close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.
phloggen

Energilagring i stor stil er rutine

Guderne skal vide at Californiens elnet er en underlig sammenbragt familie og at deres politiske klima har medført nogle underlige beslutninger i ny og næ.

Men hvis det medfører at en kontrakt på baterier der kan levere 182.5 MW i fire timer er så rutinemæssig at kun nørd-sites skriver om det, så er det helt klart en god ting.

phk

Poul-Henning Kamp
er selvstændig open source-softwareudvikler. Han skriver blandt andet om politik, hysteri, spin, monopoler, frihedskampe gør-det-selv-teknologi og humor.

Nu når man forestiller sig at flere og flere går over til varmepumper og el biler vil det så også kunne betale sig herhjemme? Altså at have lokal energiopbevaring i stedet for store centrale steder?

Det tror jeg ikke vil ske foreløbigt. Foreløbigt som de næste 20 - 30 år.

Vi har en elforsyning I dag, som er rigelig I kapacitet, koblet til vandkraft I Norden, med fornuftige spidslastværker.
Vi skal jo tage I regning, hvorfor vi ser den udvikling netop I Californien.
Eneste grund er at man I årevis havde forsømt at udbygge sin elforsyning, der som bekendt resulterede I brown outs dagligt.

  • 8
  • 3

Interessant vinkel - "Vi har en elforsyning I dag, som er rigelig I kapacitet..."

Jeg modtog i forbindelse med skift af min el-måler til udgave med mulighed for fjernaflæsning samtidigt et varsel om, at tariffen for distribution ville stige voldsomt i bestemte timer af døgnet, under henvisning til at man ville undgå kapacitetsproblemer...

Spøg til side, det er lidt OT, men jeg har hele tiden luret, at det var løgn og latin fra Radius' side. Det er mange år siden (hvis nogensinde) at jeg har oplevet strømudfald 24. december kl. 16-19 (hvor jeg antager at "årsspidsen" ligger).

  • 9
  • 4