phloggen

Ét spørgsmål om IC4

Jeg skal til Folketingets Transportudvalgs høring om Atkins' rapport om IC-4 i formiddag.

Forudsat, naturligvis, at DSB og mit Rejsekort kan få mig fra Slagelse til København i tide.

Der er begrundet forhåbning om at jeg måske kan få lov til at stille et enkelt spørgsmål til Atkins.

Jeg burde derfor have lagt Webers "Der Freischütz" på Rega'en her til morgen, men jeg har aldrig rigtig brudt mig om den.

Jeg tror jeg har fundet det spørgsmål der udstiller manglerne i Atkins' rapport om IC4 perfekt.

Min fotografiske hukommelse nagede mig hele dagen igår med at der var noget jeg var ved at overse og den holdt mig vågen den halve nat, men da jeg vågnede her til morgen var brikkerne faldet på plads.

Jeg uddeler et duelighedstegn i tankelæsning hvis nogen af de ærede læsere kan gætte spørgsmålet inden klokken 10:30 hvor høringen begynder.

Det eneste hint i får er, at spørgsmålet slet ikke handler om IC4 toget.

phk

Poul-Henning Kamp er selvstændig open source-softwareudvikler. Han skriver blandt andet om politik, hysteri, spin, monopoler, frihedskampe gør-det-selv-teknologi og humor.
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først

"Hvad gør man for at sikre sig at man ikke gentager hele fiaskoen, næste gang der skal sørges for nye tog?"

 • 0
 • 0

Var DSB modtagelse af IC4 betinget af at italienerne så til gengæld lovede at trykke tyrkerne på maven indtil de accepterede Anders Fogh som generalsekretær for Nato?

 • 0
 • 0

"Var DSB's eneste formål med indkøb at IC4 været at forstyrre min nattesøvn og give mig noget at brokke mig over?"

 • 0
 • 0

Jeg kan ikke finde mødet på ft´s direkte sending. Er det mig dr er blind?

 • 0
 • 0

Det er nok noget med kompleksiteten i at få N (jeg har glemt hvor mange computere der er i et IC4) computere til at tale sammen. Men jeg bilder mig ikke ind at jeg kan måle mig med PHK's hjerne i at formulere et spørgsmål der præcist spidder den inkompetance der ligger bag.

 • 0
 • 0

Jeg kan ikke finde mødet på ft´s direkte sending. Er det mig dr er blind?

Jeg kan end ikke finde mødet på transporudvalgets kalender, den eneste høring er om betalingsringen, skulle have været i morgen, men er blevet udsat.

Mon nogen har fuppet PHK? :-)

 • 0
 • 0

Ja, Morten er inde på noget af det rigtige - det kunne være noget i retningen af: "Hvilke andre distribuerede embeddede systemer, med bla. real-tidskerner og netværkskommunikation, har i (Atkins) arbejdet eller været konsulent på, og hvilke af de disse systemer er i brug idag?"

Mvh Carsten

 • 0
 • 0

Henning Hyllested og min ringhed (HH's sekretær) har været med til at arrangere dagens høring, og det var på vores foranledning, at der blev indbudt to eksterne eksperter. Atkins' rapporten er ret kompliceret stof, og da ingen af medlemmerne af trafikudvalget har den fornødne indsigt i emnet, til at kunne spørge tilstrækkelig kvalificeret - og heri ligger ingen kritik af udvalgsmedlemmerne, for de er lægfolk og politikere, ikke dataloger og IT-eksperter - ja, så mente vi det var nødvendigt med eksperter udefra. Det accepterede ministeren og udvalgsformanden, og det påskønner vi naturligvis. Med afsæt i mange års læsning af Ing., valgte vi to bidragydere fra bladets miljø. og det blev altså Kamp og Frøkjær. Vi kan kun være tilfredse med deres indsats, for den har været med til at bringe IC4-diskussionen videre, og deres indsats har klædt udvalgsmedlemmerne bedre på, til at kunne se bag om Arkins' letsindige påstande om IC4 som et "sundt tog". Også Havarikommissionens indlæg om bremseproblemer var nyttig, og meget præcist formuleret.

 • 0
 • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten