rumfart på den anden måde cs banner bloghoved

Et heldigt teknisk uheld...

Kære læsere,

Når man står med hele hovedet inde i en elektronik sektion eller er begravet i stumper af finner...så kan den omgivende verden godt virke lidt fjern...og man får ikke fulgt med i nyhederne...

Alle ordentlige sømænd læser selvfølgelig "Efterretninger for Søfarende" - og her er så problemet - Langebro midt i København bliver for tiden renoveret og den kan ikke åbnes når vi skal igennem med MLPén den 21ende August...derfor kan vi ikke komme ned til IDA med raketplatformen.

Men ok - det må vi jo så klare på en anden måde. Vi flytter arrangementet fra IDA til Refshaleøen istedet. Så garnerer vi oplevelsen med dåb og søsætning af MLPén. Det betyder lidt mere action - men ellers er programmet det samme. Der er dog det forbehold at skulle MLPén synke efter søsætning vil kun personer i tung dykker udstyr kunne gå ud på den... :o) men det regner vi så heller ikke med den gør.

Adressen bliver Refshalevej 185 - og alt er ellers det samme.

I øjeblikket klargøres første del af løfteraketten til at blive stakket på startrampen. Finnerne og roll control systemet er færdige og sektionen er overfladebehandlet og næsten klar. Før den kommer på rampen skal der dog monteres de sidste fem af seks "baffels" inde i brændkammeret. Det er en del af de foranstatninger som vi håber vil minimere de voldsomme vibrationer der blev målt ved den sidste statiske test i maj.

Om vi når alting ? - Ja et er sikkert det er et enormt stort arbejde at blive klar til en opsendelse i den skala. Der arbejdes i HAB fra morgen til sen aften. Mest fordi vi gerne vil have noget margin at løbe på til det uforudsete. Der kan være ting der ikke passer sammen - der kan ske uhled hvor færdige dele beskades. Der kan være elektronik der ikke fungerer når det skal. Kort sagt - det ser fornuftigt ud alt sammen - men vi er meget følsomme for f.eks. hvis en af os bliver syge eller kommer lidt til skade. Men det ligner til forveksling alle andre teknisk tunge eller halvtunge projekter lige før en deadline. Vi når det - ork - vi ved bare ikke nøjagtigt hvornår...

Efterhånden som sektionerne bliver færdige her i HAB står en ting klart - det bliver en sindsygt flot raket.

Vi glæder os meget til at vise alle jer hvad vi har bygget i fællesskab herude på Rumskibsværftet.

Peter Madsen

sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først

Hvad er disse baffels og hvordan modvirker de vibrationerne??

Ellers glæder jeg mig til at se platformen blive sat til søs.

Jeppe

 • 0
 • 0

Hvor har du fundet den oplysning, jeg kan ikke finde den på frv.dk, hvornår bilver der åbnet igen ?

Henry

 • 0
 • 0

Den der med "baflerne" i brændkammeret tændte også mig. Kan I ikke vise et billede af dem ved lejlighed?

Peter

 • 0
 • 0

Citat dd. 789. (T). Danmark. Østersøen. ES D 139 Bornholm E. Raketaffyring. Advarsel. Tid. 30. august - 17. september 2010, kl. 0600 - 1900. Position. 55I 05J N 15I 40J E. Detaljer. Under affyringen vil der være afviserfartøjer i området, der kan kontaktes på VHF kanal 16. Note. Se pkt. 4 i Oversigt over forsvarets skydepladser 2010. Søkort. 1 88. Publikation. [J.nr. 2010-008217].

 • 0
 • 0

efter endnu en lang dag og nat i HAB må jeg sige at det virkeligt ligner noget .. der er blevet tested og checket endnu en gang at alt virker som det skal, alle har alt grej klar, de sidste ting er malet og staferinger monteret, i kan glæde jeg til de gæve web folk vågner op og poster nye billeder til nationen.

 • 0
 • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten