close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.
phloggen

England vader videre...

Englands problemer med vand denne vinter er ikke ovre endnu og idag er det Thames floden der er i fokus.

The Guardian kører en live-blog der følger vandets gang.

Vandet er endnu ikke nået til London og den regn der forventes at forværre situationen yderligere er stadig ikke overstået

Her er situationen mellem Slough og Ashford:

Illustration: Privatfoto

Der er begyndt at komme lidt politik ind i sagen, en politiker kastede skylden på deres "Environment Agency" men det fik chefen derfor til at skyde tilbage og forklare, meget klart, at han havde prøvet at bruge alle de penge politikerne havde givet ham lov til, men at deres restriktive "value for money" regler havde forhindret det.

Regeringen har nu, alt for sent, kastet flere penge på bordet og vicestatsministeren er ude for at gyde olie på vandene.

Deres meteologiske institut er også ude med riven, i en meget læseværdig rapport "A Global Perspective on the Recent Storms and Floods in the UK" tager chefen selv bladet fra munden.

Fælles er, at det er to meget tunge personligheder der nu tager bladet fra munden, Lord Chris Smith er tidligere minister og Dame Julia Slingo stikker heller ikke op for bollemælk, selvom det er i klimaforskning og ikke politik hun har slået sit navn fast.

phk

Poul-Henning Kamp
er selvstændig open source-softwareudvikler. Han skriver blandt andet om politik, hysteri, spin, monopoler, frihedskampe gør-det-selv-teknologi og humor.

Jeg heftede mig umiddelbart - ved en hurtig gennemlæsning - at nogle at de events der har fundet sted i perioden 1/12 2013 til d.d. ligger uden for det normale statiske udfaldsområde.
Stormenes intensitet er steget, vandmængderne der kommer som regn er steget, og havet er også steget.
Stormene i denne vinter har taget en lidt sydligere retning.

Læser man mellem linjerne, så står det for mig klart, at vejret over GB denne vinter statistisk set er gået agurk.
Ikke set på enkelt hændelse, men på antallet af hændelser inden for tidsperioden, styrken (vind/regn) er øget og ikke set tidligere over så kort en periode.

Disse ændringer tyder på at nogle ting i det generelle vejrmønster har ændret sig fundamentalt, og temperaturstigning i hav og luft faciliterer både mere vind og mere vand, såvel som højere frekvens.

(hint - global warming)

  • 10
  • 1

...vandmængderne der kommer som regn er steget, og havet er også steget.

Er havet steget, eller er landet sunket?? Engang var Jylland landfast med England pga isen vægt i sidste istid. Den landfasthed er sunket ned og det synker stadigvæk - Det gør vi også i det sydlige Danmark og Lolland.

Er det muligt at skille de to effekter ad ?

  • 2
  • 0