close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.
phloggen

Er Joe Biden Assads bedste ven nu ?

Imellem IPCC konspirationsteorierne, undren over hvad skattekommissionen pusler med, vand i Colorado og vind i Mexico og Hong Kong, kan man nemt glemme at der er noget der hedder Syrien for tiden.

Hvis vi lige skal rekapitulere, så ser den officielle udgave af hvad der lige skete nogenlunde således ud:

Bedstefar Biden, kendt for sine ikke altid lige gennemtænkte udtalelser, siger spontant noget i stil med:

"Selvfølgelig kan Assad undgå krig, han skal bare aflevere sine kemiske våben til FN."

Inden Fox News når at grine hånligt, har Assad sagt "OK, det er en aftale" og udleverer få dage senere en liste over hvor FN kan komme og hente stadset.

Hva'ba ?

Det lyder så meget som en dårlig Hollywood film at man næsten kunne tro det var aftalt spil.

For alt hvad man ellers kan og bør sige om Assad, så ville han efter sigende være blevet en rigrig dygtig øjenlæge, hvis hans storebror, Bassel, havde kunnet køre bil.

Hvordan bliver en mand der uddanner sig til øjenlæge, til en blodtørstig diktator der skyder omkring sig med kemiske våben ?

Måske blev han det slet ikke ?

Når man ser Assads fremtræden er der ikke meget "gal diktator" over ham, ingen leopardskinshat, ingen personlig livgarde der ligner døden fra Lübeck.

Faktisk ligner han i de interviews jeg har set, en mand der ikke passer til sit job -- og som ved det.

Sådan lidt Poul-Nyrup Ramussen agtigt, hvis I forstår hvad jeg mener.

Blandt mange andre problemer har han en lillebror, Maher, som siges at være alt hvad man kan ønske sig af en gal diktator.

Iflg. mere eller mindre faste efterretninger var det denne lillebror der fyrede de kemiske våben af, muligvis uden at have spurgt storebror.

Gav Joe Biden Assad lige netop det strå han manglede, for at slippe af med de kemiske våben -- og evt. med sin skydegale lillebror ?

Hvor meget magt har/havde han egentlig over sit militær til at begynde med ?

Overlod han det til lillebror ?

Var kemiske våben (og atomreaktoren ?) prisen for at undgå at nogen ville være kallif i stedet for kalliffen ?

Blev Assad simpelthen afpresset af sin skydegale lillebror ?

Der er ingen undskyldning for at skyde på sin egen civilbefolkning, hverken på Nørrebro eller i Syrien, og Assad skal stilles til ansvar for hvad han har gjort.

Men hvis han har skrevet lillebror øverst på listen over ting FN bedes afhente, ville det forklare mangt og meget.

phk

Opdatering: Folk siger i debatten at det var Udenkrigsminister Kerry der sagde noget uplanlagt. (Det siger noget om Bidens stil at jeg automatisk antog at det måtte være ham.) Jeg sidder i møde hele dagen og har ikke tid til at rette blogindlægget, I må nøjes med denne opdatering.

Poul-Henning Kamp
er selvstændig open source-softwareudvikler. Han skriver blandt andet om politik, hysteri, spin, monopoler, frihedskampe gør-det-selv-teknologi og humor.

Nu var det var altså Kerry, ikke Biden, der glemte at holde sig til manuskriptet...

Men bortset fra det har det også slået mig at Assad virker som en mand der ikke helt evner at besidde den post han er blevet placeret på. Eller også er er han en endog meget god skuespiller.

  • 4
  • 0

Jeg læste lidt om at hustruen ellers har levet sig godt ind i vileveriekstravagantoverdrevenluksusmensfolketsulter rollen. Men ellers er jeg lidt enig i den fremtoning Assad har haft før. Men det kan jo være at skinnet bedrager.

Det der med giftgas og regler om krig er sådan lidt underlig. Altså jeg hylder at man ikke bare må bruge klyngebomber, napalm og giftgas, men det kan godt virke lidt absurd, at lige DET skulle være undskyldningen for at bombe dem, når der er 100.000 der er døde ved alm. konventionelle våben.

  • 9
  • 1