Er dårlige råd billige

Hvis gode råd er dyre, så må dårlige råd vel være billige. Det kan i lige spekulere over, mens jeg takker for de indspark, jeg har modtaget her på bloggen og pr. email i sidste uge, da jeg efterlyste ting, som jeg skulle tage med til Rådet for it-sikkerheds dialogforum. I den ordrige Powerpoint, som jeg diverterede med, kan i finde de fleste pointer.

Tak for dem i bidrog med og tak til Steven Snedker for det gode eksempel på formidling af it-sikkerhed (25.000 abbonnenter på et nyhedsbrev om emnet med masser af konkrete link).

Tak til Poul-Henning Kamp for it-sikkerheds parallelitet til vinkelslibere og måske et krav om obligatorisk undervisning af folkeskoleelever i kryptografi - og ikke mindst for mit indvendige grin, da jeg opdagede at du var på deltagerlisten med din emailadresse, eller e-postadresse, som Rådet ville skrive, anført som "ikkepaavilkaar@spam.dk".

Tak også til den bruger, som afslørede, at Rådet ikke reagerer på særdeles relevente mail-henvendelser - også selvom de er fremsendt i flere omgange.

Og med hensyn til det der med dårlige råd, som er billige. Ja, min opsang blev ikke mødt med tomater af de fremmødte fra it-Danmark.

De fleste indlæg fra publikum var mestendels reklamefremstød maskeret som spørgsmål fra de fremmødte interessenter. It-vejledere fra Folkeskolen mente, at der skulle flere midler til opgradering af it-kompetancen i skolesystemet.

Bankverden kunne berette med betydelig selvros om hvilke fortræffelige sikkerhedsløsninger de kan levere, og den tidligere sikkerhedschef fra TDC, Per B. Hansen, som nu er ansat i et privat konsulentfirma, som har efteruddannelse i it-sikkerhed på sine kursusplaner, mente, at det var en samfundsopgave at investere i mere uddannelse i it-sikkerhed.

Anne Baastrup fra SF illustrerede i sit oplæg, hvordan den prototypiske politiker agerer, når det handler om it. Man er gæv, man slår kors nogle gange, forsikrer forsamlingen om, at man absolut ikke har nogen teknisk indsigt og kaster sig så ud i en følelsesladet fremlæggelse af frygten for Big Brother uden eksempelvis at kere sig om distinktionerne mellem lagring af trafikdata og logning af indholdet af elektronisk kommunikation.

Mærkeligt at det for nogle mennesker nærmest er en dyd at markere, at de ikke forholder sig konkret til teknik.

Der var stort set nik hele vejen rundt med hensyn til, at Rådet kunne gøre sit arbejde bedre nu, hvor dets kommisorium udløber ved udgangen af året.

Det nuværende budget er på 1 mio. kroner om året. Og logikken, som mit forholdsvis kritiske indlæg kunne passes ind i er netop, at gode råd er dyre. Med andre ord er logikken, at når der kun ofres en million kroner på et råd, som Ingeniørens journalist synes er dårligt, så vil et nyt råd med et budget på eksempelvis 10 mio. kroner være ti gange så godt.

Derfor var der ingen grund til at udvise mig repressiv tolerance, men blot smile og nikke, som jeg kunne konstatere under mit indlæg. Ganske spændende vil det blive at se, hvordan rådets fremtid bliver - hvis det har en.

/kurt

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Tillykke, tillykke Det lader til, at dine råd er blevet hørt.

Det blev i dag oplyse, at Helge Sander har nedlagt Rådet for It-Sikkerhed og overdraget (pr. 1. januar) opgaven til Teknologirådet. Så for vi se, hvad de kan bringe af nyt.

Hans

  • 0
  • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten