rumfart på den anden måde cs banner bloghoved

Farvel til CS, goddag til nye horisonter...!

Kære skønne læsere,

I aften skriver jeg den sidste side i min "Rumfart på en anden måde" blog her på sitet.

Intet medie har været mere vigtigt for projekt Copenhagen Suborbitals end ingeniørens netudgave. Von B og jeg bloggede her fra kort efter starten på CS, og det var her projektet fik lov at vise sit menneskelige ansigt.

Det var ingeniøren der stod fadder for de første statiske test med åbent for gæster.

Det var på ingeniøren støtteforeningen opstod, og dermed skabte grundlaget for et af de mest utrolige eventur i dansk amatør raket historie.

Det er også på ingeniøren projektet slutter for mit vedkommende. I fredags bragtes en lang artikel om CS interne problemer, og længe inden den var blevet kommenteret 260 gange, havde undertegnede hengivne blogskribler sagt farvel og tak til Copenhagen Suborbitals.

Der er et ord, som bedst indeholder hvad jeg føler i denne situation. Det er mærkeligt nok ikke sørg eller fortrydelse, og da slet ikke bitterhed. Det er - rigdom. Jeg føler mig umådeligt beriget i alle de valuta man kan opgøre rigdom i.

Min fortælling slutter ikke her.

Ingeniøren har givet mig mulighed for at fortsætte med at blogge her på sitet. Jamen, hvorfor det ? Jo, fordi jeg fortsætter, for fuld udblæsning med chockdiamanter...med at arbejde med alverdens skønne projekter.

Det vedholdende er samme cocktail som CS, med temaet: Hvordan kommer man højt op ?

Ved siden af vil jeg gerne udforske andre sjove ting - men raketter vil stadig være den helt centrale del af mit program.

Med lidt held kan jeg skrive første blog i den nye rubrik allerede i morgen.

Det er en meget vanskelig situation for mig at stå uden værksted. Det er det samme som en familie uden tag over hovedet. Jeg vil i den nærmeste fremtid skulle ud og slogs for at finde mursten, for at sætte rammerne om næste kapitel. Jeg er i akut nød for at finde et sted hvor jeg f.eks. kan svejse aluminum, for jeg er allerede i gang med en ny T-stoff fabrik.

Jeg skal aflevere nøgler til CS senest søndag, og så lukker adgangen til rigtigt mange ting. B.la. den dejlige TIG maskine Migatronic har stillet til rådighed for CS. I ugen skal jeg lave nogen forberedelser til en reklamefilm, som optages på søndag, og som gerne skulle give CS en vigtig og nødvendig tilførsel af kapital. Men så er det også ud. Det er en lidt barok situation, men CS har et akut behov.

Jeg tager med mig ganske få ejendele...og ting inden i hovedet. Det er den sande værdi, og det jeg virkelig for brug for fremover. TIG svejse maskiner...kan man trods alt købe hos Migatronic...men knowhow og erfaring er langt vanskeligere størrelser.

Jeg tager også en anden ting med mig :o)

Forpligtelsen overfor jer der har støttet op om projekt Copenhagen Suborbitals. Den følger nu engang den der har sat drømmen i folk, og den forpligtelse kan jeg kun løfte ved at give den seriøst gas fremad.

Frigørelsen fra CS betyder mere end noget frigørelse. Jeg kan tage en beslutning her og nu, jeg kan sige ja eller nej on the spot. Som Heinz Guderians Blitzkrieg strategi kan jeg agilt udnytte muligheder når de opstår, og styre uden om vanskeligheder når de står i vejen.

Jeg vil inddrage jer læsere mere end nogensinde, og på nye måder, som aldrig er prøvet.

Jeg ser frem til at flyve med jer !

Peter Madsen

sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først

@Peter Huber, hvis du nu lige bloggen igen, så vil du bemærke at Peter ikke på noget tidspunkt nævner Guderian som et forbillede, men som et eksempel.

 • 8
 • 5

Det har været nogle spændende år og jeg har altid glædet mig til at læse din blog.Held og lykke med det nye liv. Jeg glæder mig på dine vegne og ser frem til flere fede projekter fra din side. Jeg glæder mig også til at se nyt fra CS, og finde ud af om de kan løfte opgaven.

 • 9
 • 0

Hvor mange diplombærende ingeniører brænder for deres personlige drømme med samme kraft, dunder og stålsatte vilje? Jeg fulgte i en kort årrække med på nært hold; fanget som et snurrende stykker drivtømmer i Peters kølvand fik jeg del i mange sære og fornøjelige episoder omkring tilblivelsen af Nautilus v0.1 alpha nede i Sydhavnen. Jeg kunne mærke den sprudlende energi men forstod som mange andre dengang ikke helt at håndtere Peters flygtige opmærksomhed og undertiden iltre temperament der ofte førte til personkonflikt. Men netop dér ligger skillefladen mellem den rene middelmådighed og den exceptionelle ildsjæl på komet-trajektorie. Ville Kjeld og Benny have drevet det mere end parkometer-bræk uden Egon?

Peter, jeg ønsker dig held og lykke med hvad du nu end kaster dig ud i - og tak for de uforglemmelige eventyr du har givet os hidtil. Jeg er vis på at din side i fremtidens historiebøger (wiki sider?) kun er halvt udfyldt.

Ligeledes vil jeg udtrykke min støtte til CS og CSS'er - hold dampen og humøret oppe, få den 2X'er i luften, fortsæt med at bevise for alle skeptikere at I som forening under en stærk ledelse har opnået en selvbærende kritisk masse. Frem for alt er det vigtigt at høre foreningens ledelse udtrykke, formidle og skabe støtte til en inspirerende vision der går videre end til blot at færdiggøre allerede påbegyndte maskiner. Hvem skal nu flyve i jeres rumkapsel?

 • 25
 • 1

Kaere Peter,

Rigtig. rigtig mange tak for alle de fantastiske blogs som jeg altid har set frem til at laese. Der er ikke nogen tvivl om at det var bloggen her der gav mig raket-feber, og var direkte aarsag til at jeg stoettede op om CSS. Som en klog mand endgang sagde; "det eneste jeg med garanti kan love er forandring", og nu skrives saa et nyt kapitel i CS historien. Jeg glaeder mig til at laese om Peter Madsens nye bedrifter og eventyr...

Kh Bjorn

PS: jeg glaeder mig ogsaa til de nye CS blogs her, - maaske Niels Foldager tager over som "Master CS Blogger"...

 • 5
 • 1

Det har ligget i kortene længe i CS.

CS har ikke fungeret siden Februar, og alt dette her er helt nødvendigt hvis CS og jeg skal overleve.

Jeg er absolut en fri fugl, og ganske ukontrolerbar, gudskelov for det.

Nazi'ens strategi har været forbillede for alle kombinerede luft og land campaigns op til og med den sidste golfkrig.

Men det kan Morten Bulskov, der kan sin militærhistorie fortælle mere om.

Det går ud på at undgå skyttegravs krig og komme videre.

Peter Madsen

 • 25
 • 3

Kære Peter

Det er sgu læsning med tungt hjerte må jeg indrømme.

Jeg er ikke i tvivl om at du sikkert ikke er den nemmeste i verden. Jeg er også sikker på, at CS nok har været en svær størrelse den seneste tid. Men jeg havde sgu alligevel håbet på, og troet på, at det nok skulle gå, efter at alle ville finde "den nye form". Damn!

Nå, men jeg har i hvert fald ikke noget at bebrejde nogen, og vil da opfordre alle læsere til også at afstå fra det - det vil ikke hjælpe nogen. I stedet vil jeg sige tak for alle de skønne drømme og øjeblikke, og ønske både dig og CS alt det bedste for fremtiden. Jeg havde håbet det ville være en fælles fremtid, men sådan skulle det ikke være. Og som du også selv giver udtryk for, så er det nok en lettelse, i hvert fald på kort sigt. Vil også sige - man skal aldrig være for stolt til at fortryde, og klinke skårene igen, hvis det senere viser sig at være det rigtige at gøre. Gandhi sagde vist noget om at ydmyghed er godt for sjælen :-)

Så kør på Peter, og CS. Bliv på Ingeniøren, og bliv ved med at begejstre os. Og - Tak!

 • 28
 • 1

Jeg har tiet længe i denne debat, og nu kan jeg ikke klare det længere.

Jeg har drømt og levet med denne blog siden day one, og undskyld mit mit ordvalg, dette er fandeme ikke Peters skyld alene.

Von bengtson var skide dygtig, men han var sku en større krukke end Peter nogensinde var.

Jeg syntes godt nok ikke at det her er Peters skyld alene. Dette handler mere om mere end jeres skide egoer, og det gælder jer alle (også Peter). Stor fejltagelse at i lader jeres største personlig hed gå på den måde! Jeg har støttet jer finansielt siden day one, og i knuser mine drømme, det kan ikke være bekendt!

sådan noget der får mig til at overveje at melde mig ud af support klubben.

håber godt nok i finder ud af noget!.. danmark i space forever.

ps. i kan give mig så mange down votes i vil, i har stort set knust min tro på dette projekt.

 • 16
 • 8

@Carsten - du er ikke den eneste med de drømme. Alle medlemmer af CS deler dem med dig - og vi har ikke i sinde at stoppe her. Målet er fortsat at være de første amatører der sender et menneske ud i rummet!

Drømmen stopper ikke her! Den lever i så mange af os at vi ikke kan andet end at fortsætte!

Ad astra!

 • 29
 • 1

Når Du skriver: "Som Heinz Guderians Blitzkrieg strategi kan jeg agilt udnytte muligheder når de opstår, og styre uden om vanskeligheder når de står i vejen." så har Du valgt et sygt forebillede. En sølle NAZI, som kun så sig selv, som det vigtigste her i verden.

Godwin!

Guderian var allerede i første verdenskrig en højt dekoreret patriot, som turde stille spørgsmål ved sine ordrer.

Samme gør sig gældende for 2. verdenskrig. (Faktisk var 1. verdenskrig, den ikke særligt fredelige mellemkrigstid, 2. verdenskrig samt den kolde krig een lang konflikt på 75 år, hvor demokratiet sejrede over totalitarismen.)

Efter 2. verdenskrig blev Guderian undersøgt af de allierede, og blev ikke tiltalt for nogen forbrydelse.

Så hvad er det præcist der er galt med Heinz Guderian? Er det svært at acceptere at enhver tysker ikke automatisk var ondsindet - og at folk i andre lande omvendt kunne være det?

Hvad mener du for eksempel om Sir Arthur "Bomber" Harris, som velvilligt udførte sine ordrer om "dehousing" af tyske civile ?

 • 14
 • 2

Jeg fik mig endelig taget sammen til at læse den lange tråd i går. Det var svært, og det gjorde ondt - mest fordi det jo blev klart at mange af de blogindlæg der har fanget os alle, ikke var andet end ord...

Bruddet har vel været under opsejling længe, og i den forløbne tid har PM så forsøgt at overbevise os alle - og sig selv - om at alt var som det skulle være. Kald mig bare skuffet. Hvis man som blogger ikke er ærlig - hvad er man så?

Jeg tror jeg vedbliver med at betale til CSS for en periode, en karensperiode om man vil. Jeg tror stadig på CS og jeg tror stadig på projektet, men vi må så se hvordan det spænder af i tiden fremover.

Og Peter: Held og lykke med dine hobbyprojekter. Man kan lave mange sjove ting som enkeltperson, og det vil du nok også gøre. Men det med perspektiv, det med muligheder - det efterlod du ved CS. Og jeg tror ikke du får en ny chance.

 • 16
 • 5

Det har så ubetinget været Peter Madsens inspirerende skriblerier her på bloggen der fik mig med på vognen og ind i CSS, så det er med meget stor beklagelse jeg kan konstatere, at tingene er endt som de er. Jeg håber virkelige CS magter at føre hans visioner ud i livet så min støtte fortsætter naturligvis men nok med væsentlig kortere tålmodighed end hidtil.

@Tine Hvem er du? Gå væk!

@ Peter Følger der et kontonummer til PMS (Peter Madsen Support) med dit første indlæg i din nye blog? :-)

 • 16
 • 12

Personligt synes jeg det er mere spændende at følge med i mindre personlige projekter, end større organisationer.

Jeg startede med at følge med, fordi det var par amatører, sammen med en håndfuld bekendte/frivilige, der lavede et raketprojekt. Det var Peter og Kristian jeg fulgte, og ikke CS.

Derfor følger min opmærksomhed nok også med dem.

CS skal nok klare sig, hvis de altså har lyst. De har et kæmpe grundlag at bygge videre på, på deres egen måde.

 • 10
 • 4

You said, you would build a rocket and fly it into space. When I read about it, I thought it is too good to be true. And in the end it was. Life, its problems, and yourself stood in the way. Everybody says they understand. Sure. They wish you luck. Of course. You want to move the problems out of the way, start working on your own little experiments. "Hobbyprojects", you don't want to call them that, because you do it full time. You say you are only sorry, because you miss your workshop toys to play around with. You held your word, because you keep on playing. But I am deeply disappointed. You wanted to build a big rocket and fly it into space.

 • 22
 • 3

Godt skrevet Henrik,

@ Peter Følger der et kontonummer til PMS (Peter Madsen Support) med dit første indlæg i din nye blog? :-)

det var også min første tanke, hvor er konto til PMS (skal ikke misforståes med Tines PMS indlæg)

Peter, du har min støtte hvis behovet opstå.

God vind i sejlene!

mvh. Robert

 • 7
 • 5

Held og lykke med næste fase, Peter Madsen.

Du inspirerer, spyer gnister, tænder brændende bål af inspiration omkring dig - bliv ved med det.

Og også godspeed til CS - jeg ser nu at smeltediglen på B&W har fostret 3 rumprojekter - og det er smukt.

Husk på at skab inspiration, brænd for visionen, drøm drømmene og gør dem til virkelighed - men husk også at pas på hinanden - når der kommer friktion i gearkassen brænder tingene sammen - en maskine havde man stoppet for længe siden og lavet service på - så den kunne fortsætte det lange sejge træk.

 • 3
 • 4

Det lyder vildt spændende - håber dog du stadig kan holde en pæn kontakt til CS.

Hopper med på støttevognen - vil gerne støtte både dig Peter og CS.

 • 6
 • 1

Som bogger har man ikke adgang til kontakt info på debatører. Hvis nogen ønsker at bidrage med web, råd, et eller andet...så skriv til mig personligt.

Det kan gøres her:

UC3nautilus at hotmail.com

Tusind tak.

Der er travlt i min butik disse dage...men det hører overgange til.

Peter Madsen

 • 6
 • 3

I can assure you things will not slow down but speed up. I leave CS with a feeling of a new beginning, and one that has much less limits.

My goal is unchanged, but I will work in a professional context, made possible by the years in CS.

Its not to good to be true, not at all.

If uncertain, take a look back...Nautilus, the worlds largest amateur submarine was build by me in this kind of operation I start now, but with much harder conditions.

I will build on what has been learned, technically and socially.

All the best and don´t ever stop dreaming !

Peter Madsen

 • 5
 • 5

Peter Madsen skriver:

Forpligtelsen overfor jer der har støttet op om projekt Copenhagen Suborbitals. Den følger nu engang den der har sat drømmen i folk, og den forpligtelse kan jeg kun løfte ved at give den seriøst gas fremad.

Jeg håber sådan at du (når støvet har lagt sig) vil dele viden om raketmotorer med CS folkene således at din exit ikke bliver så dyr på vidensfronten for CS som man ellers kunne frygte. Faktisk er der tegn på at vonB vil gøre noget at det samme på kapselfronten. Det kunne være rigtigt godt for alle parter.

Og ellers held og lykke med dit nye projekt. Jeg håber du finder dig en assistent når du skal arbejde med T-stoff således at du ikke går i stykker første gang dine flydende håndgranater viser sit sande temperament.

Jeg kan næsten forstå at du er ved at bygge en ny T-stoff fabrik til dit nye projekt og dermed at du lader din andengenerations fabrik blive stående hos CS. Der bliver vist godt gang i dampradioerne på sigt!

 • 8
 • 1

Dine og Niels Foldagers kommentarer indeholder kun den ene information at I ikke kan fordrage mig.

Det er et udmærket synspunkt, og et jeg vil slogs for jeres ret til at have. Til tider også bakke op.

Men i stedet for at pakke det ind, så sig det ligeud.

Og er det i virkeligheden noget hele Danmark skal vide her på sitet ?

Det er ikke gensidigt. Jeg synes I begge er dejlige mennesker, og jeg er glad for at jeg tog jer ind in CS, og glad for jeres bidrag der. Ellers ville jeg da aldrig have inviteret.

Nu, hvor vi så gået hver til sit, kan vil så ikke lukke den med at Peter synes Flemming er fin og vil anbefale ham alle steder, og Flemming synes Peter er en idiot.

Okay, case closed.

Foldager skriver ironisk et sted...at rodet i CS værksted forsvinder med mig...jamen for fanden...vi må kunne hæve debatten over det niveau. Jeg har brugt flere timer i CS end nogen anden...så jeg har nok også rodet mere end nogen anden. Men jeg har også fået bygget værkstøjstavler, og virkelig forsøgt at holde dem ved lige og bede folk gøre det samme.

Resultat: Folk synes Peter er et brokhoved.

Da dette ikke kan måles på en måde som ingeniører vil finde valid, så lad det ligge. Lad os se om der så virkelig bliver godt i CS værksted nu, og der stadig produceres lige så meget...og så evaluere bagefter.

Det er god måleteknisk skik. Lav forsøget først, baser teorien på måling.

Personligt...håber jeg CS kører videre, men jeg har ingen forventning om flyvning i år, og er slet ikke sikker på en 2X test.

Jeg håber min fornemmelse bliver gjort til skamme, af et langt 90 sek brøl.

Skulle det aligevel lykkes, er det stadig Madsens konstruktion, det er meget mere interessant at se den første sande CS raket.

Flemming Nyboe...sagde engang at CS ikke ville kunne udvikle en ny motor selv i et CS uden Peter...( sådan hørte jeg det, han må endeligt korrigere mig )

Jeg er ikke enig, men jeg tror ikke en "turbine bi fuel liquid cryogenic" lige er det man skal starte med.

Men jer om det. Jeg opfordrer kun til at man tænker sig grundigt om og finder svar på hvad man man vil, hvorfor man vil det, om hvordan.

Strategien...er lige så vigtig som taktikken.

Men antipati for personer...er bare ikke rigtigt brugbart som brændstof for noget.

Peter Madsen

 • 22
 • 6

Peter, jeg vil gerne bakke dig op her. Det er på tide at CS (og ex-CS) flokken vasker deres rengøringskrævende beklædningsgenstande under mere private former end i fuld offentlighed her til tråds.

Ville som gerne have doneret en vaskemaskine til formålet hvis jeg havde haft råd. Men dybest set handler det om at vaske en ganske bestemt højtliggende kropsdel meget grundigt i sæbe.

Desuden: Jeg forstår fuldt ud frustrationerne hos alle parter i denne sag. Men få nu ro på, ikke?

 • 10
 • 1

Må jeg have lov til at udtrykke et fromt håb om, at "Mogens Hansen" ikke repræsenterer alle debatører i dette forum, herunder Ingeniørens holdning til demokratisk debat?

Flemming, jeg havde personligt svært ved at følge meningen i Tines indlæg. Der var en del halve sætninger og hentydninger til en kontekst som kun fandtes i hendes hovede og som jeg altså ikke nødvendigvis kunne gætte mig til. Derudover virkede det som et meget mavesurt indlæg der mest gik på at svine Peter Madsen personligt til og ikke rigtigt bidrog konstruktivt. Det er muligt at du er meget enig i denne tilsvining på baggrund af dine egne oplevelser, men for en person som mig, der kun har kendskab til Peter Madsen og CS gennem primært dette forum er det trættende at læse. Jeg har ikke selv givet hverken tommelfinger op eller ned, men kan altså godt forstå nogle af dem der har.

Jeg er medlem af CSS og jeg håber inderligt at CS kan holde vores fælles drøm om en dansk amatørraket i rummet i live. Jeg er også glad for at folk der tidligere har forladt projektet på grund af Peter Madsen nu ser ud til at vende tilbage. Jeg håber dog at både disse folk og CS fremover vil fokusere al energi på raketten og vil skrue lidt ned for den bitterhed og de forsmåede følelser jeg synes at kunne spore i både kommentarerne i disse tråde samt det første blogindlæg fra det "nye" CS i "Rumfart på den anden måde".

 • 10
 • 3

Og er det i virkeligheden noget hele Danmark skal vide her på sitet ?

Hej Peter

Nej, det er det ikke, hvilket også fremgår af min nys postede kommentar i "monster" tråden.

Det er faktuelt forkert at sige, at jeg ikke kan fordrage dig - tværtimod er jeg en stor beundrer af dit enorme drive, og er helt på det rene med, at CS ikke ville være opstået uden dig - og er ligeså meget på det rene med, at dit nye projekt vil opnå en lignende spektularitet - sådan er du. :o)

Men: Jeg er også på det rene med, at vi 2 ikke kan fungere i den samme (store) organisation, hvilket jeg tog den logiske konsekvens af og meldte mig ud. At du så er nået til samme konklusion - ikke kun med mig, men også med det resterende CS, understreger jo kun min pointe.

I enhver skilsmisse skal man jo dele aktiverne, og et af de allerstørste aktiver i CS er CSS (læs den brede opinion og dermed økonomien), og lige her mener jeg, du kunne have håndteret skilsmissen bedre, i og med at du jo (som du også selv skriver) allerede inden du orkestrerede VonB's exit var klar over, hvor det bart hen.

Jeg vil ikke deltage i debatten om, hvem der rodede og ikke rodede i HAB - blot tage min del af skylden, hvilket du jo udmærket ved ;o) - men understrege at rod i værkstedet intet har at gøre med den situation, vi befinder os i nu. Jeg håber du er stor nok til at nå samme erkendelse.

Når jeg i en anden tråd skrev, at jeg ønsker dig alt muligt held med dit "nye liv", er det noget, jeg mener 100%. Jeg er sikker på, at du får det så meget sjovere uden alle de mange personlige hensyn, der er nødvendige i en så stor organisation, som CS er blevet.

Jeg håber da også, når bølgerne har lagt sig, at få mulighed for at komme ud og se dine nye lokaler.

mvh Flemming

 • 22
 • 0

Peter Madsen skrev:

Men antipati for personer...er bare ikke rigtigt brugbart som brændstof for noget

Ork jow, det er det perfekte brændstof når arbejdspladser og frivillige organisationer skal splittes ad. Men intet nyt under solen der. Det fungerer som også perfekt som problemskabere i andre typer af relationer mellem mennesker.

Jeg vil tilføje den klassiske lærdom om at vrede skaber afstand. Kan ikke se mig fri for at de oplysninger der er kommet frem i debatten omkring re-konfigureringen af CS klart underbygger dette. Herunder visse CS medlemmers mening om hinanden. Samarbejdet fungere langt bedre når man taler ordenligt til hinanden også når der er uenigheder.

Kunne CS da bare kikke fremad og fokusere på god tone internt som eksternt. Det ville være godt! Og give offentligheden en større tro på CS fremadrettet. Det vil vi alle sammen være glade for.

 • 9
 • 0

Må jeg have lov til at udtrykke et fromt håb om, at "Mogens Hansen" ikke repræsenterer alle debatører i dette forum, herunder Ingeniørens holdning til demokratisk debat?

Jeg repræsenterer kun mig selv og mine egne meninger. Af samme årsag angiver jeg ikke nogen "medlemsskab" i min signatur, så der ikke er noget at misforstå. Jeg støtter på alle måder "Henrik (CSS) Østerlyng"s ret til at fremkomme med sine meninger. Men også hævder min ret til at protestere, når han siger at andre debattører skal gå deres vej. (Specielt en bekymrende udtalelse, i det omfang folk kan få indtryk af, at han taler på vegne af CSS).

 • 10
 • 0

@Fromme Mogens ;-)

Jeg repræsenterer skam også kun mig selv og mine egne meninger men jeg har været stolt medlem af CSS siden oprettelsen og skilter hellere end gerne med det. Det er første gang nogen har tolket min 'navn' som om jeg taler for CSS så det er nok ikke det største problem i verden.

Mht. Tines rablerier og uværdige personangreb i hvad der er PMs afskedsindlæg i hans egen blog, synes jeg egentlig min kommentar er ganske passende. Jeg kunne også have skrevet "Hold nu mund og kom videre!" men det har andre allerede skrevet så mange gange før i de seneste uger.

 • 5
 • 7

Føj for den, ..... som det bliver voldsomt intenst. Jeg ved ikke hvem der er hvem, dog kan jeg kende nogen navne som værende CS folk (evt gået), MEN HVIS MAN IKKE ER CS, og IKKE har oplevet Peter Madsen, arbejdet med ham i CS eller andet projekt, SÅ BØR MAN IKKE UDTALE SIG OM HVORDAN HAN ER. Det glæder rent faktisk for alle personer, og i alle henseender.

Jeg kan godt forstå hvis Peter har hold tilbage med at skrive at han agtede at forlade CS. Omvendt kan jeg godt forstå at CS, ikke skrev på blokken at det virkede som om Peter var på vej ud af CS. -for pis og polemik høre bare ikke til på en Blog, og slet ikke en Blog hvor at man er fælles om et projekt, og får støtte penge fra bloggens læsere. Jeg er overbevist om hverken CS eller Peter er interesseret i at skade hinandens fremad gående virke, hver for sig -derfor har der nok været lagt låg på, og vente med at komme ud med det på skift/blog.

Det ærgre mig pludseligt at se (skrevne) sider af personer jeg faktisk "synes om" via det de havde skrevet og sagt i videoer, -men nu at se selv samme person komme af med at svada af modtageligheder, -Føj. Jeg troede faktisk at det var noget at det man lærte at holde igen på, når man tog ingeniør uddannelsen, -det var det der blev forsøgt at lære mig.

NU vel, hvorfor vælge side. - når der nu potentielt er 2 eventyr at følge, og et Mars program

The best to all of you

 • 10
 • 2

Det skal lige siges for dem som ikke kender ham. Tina Andersen er Dan Frederiksen. Han har adskillige forskellige navne herinde. Google "Dan Frederiksen ban" og i vil finde ham overalt....

Dont feed the troll. Jev CS fotograf

 • 1
 • 15

Tina Andersen er Dan Frederiksen

Hvis du skimmer Tine Andersens indlæg, tror jeg du hurtigt vil kunne overbevise dig selv om, at navnet ikke er et "Dan Frederiksen ID" - hun har vist bare ikke været så aktiv i "rakettrådene", så det kan forklare at du ikke er stødt på hende før ...

Bjørn

 • 13
 • 0

Jepser Jev Olesen, man kan mene meget om Tine, men hun er ikke Dan Frederiksen.

Hun skriver mange gode indlæg, med en helt utraditionel vinkel, her på ing.dk

 • 19
 • 1

Din pointe står ikke klarere af at gentage dig selv så jeg har skam forstået hvad du prøver at sige, Mogens. Jeg kan dog berolige dig med, at jeg ikke bestemmer det fjerneste herinde men blot forbeholder mig retten til, som mange andre på det seneste, at bede folk klappe i, lade sket være sket og se at komme videre. Det er simpelthen så dræbende for min indre CSS moral at være vidne til og jeg er tydeligvis ikke den eneste der har det sådan. Det var sådan set pointen med mit første indlæg, det håber jeg står klart nu. ;-)

 • 1
 • 4

Så, så. Kun nye uinformerede debattører kender ikke Tine. Hun er en god gammel debattør på ing.dk med sin egen lidt skæve (hun skrev selv "alternative") stil og vi kender til hendes gamle, utætte hus på Fyn, katten og den jammerlige offentlige transport i hendes lokalområde.

At kalde hende en trold er uforskammet. Man kan være enig med hende eller ej, men det er jo formålet med et forum. Derfor kan man godt lige moderere sig.

 • 15
 • 0

Men, manglen på INFORMATION- er nok, det værste, og at vedkommende i længere tid har været på vej ud, og ikke kigger sig tilbage. So it be

Ved ikke helt om jeg misforstår, men meget kan Peter beskyldes for, men jeg syntes ikke ligefrem han har lagt skjul på at han var på vej væk. Det syntes jeg har været skrevet meget tydeligt mellem linjerne det sidste stykke tid. Det jeg syntes er lidt træls er hvis der nu skal til at laves en PMS forening og Peters målsætning bliver rundt regnet det samme som CS. Lidt samling af ressourcerne kunne måske være rart. Håber Peters økonomi hovedsagelig bliver baseret på foredrag frem for at ham og CS skal slås om et begrænset antal "nørder" der gider betale et beløb hver måned. Ok rumkapløb virkede selvfølgeligt fint i tresserne så måske er min bekymring ubegrundet.

 • 8
 • 0

Michael, jeg forstår udmærket hvad du mener, men lige i dette tilfælde blev trold-beskyldninger trukket tilbage og undskyldt så snart det stod klart for afsenderen at der var begået en fejl. Det må være fair nok.

 • 5
 • 0

It is clear to me that in order to place a hand full of men on the moon 100's of thousands of people needed to give away their babies so to speak. CS needs a passionate and articulate liaison to bridge the gap between sponsors/supporters and the shop floor. Peter is clearly very good at doing this but I understand the need design and create, this can be an extreme conflict in one's self because visions need time to play and experiment with. Yuri Gagarin and Alan Shepard must of had blind faith that everyone had done the best they can to get them to T-0 but do we know the names of those obscured hero's, the designers, welders, managers etc. etc. I'm a very modest sponsor of CS I would love to give more when I can because I like the ideal that if it is your dream you should pursue it voluntarily as best you can with the reward being safe, reliable human space flight.

 • 9
 • 0

Det er netop det der nu er knækket.

For at lave noget stort så er man pinedød nødt til at stole på at andre laver deres job ordentligt. Og det indebærer tillid, ansvar, selvbestemmelse. Ingen kan gøre det hele.

Der findes kun en "Astronaut Farmer", og han bor i Hollywood: http://www.imdb.com/title/tt0469263/

Det er derfor jeg taler om Peters "hobbyprojekter". De skal nok blive flotte og spektakulære, men de vil også blive inderligt ligegyldige.

Det er beskæmmende at læse jubelkommentarerne fra alle fanboys'ene her.

 • 5
 • 7

Citat Lars Kr Lundin:

"Efter 2. verdenskrig blev Guderian undersøgt af de allierede, og blev ikke tiltalt for nogen forbrydelse. Så hvad er det præcist der er galt med Heinz Guderian? Er det svært at acceptere at enhver tysker ikke automatisk var ondsindet - og at folk i andre lande omvendt kunne være det?"

Moin Lundin, Du citerer mit indlæg. som er bleven fjernet her i tråden. Jeg vil derfor spare mig en personlig kommentar over Generaloberst Heinz Guderian.

Lexikon der Wehrmacht skriver: "Nach dem Attentat auf Hitler am 20. Juli 1944 betraute ihn Hitler mit der Wahrnehmung der Geschäfte des Chefs des Generalstabes des Heeres. In dieser Stellung war Guderian auch Mitglied des Ehrenhofes, welcher die Verwicklung von Offizieren in den Anschlag auf Hitler prüfte und Verdächtige dem Volksgerichtshof zur Aburteilung übergab."

Wikipedia: "Am 17. Juni 1948 wurde er aus der Kriegsgefangenschaft entlassen. Nach Angaben des britischen Geheimdienst gehörte er 1950 zur „Bruderschaft“, einer Vereinigung von Altnazis um den ehemaligen Hamburger Gauleiter Karl Kaufmann, die die Bundesrepublik Deutschland unterwandern wollten."

Nu er jeg spændt på om disse citater bliver fjernet.

 • 3
 • 0

Ing.dk har heldigvis fjernet det. Jeg bad selv om det, da det ikke førte historien videre (og jeg blev rasende da--- nå fred være med det!).

Men en eller anden brugte sin blogmulighed til at præsentere sig som... et eller andet med indlæg postet i en anden tråd. Jeg blev så rasende, at jeg nævnte et landbrugsredskab. Det mener jeg fortsat, efter at have læst "Politiken"

Der er slettet indlæg i trådene, mit spamfilter må have spist meddelelserne herom.

Mvh Tine

 • 5
 • 2

Kære Tine

Jeg er slet ikke enig med dig i din vurdering af PM, men herre gud, jeg tænker at vi alle tre er "skæve eksistenser" på hver sin måde. Jeg undrede mig også over, at der bliver fjernet indlæg uden nogen forklaring. Det undrer jeg mig stadig over, selvom jeg nu kan læse at det var på din egen opfordring. Kommentarerne til dine indlæg står stadig tilbage og det giver et skævt indtryk. Ikke godt nok ing.dk ! I plejer at skrive "indlæg fjernet p.g.a. dit eller dat, her, efter debattørens eget ønske.

Jeg har dog ikke på noget tidspunkt kunnet se, at du er blevet crossposted. Tænkte at det er nemt at fare vild i de 2 tråde, så det måske var derfor du opfattede det sådan. Om "en eller anden" brugte sin blogmulighed, synes jeg er lidt af en grov beskyldning, som du vel ikke kan vide noget som helst om, eller hvad ? Du plejer at være langt mere klar i spyttet end du er her, og du ved at jeg værdsætter netop det og dine skæve vinkler rigtig meget.

Sov godt og kom godt igen ! Den lange tråd efter Djursings artikel lagde i den grad op til menneskelige vinkler og synspunkter, som du netop ofte er så sindsygt god til. Jeg forsøgte selv med lidt svingende held, og da du endelig kom ind i billedet - her og ikke i den lange tråd - blev jeg ærligt talt lidt skuffet. Du plejer at være noget mere bredtfavnende overfor andres eventuelle fejl, bl.a ved at påpege dine egne. Hold fast i det og kom stærkt igen.

Hele polemikken her handler jo netop meget mere om mennesker, end om teknik. Og det er der altså også brug for at snakke om hvis tingene skal hænge sammen og fungere. I CS og i resten af verden.

 • 5
 • 0

I indlægget overfor mangler der simpelthen information...hvad har du læst i politikken og hvad er det for et landbrugsredskab du nævner ?

Prøver bare at fange pointen !

Peter Madsen

 • 7
 • 3

Peter, landbrugsredskabet var en skovl, og jeg tænker at "politikken" netop i anførselstegn er debatreglerne. Jeg kan dog ikke se at nogen af jer på noget tidspunkt har overtrådt disse så .... ? Måske Tine har en bedre forklaring. I har begge min dybe respekt, og jeg kender jer begge lige dårligt = kun fra disse spalter..

 • 3
 • 0

Yes, 'politikken' var ganske sikkert Politiken - stort P, eet k.

At citere:

»Jeg har svært ved at fungere i sådan nogle organisationer. Det ender i en kaffeklub. De er drevet af deres kammeratskab - ikke af noget med raketter, og der sker ikke noget afgørende«, siger han. For lidt handling og for meget kaffe sammenlagt med raketprojekter, der ifølge Peter Madsen er blevet »unødvendige udstyrsstykker«, har altså sprængt det projekt, der skulle sætte den første dansker i verdensrummet.

For Peter Madsens vedkommende betyder det nu, at han vil arbejde for sig selv igen og følge den strategi, man havde i projektets unge år. »Der tænkte vi smart. Vi brugte et stykke sejlgarn til at starte en raketmotor«, nævner han som eksempel på den type arbejdsgang, han gerne vil tilbage til.

Naar man har laest Peters blogs og de ganske uforblommede svar, som kritikere af Peters stadigt mere hoejtflyvende droemme fik med paa vejen, virker ovenstaaende betragtninger om 'unoedvendige udstyrsstykker', som topmaalet af chutzpah.

Kaffeklub-kommentaren er bare almindelig toese-gemen.

 • 11
 • 0

For lidt handling og for meget kaffe sammenlagt med raketprojekter, der ifølge Peter Madsen er blevet »unødvendige udstyrsstykker«, har altså sprængt det projekt, der skulle sætte den første dansker i verdensrummet.

For Peter Madsens vedkommende betyder det nu, at han vil arbejde for sig selv igen og følge den strategi, man havde i projektets unge år. »Der tænkte vi smart. Vi brugte et stykke sejlgarn til at starte en raketmotor«, nævner han som eksempel på den type arbejdsgang, han gerne vil tilbage til.

Jeg vil give Tine ret - nu da andre har været så venlige at forklare, hvad hun mener :-)

Selv om jeg sætter pris på Peter, er de her udtalelser aldeles usmagelige. Der findes næppe nogen som Peter, der i den grad har agiteret for STORE væskeraketter, Danmarks nye rumprogram, rejser rundt om månen, interstellare rejser lodret op etc. etc. Det er hans aldeles urealistiske luftkasteller, som har været med til at køre dette projekt helt ud på et sidespor, hvor det efter min vurdering er umuligt at realisere uden en ganske betragtelig bedre økonomi. Det er bl.a. også ham, der har agiteret kraftigt for "det ser så rigtigt ud" løsninger som f.eks. kapseldesignet i stedet for at vælge innovative løsninger, som ud fra en teknisk vurdering er de mest hensigtsmæssige til at løse netop de opgaver, man står over for, og ikke de helt andre udfordringer, som andre har. Det er helt OK, at man har et standpunkt, til man tager et nyt, men at udtale, at man må skilles, fordi man ikke længere vil samme vej, er vist at bøje sandheden lidt vel rigeligt.

Den med for lidt handling passer vist heller ikke rigtigt på den indsats, som de "menige" medlemmer af CS har ydet op til HEAT 2X testen.

 • 11
 • 2

...og der er så vidt jeg kan bedømme, serveret urimeligheder fra begge sider.

Er det ikke på tide at vi lader det ligge nu, for at få ro på ? Kan man ikke nære sig, kunne man måske benytte den alenlange tråd efter Djursings artikel, så ikke alle tråde bliver forpestet af mudderkastning ?

Husk også, at en journalistisk udlægning (jeg tænker her på Politikens) altid vil være det udvalg af udtalelser, som den pågældende journalist fandt mest spændende. Peters bloggning om HEAT2X testen, før bruddet, siger jo noget ganske andet.

 • 5
 • 0

@Peter

Dine og Niels Foldagers kommentarer indeholder kun den ene information at I ikke kan fordrage mig.

Det er ikke rigtigt. Du skrev i en nylig tråd:

Noget positivt må der være.

hvortil jeg svarede:

Ja da! Du er jo ikke noget ondt menneske. Jeg har værdsat de mange, mange timers arbejde og samtaler.

og

Men selv med en årelang proces vil det være den sidste dråbe, der får den store virkning. Det begræder jeg da.

 • 5
 • 0

Man kan sige og skrive meget om CS og Peter.

Men umiddelbart vil jeg sige at Peter har været mere "fair" over for CS, end CS selv (på copsub.com), og han skrev løbende om hvad der skete, også selv om han dækkede over noget han muligvis var den eneste han kendte til, men også over nogle problemerne i CS (for ikke at skade CS).

MEN medmindre copsub.com nægter at opdatere her hos mig, på flere forskellige computere, så er der intet kommet ud, som kan måle sig med det der er skrevet om bruddet her på ing (på godt og ondt).

Jeg er fan af ALLE der bygger raketter og ikke kun af Peter, -bare så det vides, inden der kastes med fæces og mudder på mig.

 • 2
 • 1
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten