra så mange andre.Dorte Toft

 • 0
 • 0

Ingeniørens Nikolaj Hänselt har fulgt op:Ing.dk: Folketinget overvejer brugen af nyhedsfeeds »Vi har altså feed-tankegangen med i vores overvejelser, men jeg kender endnu ikke til de konkrete planer for en eventuel udmøntning af disse,« lyder det fra it- og telechefen på Christiansborg. Der kommer således ikke til at ske noget på kort sigt, men de har feeds på radaren. Men som jeg viste med de to feeds, så kan "enhver" lave sine egne tjenester ved at lave "screen scraping". Det engelsk parlaments hjemmeside er åbenbart heller ikke optimalt, så en gruppe frivillige/aktivister har lavet TheyWorkForYou.com, som henter information fra parliament.uk, og sammensætter det på en mere brugervenlig måde. Hvis vi bare havde noget lignende herhjemme ...  

 • 0
 • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten